Τρίτη, 23 Ιουλ.
31oC Αθήνα

Άκουσε τα προβλήματα του ΤΕΕ ο Αλέξης Τσίπρας

Άκουσε τα προβλήματα του ΤΕΕ ο Αλέξης Τσίπρας

Μετά τους βιομηχάνους του ΣΕΒ, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, συναντήθηκε και με το προεδρείο του Τεχνικού Επιμελητηρίου, με την ανεργία και τις ασφαλιστικές εισφορές να είναι στο επίκεντρο.

Tον ιδιαίτερο θεσμικό ρόλο του ΤΕΕ στο σχεδιασμό και την υλοποίηση της παραγωγικής ανασυγκρότησης της οικονομίας επισήμανε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνάντησή του με το προεδρείο του Επιμελητηρίου.

Κατά τη συνάντηση έγινε ιδιαίτερη αναφορά στην κατάσταση του κλάδου και τα προβλήματα των μηχανικών. Ειδικότερα, συζητήθηκαν η τεράστια ανεργία του κλάδου και η αδυναμία καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών, καθώς και η κατάργηση των ορίων στη δημοπράτηση των δημόσιων έργων και η συγκέντρωση του κλάδου σε τέσσερις μεγάλες εταιρείες.

Επίσης, κατατέθηκαν ιδέες για την αναβάθμιση του κτιριακού αποθέματος στο ιστορικό κέντρο των μεγάλων πόλεων, τον εκσυγχρονισμό των υφιστάμενων κοινωνικών υποδομών και τη δημιουργία νέων, όπως και για το σχεδιασμό αξιοποίησης πόρων για αναπτυξιακές επενδύσεις στους ανταγωνιστικούς τομείς της οικονομίας.

Ο Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ «αναφέρθηκε, επίσης, στην ανάγκη αναβάθμισης της Τράπεζας Αττικής, στην οποία το Ταμείο Σύνταξης των Μηχανικών ΤΣΜΕΔΕ είναι ο πλειοψηφών μέτοχος, σε τράπεζα υπό δημόσιο έλεγχο, εκτός του θεσμικού πλαισίου των συστημικών τραπεζών».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το πρόγραμμα των πολιτικών αρχηγών στη ΔΕΘ

Σταθάκης: Είναι δεδομένο πως ο Τσίπρας θα καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ

Πάει ξανά Ιταλία ο Α. Τσίπρας

Ο Α. Τσίπρας… τα έδωσε όλα!

Τους άξονες του ΣΥΡΙΖΑ για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας παρουσίασε ο Αλέξης Τσίπρας

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε