Πως θα είχε καταγραφεί άραγε στην συνείδηση των πολιτών η κίνηση ενός νέου πολιτικού ο οποίος πιστεύοντας ότι δεν χωρά πλεον στο κόμμα που τον ανέδειξε, είχε παραιτηθεί και από το αξίωμά του και όχι μόνο από το κόμμα;
Ο κ. Κρίτων Αρσένης, είναι ένας νεος πολιτικός αλλά τελικά, παλαιάς κοπής.
Αν ανατρέξουμε λοιπόν στο πρόσφατο παρελθόν θα δούμε ότι ο Κρίτων Αρσένης επελέγη από τον Γιώργο Παπανδρέου για την θέση του ευρωβουλευτή κυρίως λόγω των οικολογικών ανησυχιών του.
Τότε, το ΠΑΣΟΚ δεν ήταν ακόμα το κόμμα με τα μονοψήφια ποσοστά που είναι σήμερα.
Ο Κρίτων, γιος της Μαρίας Αρσένη, μέλους του κομματικού μηχανισμού του ΠΑΣΟΚ και επαγγελματίας της πολιτικής.
Επι τριάντα συναπτά έτη η κα Αρσένη διατέλεσε από Νομάρχης, περιφερειάρχης, γ.γ. Νεας Γενιάς, υφυπουργός…..
Για να μην κοροιδευόμαστε, ο Κρίτων είχε ευκαιρίες που άλλος δεν θα είχε αν δεν υπήρχε από πίσω ένα ολόκληρο σύστημα να τον στηρίζει. Κανείς βεβαίως δεν αμφισβητεί ότι μπορεί και όραμα να έχει και τις καλύτερες των προθέσεων…
Έγινε ευρέως γνωστός, όταν ως ευρωβουλευτής, κι ενώ εδώ ψάχναμε από κάπου να πιαστούμε την ώρα που όλοι μας χρεοκοπούσαν, κατέθεσε ερώτηση στο ευρωκοινοβούλιο με την οποία ζητούσε να σταματήσουν οι έρευνες για πετρέλαιο στην Ελλάδα για να μην ενοχλούνται τα δελφίνια και οι φάλαινες.
Όταν χθες μας ενημέρωσε ότι αποχωρεί από το ΠΑΣΟΚ, αλλά δεν παραιτείται και από ευρωβουλευτής. Η αλήθεια είναι ότι πονάει πολύ να πετάξεις στον κάλαθο των αχρήστων τα πάνω από 10.000 ευρώ που παίρνεις (και λιγα λέω) ως μισθό από την ευρωβουλή….
Και μάλιστα όταν έχεις ως άλλοθι την κοινωνία των πολιτών, τότε ούτε γάτα ούτε ζημιά.
Θα μπορούσε ο νεος Κρίτων Αρσένης με τις υπέροχες οικολογικές ανησυχίες και την αγάπη στο περιβάλλον, να αφήσει την κοινωνία των πολιτών να αποφασίσει στο μέλλον αν τον θέλει ακόμα ως εκπρόσωπό της.
Θα μπορούσε ο νεος Κρίτων Αρσένης με την κόμη που θα ζήλευαν πολλοί, να σκεφτεί ότι αν τυχόν, αν παρ’ ελπίδα μετακομίσει σε άλλο κόμμα θα είναι υφαρπαγή της έδρας. Ξεκάθαρη!
Γιατί κακά τα ψέμματα, ο πολίτης όταν ψήφιζε στις ευρωεκλογές, ψήφιζε ΠΑΣΟΚ και όχι Κρίτωνα Αρσένη, γιατί απ’ ότι θυμάμαι σταυρό στις ευρωεκλογές δεν βάζουμε….
Κι αν δεν θυμάται εκείνος να τους θυμίσουμε εμείς ότι υπάρχουν κι εκείνοι που διαφώνησαν με το κόμμα τους, παρά το γεγονός ότι είχαν πάρει σταυρό προτίμησης, αλλά προτίμησαν να φύγουν και να παραδώσουν την έδρα γιατί έτσι έπρεπε να γίνει.
Ήταν 16 Ιουνίου του 2011 όταν ο Γιώργος Φλωρίδης υπέβαλλε την παραίτησή του με επιστολή του προς τον τότε πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου από το βουλευτικό του αξίωμα, διαφωνώντας με την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης.
Την ίδια ημέρα και για τους ίδιους λόγους υπέβαλλε την παραίτησή του από βουλευτής και ο Έκτορας Νασιώκας….