Site icon NewsIT

Αλέξη, Γιάνη ταράξτε τους στο φροντιστήριο για το 70% του μνημονίου

10.02.2015 | 12:37
Φωτογραφία Eurokinissi

Φωτογραφία Eurokinissi

Στα χρόνια τα παλιά, τα ηρωικά, τα αρχαιοελληνικά, υπήρχε μία παροιμία που έλεγε: «Μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλα λόγια μη λες».

Την υπενθυμίζω εγώ ο Κάλχας σε βουλευτές, στελέχη, φίλους του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ οι οποίοι μόλις άκουσαν το Βαρουφάκη να λέει για το 70% του μνημονίου άρχισαν να σκούζουν και να λένε μεγάλα λόγια, όχι, μπαρουφίτσες, αλλά μπαρούφες.
Καλό θα ήταν να προτιμήσουν να φάνε τη μεγάλη μπουκιά και να σιωπήσουν, γιατί φαίνεται πως ακούν τη λέξη μνημόνιο και σεληνιάζονται, λειτουργώντας σαν τα σκυλιά του Παβλόφ στο περίφημο πείραμα.
Αλλά επειδή πολύ δύσκολα από μόνοι τους θα σταματήσουν. Και ο λόγος είναι πως δεν έχουν διαβάσει το μνημόνιο και δεν ξέρουν το περιεχόμενο.
Και επειδή μόνοι δεν πρόκειται να το διαβάσουν προτείνω ο Τσίπρας ή ο Βαρουφάκης να οργανώσουν σεμινάρια για το 70% του μνημονίου.
Γιατί εκτός από τα εργασιακά και τα ασφαλιστικά τα οποία όχι μόνο οι ΣΥΡΙΖΑίοι,  αλλά κάθε σώφρων άνθρωπος και κάθε οικονομολόγος απορρίπτουν, υπάρχουν οι μεταρρυθμίσεις στο φορολογικό, η πάταξη της φοροδιαφυγής, το κυνήγι της διαφθοράς, το ξεπάτωμα της γραφειοκρατίας στο Δημόσιο, η κινητικότητα, η εξαφάνιση της γραφειοκρατίας στην ίδρυση των επιχειρήσεων και άλλα πολλά καλά που οι προηγούμενοι ξέχασαν στο συρτάρι.
Γι΄ αυτό Αλέξη μου και Γιάνη μου μην επιχειρήσετε να βάλετε φίμωτρο στα σκυλιά του …αντιμνημονίου. Ταράξτε τους στην επιμόρφωση και στο φροντιστήριο και να δείτε πως θα καταλάβουν ότι είχαν μνημονιακές θέσεις χωρίς να το ξέρουν.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version