Site icon NewsIT

Αλέξη τις start-ups και τα μάτια σου…

29.03.2015 | 18:15
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΑΠΕ

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΑΠΕ

Το μήνυμα εστάλη. Θα το λάβει η κυβέρνηση; Θα προχωρήσει γρήγορα ανοίγοντας νέους δρόμους, ενισχύοντας νέους ανθρώπους, διευκολύνοντας την ανάπτυξη της τεχνολογίας και της καινοτομίας που τόσο ανάγκη έχει η χώρα;

Το μήνυμα είναι η πρωτιά των νέων Ελλήνων παγκοσμίως στην ίδρυση start-ups.

Ερευνα του Global Entrepreneurship Index αποκάλυψε και έναν τομέα που η Ελλάδα πρωτοπορεί, έναν τομέα που φανερώνει τις δυνατότητες του νέου ανθρώπινου δυναμικού και που γεννά ελπίδες και προοπτικές. Αρκεί βεβαίως να μην καούν στα γρανάζια της φθοροποιού και καταστροφικής ελληνικής γραφειοκρατίας, που ιστορικά έχει επιδείξει ιδιαίτερη ικανότητα και ζήλο στο πνίξιμο κάθε προσπάθειας ανάτασης και ανάπτυξης των νέων ανθρώπων.

Την ώρα που η διαρροή ελληνικών εγκεφάλων έχει πάρει πρωτοφανείς διαστάσεις, στερώντας από τη χώρα επιστημονικό και ανθρώπινο δυναμικό ικανό για δημιουργία, έρχονται πάλι οι νέοι Ελληνες επιστήμονες που προτίμησαν να μείνουν στην πατρίδα και να αγωνιστούν να στείλουν ένα πολύ ηχηρό, ισχυρό και ελπιδοφόρο μήνυμα.

Η κυβέρνηση θα το πάρει άραγε και θα προχωρήσει γρήγορα σε μέτρα ενίσχυσης της νεανικής επιχειρηματικής πρωτοβουλίας στον τομέα της τεχνολογίας ή θα περιμένει να τελειώσουν οι διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές, να συντάξει εθνικό αναπτυξιακό σχέδιο και να συμπεριλάβει, αν συμπεριλάβει, και τις start-ups στους σχεδιασμούς της.

Επιτέλους, θα είναι αυτή η κυβέρνηση ικανή να ξεφύγει από την πεπατημένη όλων των κυβερνήσεων που προηγήθηκαν και να δώσει φτερά στην επιχειρηματική και μάλιστα πρωτοποριακή και νεανική επιχειρηματική δράση;

Αρκετά ασχοληθήκατε με τις καθαρίστριες, τους απολυμένους από το Δημόσιο. Κύριοι υπουργοί το μήνυμα της ευαισθησίας το στείλατε. Δεν θα είναι όμως ολοκληρωμένο και προπαντός παραγωγικό αν δεν επιδείξετε την ίδια ευαισθησία και κυρίως ταχεία δράση παίρνοντας μέτρα ενίσχυσης των start-ups….χθες. Όχι, σήμερα, ούτε αύριο. Χθες θα έπρεπε να είχατε κινηθεί.

Λύσεις υπάρχουν. Εχουν οι υπουργοί τη διάθεση, το σθένος και την ευφυΐα να ανταποκριθούν στο ιστορικό τους καθήκον; Γιατί περί ιστορικού καθήκοντος πρόκειται ή θα πνιγούν στα γρανάζια της γραφειοκρατίας, της εξουσίας και του ιδεολογικού σχολαστικισμού;

Οπότε θα πρέπει το μήνυμα να απευθυνθεί στον πρωθυπουργό και να ζητηθεί από τον Αλέξη Τσίπρα να απαιτήσει από τους υπουργούς του πραγματικά φαστ-τρακ μέτρα και όχι σαν τα …πέτσινα που είχαμε γνωρίσει.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version