Τετάρτη, 9 Οκτ.
20oC Αθήνα

Αλέξη Τσίπρα με 11 βήματα βγαίνουμε από την ύφεση – Θα ξεκινήσεις;

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Ας κάνουμε μερικές υποθέσεις. Τσάμπα είναι. Δεν κοστίζουν, άσε που μπορεί να ξεφύγουμε για λίγο από τη γκρίζα και μουντή πραγματικότητα.

Ας λειτουργήσουμε για λίγο ως αιθεροβάμονες. Ας κλείσουμε τα μάτια και ας σκεφτούμε πως ζούμε σε μία χώρα που:

– Η φοροδιαφυγή τιμωρείται πολύ αυστηρά. Τόσο όσο και στις Ηνωμένες Πολιτείες (θα θυμάστε ότι για φοροδιαφυγή συνελήφθη ο Αλ Καπόνε), οπότε ή οι φυλακές γεμίζουν φοροφυγάδες ή τα δημόσια ταμεία γεμίζουν χρήμα.
– Η εισφοροδιαφυγή θεωρείται εξίσου εγκληματική πράξη με τη φοροδιαφυγή και οι ποινές είναι ανάλογης σκληρότητας.
– Συλλαμβάνονται όσοι απασχολούν εργαζομένους στη «μαύρη».
– Οι επενδυτές ιδρύουν επιχείρηση με μία απλή αίτηση, χωρίς υπογραφές, δεκάδες χαρτιά και μεγάλο κόστος.
– Οι πολίτες και οι επιχειρήσεις εξυπηρετούνται σε χρόνο dt και χωρίς κόστος από τις δημόσιες υπηρεσίες, ενώ οι περισσότερες εργασίες διεκπεραιώνονται μέσω του Διαδικτύου.
– Το φορολογικό καθεστώς με τη συμφωνία όλων των κομμάτων και των κοινωνικών εταίρων παραμένει σταθερό για πολλά χρόνια.
– Τα κόμματα απέχουν από άγονους ανταγωνισμούς, διαγκωνισμούς, κραυγές, λαϊκισμούς και κορόνες χωρίς ουσία που καλλιεργούν κλίμα ανασφάλειας.
– Η κυβέρνηση επενδύει όλο το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, ενώ περικόπτει κάθε σπατάλη στον δημόσιο τομέα.
– Τα δισ. του ΕΣΠΑ ρέουν εύκολα και γρήγορα στην οικονομία.
– Η κυβέρνηση πληρώνει τα 6 περίπου δισ. που χρωστάει στον ιδιωτικό τομέα και δεν επιβάλει κανένα άλλο εισπρακτικό μέτρο.
– Οι πολίτες τρίβουν τα μάτια τους γιατί διαπιστώνουν ότι τελικά δεν ήταν ακατόρθωτη η έξοδος από την ύφεση κι ύστερα… ξύπνησαν.

Και άκουσαν τον πρωθυπουργό και το νέο αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας να αλληλοκατηγορούνται κατά τον παραδοσιακό ελληνικό τρόπο, τα κόμματα να φωνασκούν, δικηγόρους, γιατρούς, μηχανικούς, φαρμακοποιούς και άλλους… φτωχούς πολίτες να διαδηλώνουν (αλήθεια το ξέρετε ότι σύμφωνα με έρευνα η φοροδιαφυγή των ελεύθερων επαγγελματιών ξεπερνά τα 11 δις. ευρώ το χρόνο;), το Δημόσιο να παραμένει μπαταχτσής, οι τράπεζες να εισπράττουν όποια προμήθεια γουστάρουν και οι υπουργοί να περιορίζονται σε δηλώσεις, άντε να τις χαρακτηρίσουμε απειλητικές, να εργάζονται στη “μαύρη” 800.000 πολίτες, η εισφοροδιαφυγή και η φοροδιαφυγή να μετρούνται σε διψήφιο αριθμό δισεκατομμυρίων ευρώ, στα νοσοκομεία να ψάχνουν για γάζες και τα συνήθη φορολογικά υποζύγια (βλέπε κορόιδα) να πληρώνουν και να ξαναπληρώνουν φόρους.

Καληνύχτα σας.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε