«Δεν υπάρχει καμία σκέψη για “κούρεμα” καταθέσεων και δεν έχει υπάρξει καμία τέτοια συζήτηση στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης, όποιος λέει τέτοια πράγματα ή δεν καταλαβαίνει τι λέει ή πολιτικά κινδυνολογεί…» δήλωσε ρητά ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, ενώ διέψευσε ότι ετοιμάζονται νέες φορολογικές επιβαρύνσεις για τα ΙΧ.
Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής κατά την επεξεργασία της «Προσαρμογής στην Ελληνική Νομοθεσία δύο κοινοτικών Οδηγιών ανταλλαγή φορολογικών στοιχείων και άλλες διατάξεις» θέλησε να διαψεύσει τις φήμες γύρω από τους κινδύνους «κουρέματος» καταθέσεων λέγοντας « δεν υπάρχει τέτοιο θέμα, όποιος τα λέει αυτά είτε θέλει πολιτικά να κινδυνολογήσει ή δεν καταλαβαίνει τί λέει γιατί δεν υπάρχει ούτε στην διαπραγμάτευση ούτε πουθενά καμία σκέψη για «κούρεμα» καταθέσεων…»
Ο κ. Τρύφων Αλεξιάδης, επίσης, θέλησε να διαψεύσει και τα δημοσιεύματα που αναφέρουν για νέες επιβαρύνσεις στα ΙΧ, λέγοντας κατηγορηματικά πως «δεν ετοιμάζουμε καμία νέα φορολογία ή νέες επιβαρύνσεις. Τί έχουμε κάνει. Κάναμε μια Επιτροπή από υπηρεσιακούς παράγοντες από τα τρία συναρμόδια Υπουργεία Οικονομικών, Μεταφορών και Ενέργειας που εμπλέκονται σε θέματα των αυτοκινήτων και να υπάρξει συντονισμός ένας κεντρικός σχεδιασμός, να συντονιστούν οι υπηρεσίες μεταξύ τους και να βρούμε λύσεις ρεαλιστικές, δίκαιες» και υποσχέθηκε πως « η φορολογία στο θέμα του αυτοκινήτου θα γίνει πιο λογική ρεαλιστική και ανταποδοτική για το ελληνικό δημόσιο».
Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, απαντώντας σε βουλευτές, για το εξετάζεται να υπάρξει φορολογική κλίμακα για νομικά πρόσωπα, είπε πως αυτό δεν μπορεί να γίνει πρακτικά γιατί εάν ο φόρος προσδιορίζεται με κλίμακα, τότε οι εταιρείες θα σπάνε σε μικρότερες για να μην ανεβαίνουν σε κλίμακα.
Ο κ. Αλεξιάδης, επίσης, ζήτησε από την Επιτροπή Οικονομικών και τα κόμματα, το αμέσως επόμενο διάστημα να οργανωθεί μια αναλυτική συζήτηση- ενημέρωση στην Επιτροπή για θέματα φορολογίας και για τους στόχους που πιάσαμε το 2015 σε σχέση με το προηγούμενο έτος, τί κάναμε με τις λίστες Λαγκάρντ και Μποργιανς, τί έσοδα ήρθαν στο δημόσιο και να δούμε είχαμε και πόση επιτυχία σε σχέση με ότι γινόταν τα προηγούμενα χρόνια..