Τετάρτη, 24 Ιουλ.
31oC Αθήνα

Αλεξιάδης. Το υπουργείο μαθαίνει για τις τραπεζικές χρεώσεις από το ίντερνετ

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Από έρευνα στο διαδίκτυο το υπουργείο Οικονομικών πληροφορείτε για τα ποσά που ζητάνε οι τράπεζες από τους επαγγελματίες προκειμένου να τους εφοδιάσουν με μηχανήματα POS (!) και τις μηνιαίες προμήθειες για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές που τους χρεώνουν!

Την κυνική αυτή αποκάλυψη έκανε στην Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης καθώς όπως είπε απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή των ΑΝΕΛ Βασίλη Κόκκαλη «η Ένωση Ελληνικών τραπεζών δεν μας έδωσαν στοιχεία και εμείς κάναμε μια έρευνα μέσα από τις ιστοσελίδες τους»….
Ο αναπληρωτής υπουργός, πάντως, με όσα είπε «έδειξε» δεν βρήκε τόσο υψηλές αυτές τις χρεώσεις (!) όπως υποστήριξε νωρίτερα ο βουλευτής των ΑΝΕΛ λέγοντας πως «από την ερευνα που κάναμε εμείς στο διαδικτυο στις 4 μεγάλες τράπεζες είδαμε ότι δυστυχώς αυτά τα σωστά που λέτε για μεγίστη χρεωση δεν ισχύουν. Οι χρεώσεις προμήθεια σχετίζεται με το προφίλ του πελάτη και δεν είναι όχι από 0,03 % ανά συναλλαγή ενώ για παράδειγμα η προμήθεια σταθερού μηχανισμού POS κυμαίνεται από 160 έως 226 ευρώ»
Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών πάντως δεσμεύτηκε ότι «σήμερα κιόλας αφου η Ένωση Ελληνικών Τραπεζών δεν μας έδωσε στοιχεία θα στείλουμε επιστολή στις τράπεζες σχετικά με αυτές τις χρεώσεις και θα σας ενημερώσουμε.
Ο κ. Τρύφωνας Αλεξιάδης προκειμένου να προωθήσει τις ηλεκτρονικές συναλλαγές είπε πως θα φέρει διάταξη με την οποία θα υπάρχει ένας μοναδικός λογαριασμός ανά επιχείρηση που θα είναι ακατάσχετος για χρέη προς το Δημόσιο για τις ηλεκτρονικές αγορές και πωλήσεις προκειμένου οι εταιρείες να διευκολυνθούν για βάλουν τα σχετικά ηλεκτρονικά μηχανήματα και να λειτουργήσει η αγορά, σημειώνοντας πως «μόνο με τον διάβολο δεν θα συνεργαστούμε… και θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν να έχουμε στήριξη και να δημιουργήσουμε κοινωνικό και πολιτικό μέτωπο κατά της φοροδιαφυγής και για να έχουμε αποτελέσματα».
Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών ανέφερε πως στα φορολογικά έσοδα, παρά τις αντίθετες προβλέψεις και τις «Κασσάνδρες» που προέβλεπαν τα αντίθετα, έχουμε καταγραφή θετικού προσήμου, αλλά αυτά δεν θα τα ακούσετε από τα δελτία ειδήσεων των «8» των τηλεοράσεων…

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε