Site icon NewsIT

Αλέξης Τσίπρας: Η κυβέρνηση αρνείται να αναλάβει την πολιτική ευθύνη για την πανδημία

01.11.2021 | 07:47
ΔΕΘ 2021 - Αλέξης Τσίπρας

Μια ύστατη προσπάθεια να υπάρξει εθνική συνεννόηση στο θέμα της πανδημίας έκανε το Σάββατο ο Αλέξης Τσίπρας,  όταν ζήτησε από την κυβέρνηση να υπάρξει μια ολιγομελής επιτροπή με πρόσωπα κοινής αποδοχής που να σχεδιάσει και να προτείνει μέτρα που όλοι θα αποδεχθούν, χωρίς τη σκέψη στο πολιτικό κόστος.

Πρόταση την οποία απέρριψε η κυβέρνηση. Ανάμεσα στα πρόσωπα που θα πρότεινε η Κουμουνδούρου είναι μεταξύ άλλων  ο Σωτήρης Τσιόδρας, η Αθηνά Λινού, ο Γρηγόρης Γεροτζιάφας και ο Ηλίας Μόσιαλος.

Η κίνηση αυτή του Αλέξη Τσίπρα δείχνει την μεγάλη του ανησυχία για το που πηγαίνει η πανδημία αφού πλέον οι διασωληνωμένοι αυξάνονται καθημερινά ενώ τα κρούσματα καλπάζουν.

Οι συνεργάτες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνουν ότι μόνο με σοβαρές επιστημονικά τεκμηριωμένες κινήσεις η χώρα θα μπορέσει να αντιμετωπίσει το νέο κύμα του κορονοιού.

Ξεκαθαρίζουν ακόμα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι υπέρ του lockdown το οποίο μάλιστα δεν έφερε και σημαντικά αποτελέσματα με εξαίρεση την πρώτη φάση της πανδημίας.

Σχολιάζοντας μάλιστα την τοποθέτηση του Θανάση Πλέυρη στο υπουργείο Υγείας λένε ότι άσχετα με την ιδεολογική του τοποθέτηση είναι τουλάχιστον παράδοξο ότι ο πρωθυπουργός τοποθέτησε έναν δικηγόρο στο νευραλγικό υπουργείο Υγείας την στιγμή που η χώρα βρίσκεται μπροστά το νέο κύμα της πανδημίας.

«Η κυβέρνηση αρνείται να αναλάβει πολιτική ευθύνη»

«Η έκτακτη κατάσταση απαιτεί έκτακτα μέτρα. Η κυβέρνηση όμως αρνείται να αναλάβει πολιτική ευθύνη. Αρνήθηκε πέρυσι την πρότασή μου για υπουργό κοινής αποδοχής. Ακόμη και για σύσκεψη πολιτικών αρχηγών. Αρνείται και τώρα να παραδεχτεί την τραγική πορεία της χώρας. Τώρα όμως δεν είναι η ώρα του πολιτικού ανταγωνισμού αλλά η ώρα της ευθύνης. Ας συμφωνήσουμε τουλάχιστον σε αυτό: Ότι πρέπει να κάνουμε ότι περισσότερο μπορούμε για να αποφύγουμε μια νέα εκατόμβη νεκρών τους επόμενους μήνες» ανέφερε χαρακτηριστικά στην ανάρτηση του ο Αλέξης Τσίπρας.

Όπως λένε τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η ιχνηλάτηση ,και ο εμβολιασμός του μεγαλύτερου μέρους του πληθυσμού είναι η σωστή αντιμετώπιση του προβλήματος. Ακόμα αφήνουν να εννοηθεί ότι η αναφορά του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι τα μέτρα που θα προτείνουν οι ειδικοί θα πρέπει να τα αποδεχθούν όλοι αδιαφορώντας για το πολιτικό κόστος, έχουν να κάνουν με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό στους ένστολους τα σώματα ασφαλείας και τους κληρικούς.

«Για τρίτη φορά ο κ. Μητσοτάκης αρνείται τη στοιχειώδη συνεννόηση»

Ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος σχολιάζοντας την άρνηση της κυβέρνησης για διακομματική συνεννόηση στο θέμα αυτό ανέφερε:

«Για τρίτη φορά σε έναν χρόνο ο κ. Μητσοτάκης αρνείται τις προτάσεις του Αλέξη Τσίπρα για στοιχειώδη συνεννόηση στα αυτονόητα. Συνειδητά επιλέγει το δρόμο της μικροκομματικής αντιπαράθεσης, την ώρα που η χώρα καταγράφει τη μια αποτυχία μετά την άλλη. 

Επισημαίνουμε για μια ακόμη φορά ότι  η αντιπαράθεση που επιλέγει και καλλιεργεί ο κ. Μητσοτάκης εν μέσω τραγωδίας είναι ανόητη και επικίνδυνη. 

Και επαναφέρουμε εκ νέου τα ερωτήματα:

Ναι ή όχι σε μία κοινής αποδοχής επιτροπή επιστημόνων ;

Ναι ή όχι στη στοιχειώδη συνεννόηση;

Ναι ή όχι στην ενίσχυση του ΕΣΥ; 

Ναι ή όχι σε μια προσπάθεια να σώσουμε ζωές;»

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version