Πολιτική

Αλέξης Τσίπρας: Υποδέχτηκε τον Ινδό πρόεδρο της Δημοκρατίας και αποθέωσε τις δύο χώρες [pics]

Ο Αλέξης Τσίπρας καλωσόρισε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Ινδίας, Ραμ Ναθ Κοβίντ, στην Ελλάδα «σε μια πολύ κρίσιμη και ενδιαφέρουσα στιγμή».

«Τη στιγμή», όπως είπε ο Αλέξης Τσίπρας, «που βγαίνουμε από μια πολύχρονη οικονομική κρίση, έχοντας καταφέρει να σταθούμε στα πόδια μας, αλλά και τη στιγμή που επιδεικνύουμε έναν ιδιαίτερο ρόλο στη γεωπολιτική σκηνή, λύνουμε χρόνια προβλήματα στη γειτονιά μας».

Ο Τσίπρας και η Ινδία

«Χτες καταφέραμε», τόνισε ειδικότερα ο πρωθυπουργός, «μια σημαντική συμφωνία με τους βόρειους γείτονές μας και θεωρώ ιδιαίτερα σημαντικό ότι με την επίτευξη αυτής της συμφωνίας από εδώ και στο εξής και η χώρας σας, η Ινδία, δεν θα ονομάζει τη γειτονική μας χώρα με τη συνταγματική της ονομασία, αλλά με τη νέα της ονομασία ως “Βόρεια Μακεδονία”».

Τσίπρας

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι «αυτό είναι σημαντικό όχι μόνο γιατί η Μακεδονία είναι γεωγραφική περιοχή της Ελλάδας, αλλά γιατί κουβαλά και την ιστορική κληρονομιά, την αρχαιοελληνική ιστορική κληρονομιά και την παράδοση, αυτή που είναι γνωστή σε ολόκληρο τον κόσμο». Επισήμανε ότι αυτές οι εξελίξεις είναι σημαντικές και συμπλήρωσε ότι «η Ινδία είναι μια χώρα που παίζει σημαντικό ρόλο στην παγκόσμια σκηνή».

tsindos

Ο Ινδός Πρόεδρος τόνισε ότι η επιλογή να επισκεφθεί πρώτα την Ελλάδα κατά την επίσκεψή του στην Ευρώπη, αντανακλά τη μακροχρόνια φιλία των δύο χωρών και την επιθυμία για εμβάθυνση των δεσμών με την Ελλάδα.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός, μάλιστα, έκανε και σχετικό tweet για την συνάντηση.

Δείτε την ανάρτηση που έκανε ο Αλέξης Τσίπρας

Φωτογραφίες: Eurokinissi

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυριάκος Μητσοτάκης για Πάπα Φραγκίσκο: «Οι πιστοί της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας θρηνούν την απώλεια του θρησκευτικού ηγέτη τους»
«Μακάρι η παρακαταθήκη της συνεννόησης και της αγάπης που αφήνει ο Πάπας Φραγκίσκος να βρει την καλύτερη συνέχεια», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Πάπα Φραγκίσκο 1