Site icon NewsIT

“Αλέξη βοήθα με να σε βοηθήσω” Ποιος ηγέτης το είπε στον Τσίπρα και πότε

07.07.2015 | 13:05
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Είναι από τους απόρρητους διαλόγους που μάλιστα γίνονται στη γλώσσα των ηγετών (με την βοήθεια μεταφραστών) για να μην υπάρχουν παρερμηνείες. Ο διάλογος ωστόσο διέρρευσε στον Τύπο και δείχνει την κρισιμότητα των στιγμών για την Ελλάδα λίγο μετά το δημοψήφισμα και λίγες ώρες πριν τη Σύνοδο Κορυφής για την αναζήτηση μιας λύσης.

Πρόκειται για τον τηλεφωνικό διάλογο που είχε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον Γάλλο Πρόεδρο Ολάντ που έγινε μετά το δημοψήφισμα και το συντριπτικό ποσοστό του “όχι”, όπως αποκαλύπτει το γαλλικό περιοδικό L’ Observateur.

Μιλώντας αρχικά στα αγγλικά ο Γάλλος Πρόεδρος είπε στον Έλληνα Πρωθυπουργό: “Αλέξη, βοήθησέ με για να σε βοηθήσω” και για να μην υπάρξει καμία παρερμηνεία ζήτησε να συνεχίσει στα γαλλικά:
“Αλέξη, θα συνεχίσουμε το διάλογό μας στα γαλλικά για να μην υπάρξει ασάφεια αναφορικά με όσα είπα, γιατί τα πράγματα μεταξύ μας είναι ξεκάθαρα. Είναι ώρα να κάνεις προτάσεις. Η μπάλα είναι στο γήπεδό σου. πρέπει να γνωρίζεις ότι πολλά ευρωπαϊκά κράτη έχουν υιοθετήσει την ιδέα ότι η Ελλάδα θα εγκαταλείψει το ευρώ. Αν θέλετε σήμερα διαπραγματεύσεις, θα πρέπει να γίνουν σε στέρεες βάσεις. Είμαι πρόθυμος να βοηθήσω, αλλά πρέπει να κάνεις κάτι κι εσύ. Βοήθησέ με, για να σε βοηθήσω”

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version