Αναλυτικά ο κ.Αλιβιζάτος είπε:
«Εάν θέλει κανείς να μιλήσει για την αντισυνταγματικότητα του νόμου Παππά και περί της ακυρότητάς του, θα πρέπει να αναμείνει να δεί την απόφαση του ΣτΕ. Πάντως αν αυτά που δημοσιεύονται από χθές, ότι δηλαδή η παράκαψη του ΕΣΡ και η ανάθεση των αρμοδιοτήτων του στον υπουργό, κρίθηκαν αντίθετα πρός το άρθρο 15 του Συντάγματος, δεν πρόκειται για μια τυχαία διάταξη του νόμου, αλλά για τον πυρήνα και τη θεμελιώδη ρύθμιση του συγκεκριμένου του νόμου.Ο καλός, ο νουνεχής και εχέφρων σχολιαστής- όπως προανέφερα- θα πρέπει βέβαια να δεί την απόφαση, αλλά δεν αναμένεται κάτι διαφορετικό από αυτό που έχει κυκλοφορήσει. Η παράκαμψη του ΕΣΡ κρίθηκε αντισυνταγματική. Συνεπώς δεν είναι κάτι τυχαίο».
Ο κ Αλιβιζάτος επεσήμανε ότι το ΣτΕ δεν έκανε αναφορά στο θέμα του αριθμού των τηλεοπτικών αδειών, επειδή κρίθηκε αντισυνταγματική η όλη φιλοσοφία και αυτός καθαυτός ο πυρήνας του νόμου. Τόνισε ακόμη, ότι είναι αναγκαία μια νέα νομοθετική πρωτοβουλία προκειμένου να επανέλθουν οι αρμοδιότητες στο ΕΣΡ, δηλαδή για να καταργηθεί η κρίσιμη ρύθμιση Παππά και να υπάρξει επαναφορά αρμοδιοτήτων στο ΕΣΡ.
Για τους κυβερνητικούς ισχυρισμούς ότι θα εφαρμοστεί η απόφαση του ΣτΕ, ότι ο νόμος 4339 δεν κρίθηκε αντισυνταγματικός αλλά μια μόνον διάταξή του και την προαναγγελία νέας νομοθετικής πρωτοβουλίας, ενώ έως τότε θα υπάρχουν βεβαιώσεις προσωρινής λειτουργίας για τους τηλεοπτικούς σταθμούς, ενώ ταυτόχρονα έχει κριθεί αντισυνταγματική από το ΣτΕ, η οποιαδήποτε χορήγηση προσωρινών αδειών, ο κ.Αλιβιζάτος είπε ότι θα συμβούλευε την κυβέρνηση να διαβάσει προσεκτικά την απόφαση του ΣτΕ.
«Οπωσδήποτε θα χρειστεί νέα νομοθετική πρωτοβουλία για να επανέλθουν οι αρμοδιότητες στο ΕΣΡ, αφού καταργηθεί η κρίσιμη ρύθμιση Παππά. Για το ενδιάμεσο χρονικό διάστημα, θα ήμουν εξαιρετικά φειδωλός πρίν διαβάσω την απόφαση του ΣτΕ», είπε χαρακτηριστικά ο κος Αλιβιζάτος.
Για τα όσα είπε χθές η κυβερνητική εκπρόσωπος, ο κ. Αλιβιζάτος είπε ότι δεν είναι δήλωση κυβέρνησης, αλλά συνδικαλιστική και αυτό ξεπερνάει κάθε όριο. Ακόμα τόνισε ότι η δήλωση Γεροβασίλη σηματοδοτεί μια καινούργια φάση και θα καταγραφεί στις μαύρες σελίδες της ελληνικής δικαστικής ιστορίας.
«Θυμίζει πώς αντιμετώπισαν αυταρχικές κυβερνήσεις στο παρελθόν αποφάσεις του ΣτΕ», είπε ο κ Αλιβιζάτος.