Site icon NewsIT

Αλλαγές στο πρόγραμμα συζήτησης και ψήφισης του εκλογικού νόμου στην Ολομέλεια

18.07.2016 | 17:01
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Αλλαγές στην ημερήσια διάταξη της Ολομέλειας για την συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου της Κυβέρνησης με τις τροποποιήσεις του εκλογικού νόμου.

Η συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια είχε προγραμματιστεί στην Διάσκεψη των Προέδρων να διεξαχθεί σε δύο συνεδριάσεις (και είχε εκδοθεί την Παρασκευή και η σχετική Ημερήσια Διάταξη της Ολομέλειας). Η πρώτη συνεδρίαση θα άρχιζε αύριο το απόγευμα και η δεύτερη συνεδρίαση θα άρχιζε το πρωί της Τετάρτης και την ίδια ημέρα θα ολοκληρωνόταν η ψήφιση του νομοσχεδίου με την σχετική ονομαστική ψηφοφορία.
Σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες από κοινοβουλευτικούς κύκλους του Προέδρου της Βουλής, η συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου για να υπάρξει περισσότερος χρόνος που θα δοθεί να μιλήσουν βουλευτές – αυτή τουλάχιστον είναι η επίσημη αιτιολογία- θα διεξαχθεί σε τρείς και όχι δύο συνεδριάσεις.
Έτσι, η πρώτη συνεδρίαση θα γίνει αύριο, Τρίτη, απόγευμα, η δεύτερη συνεδρίαση θα αρχίσει την Τετάρτη το απόγευμα και όχι από το πρωί, όπως ήταν αρχικά προγραμματισμένη (και θα παρείχε όντως περισσότερο «διαθέσιμο» χρόνο!) και η τρίτη και τελευταία συνεδρίαση θα διεξαχθεί την Πέμπτη το απόγευμα, όταν και θα γίνουν οι τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών. Και μετά την ολοκλήρωσή τους θα διεξαχθεί αργά το βράδυ η κρίσιμη ονομαστική ψηφοφορία, με το ενδιαφέρον να στρέφεται εάν η ακροτελεύτια διάταξη συγκεντρώσει 200 θετικές ψήφους, ώστε οι διατάξεις που ψηφιστούν να ισχύσουν άμεσα από τις επόμενες εκλογές, όποτε αυτές και εάν διεξαχθούν.
Οι αλλαγές αυτές στον προγραμματισμό συζήτησης του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια θα γίνει με την έκδοση νέας ημερήσιας διάταξης.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version