Site icon NewsIT

Αλλάζει ο ΕΝΦΙΑ – Που θα βρεθούν 2,7 δισ ευρώ

02.04.2015 | 07:20
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Η κυβέρνηση ξεκαθαρίζει πλέον σε όλους τους τόνους ότι πρέπει να ξεχάσουν τον ΕΝΦΙΑ που ξέρουμε. Ο φόρος, λέει το Μαξίμου θα αντικατασταθεί με μείγμα μέτρων που θα αποφέρουν το ίδιο δημοσιονομικό αποτέλεσμα.

Όπως λέει η κυβέρνηση ο ΕΝΦΙΑ θα αλλάξει μέσα στο 2015. Το Μαξίμου μιλάει για κατάργηση του φόρου και αντικατάστασή του από έναν νέο φόρο μικρότερη εισπρακτικής απόδοσης.
Μέχρι πρότινος αυτό το “μικρότερης εισπρακτικής απόδοσης” μεταφράζονταν σε 1,4 δισ. ευρώ, δηλαδή τα μισά έσοδα σε σχέση με τον ΕΝΦΙΑ και εδώ υπήρξαν ισχυρές αντιδράσεις από τη μεριά εταίρων και δανειστών.
Εδώ το Οικονομικό επιτελείο απαντά πως μαζί με τα νέα μέτρα που θα υπάρξουν τελικά η κυβέρνηση θα εισπράξει ένα ποσό 2,65 δισ.
Ποια είναι τα μέτρα αυτά;
Προς το παρόν ξεκάθαρη απάντηση δεν υπάρχει καθώς στη νέα λίστα Βαρουφάκη ή ότι έχουμε μάθει ως τώρα, περιλαμβάνονται επιπλέον μέτρα 414 – 450 εκατ. Ευρώ από την αύξηση φορολογικών συντελεστών, 20 εκατ. Ευρώ από τον φόρο πολυτελείας σε αυτοκίνητα, σκάφη και πισίνες και άλλα 300 – 400 εκατ. Ευρώ με την κατάργηση των φοροαπαλλαγών και την εκλογίκευση του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος , με την κατάργηση φοροαπαλλαγών…
Τα παραπάνω ποσά δεν αρκούν για τον στόχο και έτσι ίσως υπάρξουν κάποιες αλλαγές στα σχέδια με κάποια αύξηση στα έσοδα από τον νέο φόρο ακινήτων που προτίθεται να φέρει η κυβέρνηση, ο στόχος δηλαδή να είναι πάνω από τα 1,4 δισ. ευρώ.

Tags:

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version