Site icon NewsIT
11:59 | 10.04.14

Αμηχανία στον ΣΥΡΙΖΑ για την έξοδο στις αγορές

Αμηχανία στον ΣΥΡΙΖΑ για την έξοδο στις αγορές
Newsit Newsroom

Τεράστια αμηχανία επικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την έξοδο της χώρας στις αγορές, γεγονός που αν και πρώτος ο Αλέξης Τσίπρας επιχείρησε να το "κάψει" με την αποκαλυπτική συνέντευξη σε κυριακάτικη εφημερίδα, εν τούτοις το κόμμα και ο ίδιος προσωπικά δεν έχουν τοποθετηθεί επί της ουσίας μέχρι στιγμής.

Στελέχη του κόμματος όπως ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Πάνος Σκουρλέτης, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Δημήτρης Παπαδήμουλης και ο υπεύθυνος Ανάπτυξης Γιώργος Σταθάκης με δηλώσεις του επιχείρησαν να υποβαθμίσουν το σημαντικό αυτό ούτε ή άλλως γεγονός.

Η άποψη του ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να κινείται στη θέση που είχε εκφράσει ο πρόεδρος του κόμματος, περί “στημένης” και “επικοινωνιακής” κίνησης από την πλευρά της κυβέρνησης χωρίς ουσιαστικό αντίκρυσμα για την πραγματική οικονομία

Το χθεσινό μάλιστα tweet του κ. Παπαδημούλη “δανείζονται με 5%, αντί το ισχύον (σ.σ. της δανειακής σύμβασης!) 1,5%, αυξάνοντας το δημόσιο χρέος. ΝΔ – ΠαΣοΚ κάνουν την πιο ακριβή εκλογική καμπάνια με δημόσιο χρήμα”, σηματοδότησε για πολλούς τον επικοινωνιακό εγκλωβισμό της Κουμουνδούρου καθώς βρέθηκε να υπερασπίζεται το δάνειο της τρόικας με το χαμηλό επιτόκιο.

Μια πιο ολοκληρωμένη πάντως άποψη που κατά πάσα πιθανότητα αποτελεί και την κεντρική γραμμή του κόμματος κατέθεσε ο κ. Σταθάκης με τη συνέντευξη που παραχώρησε στο ΑΠΕ, στην οποία αφού έκανε λόγο για “πολιτική σκοπιμότητα, τόσο στην Ελλάδα όσο και στη Γερμανία, αλλά και σε άλλες χώρες, ενόψει των ευρωεκλογών” , επικαλείται τρεις λόγους που δεν πρέπει να γίνει τώρα η έξοδος της Ελλάδας στις αγορές:

– Πρώτον, αποδυναμώνει την αναγκαιότητα αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους το οποίο παραμένει εξόφθαλμα μη βιώσιμο

– Δεύτερον, προσθέτει αντί να αφαιρεί στο δημόσιο χρέος, καθώς κάθε ευρώ με το οποίο θα δανειστεί γίνεται με επιτόκιο πολύ υψηλότερο από το επίπεδο δανεισμού, το οποίο έχει αυτή τη στιγμή η χώρα, και
– Τρίτον, δημιουργεί την εντύπωση, αν όχι την ψευδαίσθηση, ότι η αξιολόγηση του ελληνικού δημόσιου χρέους έχει πάψει να είναι αυτό που θεωρούν και εξακολουθούν να θεωρούν ως μη βιώσιμο οι οίκοι αξιολόγησης, που το αξιολογούν στην κατώτερη βαθμίδα ακόμη και σήμερα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία το ελληνικό ομόλογο – Ουρές κάνουν οι επενδυτές

Η έξοδος στις αγορές γκρεμίζει τα spreads – Άνοδος στο Χρηματιστήριο

Επιφυλακτικοί οι Γερμανοί: Δεν επιστρέφεις στις αγορές σε μία νύχτα

Ακριβή ή φθηνή η έξοδος στις αγορές; Γιατί μπαίνουν επενδυτές

Γιατί «έτρεξαν» την έξοδο στις αγορές – Τι θα ανακοινώσει η Μέρκελ από την Αθήνα

Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version