Πολιτική

Αμυράς σε Βούτση: Θέλω να μετάσχω στην Επιτροπή για τις Πρέσπες

Ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής Γιώργος Αμυράς έστειλε επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλής.

Στην επιστολή του ο Γιώργος Αμυράς ανέφερε: «Σας αποστέλλω την παρούσα επιστολή προκειμένου να σας γνωστοποιήσω την πρόθεση μου να συμμετέχω ως μέλης στην Διαρκής Επιτροπή Εθνικής Αμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων. Παρακαλώ όπως κάνετε δεκτό το παρόν αίτημα μου».

[pdf-embedder url=”https://www.newsit.gr/wp-content/uploads/2019/01/2019.01.21_gia_epitropi_ea_pros_proedro_voyli.pdf”]

Με την επιστολή του ο Γιώργος Αμυράς “απαντά” στον Πρόεδρο της Βουλής και την παρέμβασή του στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας, για τον τρόπο που κληρώθηκαν ως μέλη οι κύριοι Δανέλλης και Μαυρωτάς.

Ο Νίκος Βούτσης ανέφερε δηλαδή ότι είναι οι δύο από τρεις ανεξάρτητους βουλευτές, μαζί με τον Γρηγόρη Ψαριανό, που εξέφρασαν ενδιαφέρον να συμμετάσχουν στην Επιτροπή και αναδείχθηκαν μετά από κλήρωση. Ο κ. Βούτσης αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι έπρεπε να αποστείλει επιστολή στο σύνολο των ανεξάρτητων βουλευτών, καθώς εκείνοι είναι από καιρού ανεξάρτητοι και έχουν ήδη τοποθετηθεί σε Επιτροπές. Μάλιστα ο κ. Βούτσης ανέφερε ότι κατά ευρύτατη πλειοψηφία κρίθηκε στη Διάσκεψη πως οι αλλαγές στη σύνθεση της Επιτροπής δεν μπορεί να αφορούν τους «παλαιούς ανεξάρτητους βουλευτές και έχουν πάρει τις θέσεις τους σε διάφορες επιτροπές». Η Διάσκεψη των Προέδρων δε έγινε παρουσία του προέδρου του Επιστημονικού Συμβουλίου, ενώ η κλήρωση έγινε δια χειρός του Γραμματέα της ΚΟ της ΝΔ Κώστα Τσιάρα. Για την κλήρωση οι μόνοι βουλευτές, από τους προσφάτως ανεξαρτητοποιηθέντες, που είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον για συμμετοχή στην Επιτροπή Εξωτερικών και ‘Άμυνας ήταν οι κ.κ. Σπύρος Δανέλλης, Γιώργος Μαυρωτάς και Γρηγόρης Ψαριανός.

Τώρα ο Γιώργος Αμυράς μπαίνει “σφήνα”, εκδηλώνοντας κι αυτός ενδιαφέρον για την εν λόγω Επιτροπή.

Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Παύλος Μαρινάκης για τα Τέμπη: Δικαιοσύνη απονέμουν οι δικαστές, ούτε τα κόμματα, ούτε οι πανελίστες, ούτε οι σατυρικές εκπομπές
«Διαχωρίζουμε τους πολίτες που απαιτούν και θέλουν δικαιοσύνη, από τα κόμματα που θέλουν εργαλειοποίηση» ξεκαθάρισε ο Παύλος Μαρινάκης
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης
Η Τουρκία στον ΟΗΕ για καταπάτηση δικαιωμάτων «τουρκικής μειονότητας στη Δυτική Θράκη και τα Δωδεκάνησα»
Επιπλέον, η Άγκυρα κατήγγειλε παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων και «για τους Τουρκοκύπριους» από τη μη διεθνή αναγνώριση της «Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου»
Η ελληνική και η τουρκική σημαία
Πολιτική Γραμματεία ΣΥΡΙΖΑ για Τέμπη: «Η συγκλονιστική παρέμβαση του λαού θα σφραγίσει τις πολιτικές εξελίξεις»
«Μετά τις μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις η κυβέρνηση είναι πλήρως απονομιμοποιημένη στη συνείδηση της μεγάλης πλειοψηφίας του ελληνικού λαού» λέει η ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ
Η τραγωδία στα Τέμπη
Φάμελλος στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ για τα Τέμπη: Θα επαναφέρουμε τη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας μετά τα συλλαλητήρια
Ο Σωκράτης Φάμελλος επισήμανε ότι «είναι παγιωμένη η άποψη στην κοινωνία ότι υπάρχει σχέδιο συγκάλυψης μετά τα Τέμπη» και χρέωσε στον πρωθυπουργό «την κρίση αξιοπιστίας στη Δικαιοσύνη»
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος