Site icon NewsIT

Αναγνωστοπούλου για ΦΠΑ στην εκπαίδευση: Ζητάμε να σωθούν βρεφονηπιακούς και φροντιστήρια

29.10.2015 | 15:23
Αναγνωστοπούλου για ΦΠΑ στην εκπαίδευση: Ζητάμε να σωθούν βρεφονηπιακούς και φροντιστήρια

«Ζητάμε να σωθούν οι βρεφονηπιακοί σταθμοί και μετά τα φροντιστήρια. Κοιτάμε να σώσουμε δομές, οι οποίες αφορούν το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού», δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Σία Αναγνωστοπούλου.

«Σε διαπραγμάτευση, απευθείας με την Κομισιόν, θα τεθεί το ζήτημα του ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση», δήλωσε στο Πρώτο Πρόγραμμα και πρόσθεσε: «Σε καλό σημείο βρίσκεται η λειτουργία των σχολείων, καθώς έχουν συμπληρωθεί τα περισσότερα κενά (18.000 με 20.000 αναπληρωτές), ενώ θα δοθεί βάση στα σχολεία των ατόμων με αναπηρία, με μέριμνα για μόνιμο προσωπικό, το οποίο έχει ζητηθεί ως θέμα από το Υπουργείο Οικονομικών. Επιπλέον, ξεκινά άμεσα, η 2η φουρνιά αναπληρωτών για τα μουσικά και καλλιτεχνικά σχολεία».

«Σε ό,τι αφορά τα βιβλία των Θρησκευτικών, θα πρέπει να γίνουν πιο ελκυστικά. Τα οράματα είναι συλλογικά, χρειάζεται διάλογος με τους ανθρώπους που δουλεύουν σε σχολεία και πανεπιστήμια, καθώς και με όλους τους φορείς της εκπαιδευτικής κοινότητας», κατέληξε η κα Αναγνωστοπούλου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version