Σάββατο, 20 Ιουλ.
31oC Αθήνα

Ανασκουμπώνεται η ΝΔ

Ανασκουμπώνεται η ΝΔ

Σε …ρυθμούς αντιπολίτευσης έχει εισέρθει η Νέα Δημοκρατία με σκοπό να ανασυγκροτήσει τις δυνάμεις της και να ανταπεξέλθει στο ρόλο που της ανέθεσε ο ελληνικός λαός στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου.

Για το λόγο αυτό, η εσωτερική… γκρίνια των πρώτων μετεκλογικών ημερών έχει κοπάσει καθώς οι συνομιλίες της κυβέρνησης με τους δανειστές έχει αυξήσει την ανησυχία για το ενδεχόμενο οικονομικής ασφυξίας της χώρας εντός των επόμενων εβδομάδων.

Οι βουλευτές της ΝΔ εμφανίζονται προβληματισμένοι και αποκτά ιδιαίτερη σημασία η στάση που θα κρατήσουν στη συνεδρίαση της ΚΟ την ερχόμενη Πέμπτη. Αν και οι περισσότεροι αναμένεται να λάβουν το λόγο εκείνο που διαφένεται είναι ότι το κλίμα είναι πολύ διαφορετικό σε σχέση με την αναβληθείσα συνεδρίαση που ήταν προγραμματισμένη να γίνει πριν από περίπου δυο εβδομάδες.

Πάντως υπάρχει και η άποψη που κυριαρχεί μεταξύ των κορυφαίων ότι οι συνεδριάσεις των κομματικών οργάνων είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρίας να συζητηθούν όλα τα θέματα από το ιδεολογικό στίγμα, την πολιτική πρόταση μέχρι και τη λειτουργία των οργάνων του κόμματος.

Η πρόεδρος της ΝΔ μετά τις τελευταίες εξελίξεις και τη νέα συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές νιώθει δικαιωμένος για όσα έλεγε προεκλογικά ενώ από την άλλη σε περίπτωση που του ασκηθεί κριτική θα επισημάνει την σιωπηρή στήριξη που παρείχαν κορυφαία στελέχη στην πολιτική που ακολουθήθηκε τα προηγούμενα 2,5 χρόνια.

“Βροχή” ερωτήσεων προς την κυβέρνηση

Τα “πυρά” βουλευτών της ΝΔ δέχτηκε τις τελευταίες μερες η κυβέρνηση με βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης να…πυροβολούν με ερωτήσεις τον υπουργό Οικονομικών.

Την αρχή έκανε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Κυριάκος Μητσοτάκης με ερώτησή του προς τον κ. Βαρουφάκη με την οποία ζητούσε να ενημερωθει για τον τρόπο και το χρόνο που θα φέρει η κυβέρνηση στν Βουλή τη συμφωνία με τους εταίρους.

Ενώ ακολούθησαν ο κ. Δήμας και η κα Ασημακοπούλου, ο μεν πρώτος ζητούσε να μάθει από τον υπουργό Οικονομικών την πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού και την υστέρηση που επιδεικνύουν τα έσοδα, η μεν δεύτερη ζητούσε να μάθει το ύψος των δανειακών υποχρεώσεων της χώρας και τις πηγές χρηματοδότησής τους.

Στο ίδιο μήκος κυμάνθηκε και η ερώτηση της Ντόρας Μπακογιάννης που αφορούσε το χρηματοδοτικό κενό και το δημόσιο χρέος.

Τέλος, εντύπωση προκάλε και η ερώτηση που έκανε χθες ο Βαγγέλης Μειμαράκης στον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα ζητώντας ενημέρωση για το περιεχόμενο της συμφωνίας και για το πότε θα ψηφιστεί, συζητήθηκε όχι τόσο λόγω του αντικειμένου της, όσο λόγω του ότι απευθυνόταν στον πρωθυπουργό. Σύμφωνα μεπληροφορίες, οι πρωτοβουλίες αυτές του πρώην προέδρου της Βουλής θα συνεχίστουν, απέχοντας από τα εσωκομματικά τεκταινόμενα και καλλιεργόντας ένα πιο ηγετικό προφίλ.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε