Πολιτική

Αναστολή της χρηματοδότησης των «Σπαρτιατών» αποφάσισε η Βουλή

Το κόμμα αυτό έχει κριθεί από τον Άρειο Πάγο ότι υποκαθιστά τη «Χρυσή Αυγή» και έχει ως πραγματικό αρχηγό τον Ηλία Κασιδιάρη

Με συντριπτική πλειοψηφία η Ολομέλεια της Βουλής αποφάσισε την αναστολή της κρατικής χρηματοδότησης προς τους «Σπαρτιάτες» όπως εξάλλου είχε εισηγηθεί η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής.

Με 267 ψήφους υπέρ, 15 ψήφους κατά και 5 ψήφους «παρών» η Ολομέλεια της Βουλής αποφάσισε την αναστολή της κρατικής χρηματοδότησης στο πολιτικό κόμμα «Σπαρτιάτες».

Η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής είχε εισηγηθεί την αναστολή της χρηματοδότησης, σε εφαρμογή πρόσφατης διάταξης του Υπουργείου Εσωτερικών, η οποία κατατέθηκε και ψηφίστηκε από τη Βουλή, στο τέλος του προηγούμενου χρόνου, με δεδομένο ότι το κόμμα αυτό έχει κριθεί από τον Άρειο Πάγο ότι υποκαθιστά τη δράση της «Χρυσής Αυγής» και έχει ως πραγματικό αρχηγό τον καταδικασθέντα Ηλία Κασιδιάρη.

Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Αποφασίζει το απόγευμα η επιτροπή δεοντολογίας του ΠΑΣΟΚ για την Κατερίνα Μπατζελή – Τρεις μήνες διαγραφή η πιθανότερη εκδοχή
Από την απόφαση που θα λάβει η επιτροπή δεοντολογίας θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό και η κατάσταση που θα επικρατήσει στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης
Η Κατερίνα Μπατζελή
Στα ευρωπαϊκά δικαστήρια ο Χρήστος Σπίρτζης για να ερευνηθεί η εμπλοκή του στην τραγωδία των Τεμπών
Ο Νικήτας Κακλαμάνης ανέφερε ωστόσο ότι δεν θα κάνει δεκτό το αίτημα του Χρήστου Σπίρτζη, λέγοντας ότι το αίτημα τον τιμά «αλλά δεν μπορεί να ικανοποιηθεί λόγω του κανονισμού της Βουλής»
Ο Χρήστος Σπίρτζης
Δημήτρης Παπαστεργίου: «Έρχεται παραγωγή τεχνητής νοημοσύνης στην Ελλάδα, ξεκίνησαν οι εξ’ αποστάσεως μαρτυρίες και ανακρίσεις»
«Αποκτάμε με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης και από ευρωπαϊκούς πόρους προκειμένου να μπορούμε να παράγουμε Τεχνητή Νοημοσύνη εδώ. Σ’ ένα χρόνο θα είναι έτοιμο» λέει ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης
Ο Δημήτρης Παπαστεργίου