Παρασκευή, 16 Αυγ.
32oC Αθήνα

Ανασχηματισμός: Ξεκίνησαν τα τηλέφωνα από τον πρωθυπουργό – Στις 11.30 ανακοινώνεται η νέα κυβέρνηση

Ανασχηματισμός: Ξεκίνησαν τα τηλέφωνα από τον πρωθυπουργό – Στις 11.30 ανακοινώνεται η νέα κυβέρνηση

Ο ανασχηματισμός είναι γεγονός και σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν από το Μέγαρο Μαξίμου οι ανακοινώσεις θα γίνουν στις 11.30 το μεσημέρι.

Τα τηλέφωνα για τον ανασχηματισμό έχουν ξεκινήσει και τις ανακοινώσεις για την σύνθεση της νέας κυβέρνησης θα κάνει ο Παύλος Μαρινάκης.  Κατά συνέπεια το προγραμματισμένο για σήμερα Υπουργικό Συμβούλιο αναβάλλεται.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Νίκη Κεραμέως μετακινείται στο υπουργείο Εργασίας με υφυπουργό τον Κώστα Καραγκούνη και το υπουργείο Εσωτερικών αναλαμβανει ο μέχρι σήμερα αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Θοδωρής Λιβάνιος με υφυπουργό τον Βασίλη Σπανάκη. 

Όπως έχει ήδη γράψει το newsit.gr η αναμονή που υπήρχε όλα τα προηγούμενα 24ωρα οδήγησε τον πρωθυπουργό να επισπεύσει τις αποφάσεις του καθώς πολλοί υπουργοί είχαν αφήσει τα μολύβια κάτω.

Έτσι, και ενώ έως τις 11.30 το μεσημέρι θα έχει οριστικοποιηθεί η νέα σύνθεση του υπουργικού συμβουλίου πληροφορίες αναφέρουν ότι εκτός κυβέρνησης αναμένεται να βρεθούν οι Λευτέρης Αυγενάκης και Κώστας Σκρέκας. Στην θέση του κ. Αυγενάκη τοποθετείται ο Κώστας Τσιάρας, ενώ ο Κώστας Γκιουλέκας αναλαμβάνει το υπουργείο Μακεδονίας Θράκης. 

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος επιστρέφει στην κυβέρνηση και αναλαμβάνει το υπουργείο Ανάπτυξης. 

Υπουργός Μετανάστευσης αναλαμβάνει ο Νίκος Παναγιωτόπουλος στην θέση του Δημήτρη Καιρίδη.

Ο Κωστής Χατζηδάκης όπως και ο Γιώργος Γεραπετρίτης μένουν στις θέσεις τους στα υπουργεία Οικονομικών και Εξωτερικών αντίστοιχα, όπως και ο Νίκος Δένδιας στο Άμυνας και ο Άδωνις Γεωργιάδης στο Υγείας, ενώ ο στενός πυρήνας του Μεγάρου Μαξίμου παραμένει ο ίδιος με τον Γιώργο Μυλωνάκη να  τοποθετείται υφυπουργός στον πρωθυπουργό. 

Μένουν στις θέσεις τους επίσης ο υπουργός Ενέργειας Θόδωρος Σκυλακάκης, ο Χρήστος Σταϊκούρας στο υπουργείο Μεταφορών και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Νίκος Παπαθανάσης. Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης ο Χρήστος Κέλλας.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις