Site icon NewsIT

Ανασχηματισμός στο μνημόνιο δεν γίνεται…

04.06.2014 | 11:10
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Η ρήση-αξίωμα του Ανδρέα Παπανδρέου από τη δεκαετία του "80 ότι "ο ανασχηματισμός της κυβέρνηση και η υποτίμηση (τότε) του εθνικού νομίσματος δεν προαναγγέλλονται" φαίνεται πια ότι καταργήθηκε στην πράξη.

Από ποιον; Από έναν από τους διαδόχους του στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και συγκεκριμένα το τελευταίο τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ο οποίος εδώ και μια εβδομάδα μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά ο οποίος διέψευδε τα σενάρια ανασχηματισμού για προφανείς λόγους, ήρθε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ με δηλώσεις του έξω από το Μέγαρο Μαξίμου να τα…διαψεύσει, επιβεβαιώνοντας έτσι τις σχετικές πληροφορίες.

Κανείς δεν μπορεί να κατανοήσει την σκοπιμότητα της κίνησης του αντιπροέδρου της κυβέρνησης καθώς συνέβη το αναμενόμενο. Εδώ και μια εβδομάδα και μέχρι να γίνει ο ανασχηματισμός, πιθανότατα με την επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος, οι υπουργοί και οι υφυπουργοί έχουν κατεβάσει τα μολύβια και συζητούν στα πορτοκαλί τηλέφωνα αν μένουν ή φεύγουν.

Προφανώς ο κ. Βενιζέλος με την επιβεβαίωση του ανασχηματισμού ήθελε να πιέσει το Μέγαρο Μαξίμου προς αυτή την κατεύθυνση μια ώρα αρχύτερα ώστε να δείξει και η κυβέρνηση ότι έλαβε το μήνυμα της κάλπης των ευρωεκλογών και παράλληλα να δώσει τροφή στο πολιτικό ρεπορτάζ με την ονοματολογία να οργιάζει, εξυπηρετώντας ίσως σκοπιμότητες, φιλοδοξίες και απομακρύνσεις.

Φαίνεται επί της ουσίας να είναι ένας “ανασχηματισμός Βενιζέλου” καθώς προωθεί τα δικά του στελέχη (Λοβέρδος, Κουκουλόπουλος, Κωνσταντινόπουλος, Κουτρουμάνης, Ράπτη κ.α.) ενώ παράλληλα χρησιμοποιεί το βέτο έναντι επιλογών του του Μεγάρου Μαξίμου.

Κλειδί του ανασχηματισμού ο υπουργός Οικονομικών. Θα μείνει ή θα φύγει ο Γιάννης Στουρνάρας; Όλα δείχνουν θα φύγει αρκεί να να πάρει μία εκ των δύο θέσεων: Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας ή Επίτροπος της χώρας στην ΕΕ. Ποιος θα τον διαδεχθεί; Ο Σαμαράς; Ο Παπασταύρου, Ο Σταικούρας; Ο Δένδιας; Ο Βορίδης; Κάποιος νέος τεχνοκράτης;

Όποιος και αν είναι, ένα είναι σίγουρο. Πολιτική η κυβέρνηση δεν μπορεί να αλλάξει. Το πλαίσιο είναι δεδομένο, σκληρό και αυστηρό. Μνημόνιο γαρ….

Διαβάστε επίσης:

 
Περιμένουν τον αρχηγό τους έξω από την Βουλή – Στις 12 η μεταγωγή Μιχαλολιάκου, Παππά και Λαγού
 
Γιώργος Παπανδρέου: Άφησε τα σεμινάρια και… παίζει τουβλάκια! (ΦΩΤΟ)
Στη ΝΔ η Μίκα Ιατρίδη – Με επιστολή – καταπέλτη στον Πάνο Καμμένο ανακοινώνει την αποχώρησή της από τους ΑΝΕΛ – Με 13 βουλευτές ξέμεινε το κόμμα!
 
Τσίπρας υπέρ Γιούνκερ – “Να σεβαστούμε το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών”

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version