Πολιτική

Αναταράξεις στο ΚΚΕ – Αμφισβητούν την ηγεσία του κόμματος

Στη Νέα Δημοκρατία και στο ΠΑΣΟΚ αναζητούν το νέο τους ιδεολογικό και πολιτικό στίγμα καθώς η κυβερνητική συνεργασία “θόλωσε” το παρόν και το μέλλον τους. Στον ΣΥΡΙΖΑ αναζητούν ακόμη το ενιαίο της έκφρασης και η ΔΗΜΑΡ καταρρέει σαν πύργος στην άμμο καθώς ολοκλήρωσε τον κύκλο ύπαρξης της.

Από την καταιγίδα των πολιτικών εξελίξεων και των ανακατατάξεων στο εσωτερικό των κομμάτων δεν θα έμενε αλώβητο και το ΚΚΕ, καθώς η ηγεσία του για πρώτη φορά μετά από αρκετά χρόνια αντιμετωπίζει την οργανωμένη αμφισβήτηση εντός και εκτός των τειχών του Περισσού.

Η συγκρότηση πολιτικής κίνηση με την επωνυμία «Κίνηση Κομμουνιστών – Εργατικός Αγώνας» στην οποία προχώρησαν οι διαγραμμένοι – αποχωρήσαντες από το ΚΚΕ, κατά τη διάρκεια πανελλαδικής σύσκεψης στην Αθήνα δεν είναι τυχαία και έρχεται να αναδείξει την αντιπαράθεση που υπάρχει εντός του ΚΚΕ για την πορεία του κόμματος εφεξής, καταλογίζοντας ευθύνες στην ηγεσία για “αλλοίωση της ιστορίας και της ταυτότητας” του κόμματος.

«Δεν είμαστε άγνωστοι, δεν είμαστε μεσσίες, δεν ισχυριζόμαστε ότι κατέχουμε την απόλυτη αλήθεια κι ότι έχουμε όλες τις λύσεις. Είμαστε κομμουνιστές. Προερχόμαστε από το ΚΚΕ και βρεθήκαμε έξω από αυτό -είτε γιατί διαγραφήκαμε είτε γιατί αποχωρήσαμε- παρά τη θέλησή μας. Γιατί δεν σιωπήσαμε. Γιατί δεν θελήσαμε στο όνομα του κόμματος, των συμβόλων και της σφραγίδας του τιμημένου και ιστορικού ΚΚΕ να παραδώσουμε την ουσία. Να απαρνηθούμε τις αρχές, την ιστορία, την ιδεολογία και τα ιδανικά που μας στράτευσαν σ’ αυτό. Να το βλέπουμε να καταστρέφεται και να μεταλλάσσεται και να μην κάνουμε τίποτα» τονίζουν οι διαγραφέντες-αποχωρήσαντες, σημειώνοντας ότι «τις ίδιες σκέψεις και αγωνίες με μας ενστερνίζονται χιλιάδες κομμουνιστές και λαϊκοί αγωνιστές μέσα και έξω από το ΚΚΕ».

Οι διαφωνούντες διευκρινίζουν ότι η Κίνησή τους «δεν είναι πολιτικό κόμμα» και ότι «δεν έχει σκοπό να απαρνηθεί αυτό που σηματοδοτεί ιστορικά το ΚΚΕ, να γυρίσει την πλάτη στους συντρόφους που είναι μέσα στο κόμμα και αγωνιούν για την τύχη του», αλλά επισημαίνουν ότι «Η κίνησή μας έχει σκοπό να συμβάλει στη διαμόρφωση των όρων, ώστε το κόμμα της εργατικής τάξης όπως το γνωρίσαμε και όπως εκείνη το έχει ανάγκη να μην τελειώσει με το ΚΚΕ, εφόσον η ηγεσία του συνεχίσει στον ίδιο καταστροφικό δρόμο».

«Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε την αλλοίωση της ιστορίας και της ταυτότητας του ελληνικού επαναστατικού κινήματος, της απαξίωση και τη λήθη του διεθνούς επαναστατικού κινήματος, την διαστρέβλωση και το χαντάκωμα της θεωρίας μας» αναφέρουν και βάλλουν κατά της ηγεσίας λέγοντας ότι «το ΚΚΕ, όπως έχει διαμορφωθεί σήμερα με την ευθύνη των καθοδηγητικών του οργάνων, δεν μπορεί να επιτελέσει τον ιστορικό του ρόλο, να οργανώσει τους καθημερινούς αγώνες για την επιβίωση του λαού, να προωθήσει την ενότητα της εργατικής τάξης και τη συμμαχία της με τα άλλα εκμεταλλευόμενα και καταπιεσμένα τμήματα της κοινωνίας, να διαμορφώσει τις προϋποθέσεις για την επαναστατική αλλαγή της κοινωνίας».

«Με τη σημερινή του πολιτική, την τακτική που εφαρμόζει, τις ιδεολογικές και πολιτικές του αντιλήψεις, το πρόγραμμα που ψήφισε στο τελευταίο συνέδριο του, την αναθεώρηση της ιστορίας του που προωθεί, μόνο ως σεχταριστικός φορέας, ο οποίος εξ αντικειμένου δρα ανασχετικά στους αγώνες και στην ανάπτυξη της ταξικής συνείδησης, μπορεί να λειτουργήσει» υπογραμμίζουν και υποστηρίζουν ότι σήμερα είναι επιτακτική ανάγκη η συγκρότηση ενός «μαζικού και ισχυρού πολιτικά και ιδεολογικά μαρξιστικού λενινιστικού κομμουνιστικού κόμματος».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πώς ερμηνεύει το ΚΚΕ το εκλογικό αποτέλεσμα

“Πόρτα” Κουτσούμπα σε Τσίπρα για το δημοψήφισμα

ΚΚΕ: “Δεν ψηφίζουμε για Πρόεδρο της Δημοκρατίας – Καμία συνεργασία με ΣΥΡΙΖΑ”

Πολιτική

Σχολιάστε

Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
ΣΥΡΙΖΑ: Αναμένει τα συλλαλητήρια για τα Τέμπη, περιμένει τα προοδευτικά κόμματα για πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης
Στελέχη της Κουμουνδούρου εκφράζουν την άποψη ότι είναι πολύ πιθανόν να μην έχουν ακόμα αποκαλυφθεί «όλα τα επεισόδια συγκάλυψης της υπόθεσης των Τεμπών»
Ο Σωκράτης Φάμελλος ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ
Τα συλλαλητήρια για τα Τέμπη στο «κάδρο» της κυβέρνησης: «Να μην μείνει αναπάντητη καμία αιχμή» η στρατηγική του Μαξίμου
Το κλίμα πόλωσης του τελευταίου διαστήματος, μαζί με την ιδιότυπη «μάχη» στα social media δημιουργούν ένα πρωτόγνωρο πολιτικό και κοινωνικό περιβάλλον
Η τραγωδία των Τεμπών
«Μια αποφασιστική νίκη για την πολιτική μας οικογένεια, τη Γερμανία και την Ευρώπη», το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για της εκλογές στη Γερμανία
Ο πρωθυπουργός συνεχάρη τον πρόεδρο του CDU Φρίντριχ Μερτς - «Ένα πράγμα είναι ξεκάθαρο: θα είστε ο επόμενος καγκελάριος της Γερμανίας»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Μητσοτάκης: Μείωση ασφαλιστικών εισφορών, ειδική ομάδα για το πετρέλαιο στους αγρότες και αύξηση δαπανών για το «Ανακαινίζω – Νοικιάζω»
Δημιουργείται λιμάνι διαφυγής στη Σαντορίνη, στα 2 δισ. ευρώ το πρωτογενές πλεόνασμα τον Ιανουάριο, αναφέρει μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός στην κυριακάτικη ανασκόπηση
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Thessaloniki Summit
Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη – Ζελένσκι: Τίποτα δεν μπορεί να αποφασιστεί για την Ουκρανία χωρίς την Ουκρανία, είπε ο πρωθυπουργός
«Η Ευρώπη πρέπει να βρίσκεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για την επίτευξη μιας δίκαιης ειρήνης», τόνισε ο Ουκρανός Πρόεδρος
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι