Πολιτική

Ανεξαρτητοποιήθηκε ο Γιώργος Λαζαρίδης των ΑΝΕΛ!

- Την ανεξαρτητοποίηση του από τους ΑΝΕΛ ανακοίνωσε ο βουλευτής Γιώργος Λαζαρίδης! - Η κυβερνητική πλειοψηφία μένει με 152 βουλευτές - Μετά την διαγραφή του Δημήτρη Καμμένου άλλος ένας βουλευτής μειώνει δραματικά την δύναμη ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ στη Βουλή - Ο Γιώργος Λαζαρίδης εκλέγεται στην Β Περιφέρεια Θεσσαλονίκης - Τι αναφέρει στην επιστολή ανεξαρτητοποίησής του - «Έλαβα αυτή την έντιμη απόφαση με καθαρή την συνείδησή μου ενώπιον Θεού και Πατρίδας» - ΑΝΕΛ: Να παραδώσει την έδρα γιατί δεν του ανήκει και δεν την αντέχει!

Την αποχώρησή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΛ ανακοίνωσε ο βουλευτής Γιώργος Λαζαρίδης. Ο κ. Λαζαρίδης εκλέγεται στην Β Περιφέρεια Θεσσαλονίκης. Ως αιτία της ανεξαρτητοποίησής του προβάλλει την διαφωνία του για την Συμφωνία των Πρεσπών. Πλέον η κυβερνητική πλειοψηφία μένει με 152 βουλευτές και οι ΑΝΕΛ με 7. Στις 16 Ιουνίου είχε διαγραφεί από τους ΑΝΕΛ ο Δημήτρης Καμμένος ο οποίος είχε υπερψηφίσει την πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης για το Σκοπιανό. Πάντως, ο κ. Λαζαρίδης είχε καταψηφίσει την πρόταση μομφής που είχε καταθέσει η ΝΔ κατά της κυβέρνησης. Μάλιστα, στο άκουσμα του αποτελέσματος είχε χειροκροτήσει θερμά.

Ο Γιώργος Λαζαρίδης σήμερα το πρωί παρέδωσε την επιστολή ανεξαρτητοποίησής του στον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση. Επισήμως αυτό θα ανακοινωθεί αύριο γιατί σήμερα δεν έχει συνεδρίαση η Ολομέλεια. Από το Γραφείο του Προέδρου της Βουλής ανακοινώθηκε ότι ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης Γιώργος Λαζαρίδης απέστειλε επιστολή με την οποία γνωστοποιεί στο Σώμα την ανεξαρτητοποίησή του από το κόμμα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων. Μέσα σε διάστημα δέκα ημερών το κόμμα του Πάνου Καμμένου έχει δεχθεί δυο χτυπήματα και έχει απωλέσει δυο βουλευτές του.

Τι αναφέρει στην επιστολή ανεξαρτητοποίησης ο Γιώργος Λαζαρίδης

Ο κ. Λαζαρίδης μεταξύ άλλων στην επιστολή ανεξαρτητοποίησής του αναφέρει ότι ο λόγος που πήρε αυτή την απόφαση είναι η συμφωνία των Πρεσπών. Κυρίως το γεγονός ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απέκλεισε το ενδεχόμενο να ψηφιστεί η συμφωνία από την ελληνική Βουλή με 180 ψήφους, δηλαδή από τα 3/5 του συνόλου των βουλευτών με διευρυμένη πλειοψηφία.

«Εγώ αλλά και οι υπόλοιποι συνάδελφοι από την Κοινοβουλευτική μας Ομάδα (σ.σ. των ΑΝΕΛ) τονίσαμε από το βήμα της Βουλής αλλά και σε όλα τα ΜΜΕ την θέση μας να καταψηφίσουμε την συμφωνία, σε αντίθεση με άλλα κόμματα που στήριξαν την πρόταση μομφής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης αλλά θα ψηφίσουν τη συμφωνία. Επίσης αποφασίσαμε να ζητήσουμε διευρυμένη πλειοψηφία, ψήφιση από τα 3/5 του συνόλου των Βουλευτών, δηλαδή 180 ψήφους, όπου θα τεθούμε όλοι μας ενώπιον των ευθυνών μας, βουλευτές αλλά και κόμματα», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Εξηγεί ότι δεν υπερψήφισε την πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης γιατί ήθελε να στηρίξει την κυβερνητική συνοχή για την ολοκλήρωση της 4ης αξιολόγησης και την έξοδο από τα Μνημόνια. Αναφέρει χαρακτηριστικά: «Όταν κατετέθη η πρόταση μομφής σε λάθος χρόνο κατά την άποψή μου, γιατί από τη μια οι πρέσπες δεν έχουν κανένα νομικό αποτέλεσμα, γιατί η κύρωση γίνεται από τα δυο κοινοβούλια και υπογράφεται από τον πρωθυπουργό και τον πρόεδρο της δημοκρατίας της κάθε χώρας και όχι από υπουργούς εξωτερικών, είχα να επιλέξω ανάμεσα σε δυο πράγματα:

α) να ενδώσω στις πιέσεις που δεχόμουν με διάφορες μορφές (απειλές, ύβρεις κλπ) να στηρίξω την πρόταση δυσπιστίας και να γίνω μάλιστα και «ήρωας» παρά το γεγονός ότι στις απειλές και τις πιέσεις λυγίζουν οι δειλοί και να υπονομεύσω έτσι την ολοκλήρωση της Δ αξιολόγησης και την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια.

β) να στηρίξω την κυβερνητική συνοχή για την ολοκλήρωση της Δ αξιολόγησης και την έξοδο από τα μνημόνια και στη συνέχεια να ασχοληθώ με το θέμα της συμφωνίας μη εκθέτοντας σε κίνδυνο ούτε την έξοδο από τα μνημόνια ούτε τα ζητήματα που προκύπτουν από το σχέδιο της συμφωνίας με την ΠΓΔΜ το οποίο άλλωστε θα έρθει για συζήτηση στο τέλος του χρόνου.

Στην αρχή της επιστολής του, ο Γ. Λαζαρίδης σημειώνει εξάλλου, «στις 21 Ιουνίου 2018 ανοίξαμε την πόρτα της εξόδου από τα μνημόνια. Ο στόχος τον οποίο βάλαμε, με τη βοήθεια του Θεού επετεύχθη».

Δείτε όλη την επιστολή ανεξαρτητοποίησης του Γιώργου Λαζαρίδη

[pdf-embedder url=”https://www.newsit.gr/wp-content/uploads/2018/06/epistolilazaridi-.pdf” title=”epistolilazaridi “]

Απειλές για την ζωή του

Υπενθυμίζεται ότι ο αντιπρόεδρος των ΑΝΕΛ Παναγιώτης Σγουρίδης στις 21/06/2018 είχε δηλώσει ότι τόσο ο ίδιος όσο και οι βουλευτές των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Γιώργος Λαζαρίδης και Κωνσταντίνος Κατσίκης, δέχονται απειλές για τις ζωές τους.

«Ο κ. Λαζαρίδης, ο κ. Κατσίκης δέχονται απειλές για τις ζωές τους. Εχουν απειλήσει και εμένα. Ηδη θα προχωρήσουμε  σε ενέργειες οι οποίες θα πάνε στην Ασφάλεια. Υπάρχουν και από το διαδίκτυο απειλητικές αναφορές» σημείωσε ο κ. Σγουρίδης μιλώντας στο Epsilon.

ΑΝΕΛ: Να παραδώσει την έδρα γιατί δεν του ανήκει και δεν την αντέχει!

«Τον δρόμο της ευθύνης και της στήριξης των εθνικών συμφερόντων δεν τον αντέχουν όλοι. Ο κ. Λαζαρίδης δεν άντεξε. Αφού, λοιπόν, δηλώνει αδυναμία να εκτελέσει τα καθήκοντά του, πρέπει και να παραδώσει την έδρα του, η οποία ανήκει στους Ανεξάρτητους Έλληνες που συνεχίζουν με πατριωτική ευθύνη. Κάθε άλλη απόφασή του θα τον κατατάξει στην κατηγορία των αποστατών» δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Θεόδωρος Τοσουνίδης.

«Ο ελληνικός λαός πρέπει να διαβάσει την επιστολή ανεξαρτητοποίησής του, όπου ο μόνος ισχυρισμός του έχει καταρρεύσει από τη δήλωση του ιδίου του κυβερνητικού εκπροσώπου. Σύντομα θα ενημερώσουμε τους ψηφοφόρους του για τις δεσμεύσεις του και τους όρκους πίστης στον Πάνο Καμμένο και στον πρωθυπουργό ενώπιον δύο υπουργών» προσθέτει ο κ. Τοσουνίδης και καταλήγει: «Ελάχιστη εξιλέωση για τον κ. Λαζαρίδη είναι να παραδώσει την έδρα, η οποία δεν του ανήκει και δεν την αντέχει».

Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Νίκος Κοτζιάς «φεύγει», ο Γιάννης Δραγασάκης «έρχεται»: Νέα σενάρια για την Προεδρία της Δημοκρατίας
Πληροφορίες λένε ότι το όνομα του Νίκου Κοτζιά απομακρύνεται για την προεδρία της Δημοκρατίας, ενώ αντίθετα φαίνεται ότι έδαφος κερδίζει η υποψηφιότητα του Γιάννη Δραγασάκη
Ο Νίκος Κοτζιάς «φεύγει», ο Γιάννης Δραγασάκης «έρχεται»: Νέα σενάρια για την Προεδρία της Δημοκρατίας