Ομόφωνα ψηφίσθηκαν από την Ολομέλεια, οι πρώτες μετά πολλά χρόνια, αλλαγές στον Κανονισμό της Βουλής που εισηγήθηκε ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης.
Μεταξύ άλλων, αφορούν τη σταδιακή απομείωση του αριθμού των μετακλητών και αποσπασμένων υπαλλήλων στα γραφεία πρώην Πρωθυπουργών, Προέδρων της Βουλής καθώς και τη μεταστέγαση εκτός του ιστορικού κτιρίου σε άλλα γραφεία που νοικιάζει η Βουλή των πρώην Πρωθυπουργών, μετά από δύο κοινοβουλευτικές περιόδους που δεν έχουν επανεκλεγεί βουλευτές.
Σύμφωνα με την ομόφωνη απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής ξεκινάει από αυτή την κοινοβουλευτική περίοδο η σταδιακή κατάργηση περίπου 40 θέσεων μετακλητών υπαλλήλων στα γραφεία πρώην Πρωθυπουργών, πρώην Προέδρων της Βουλής και πρώην Προέδρων Κοινοβουλευτικών Ομάδων. Επίσης, ορίστηκε, ότι μετά την πάροδο δύο βουλευτικών περιόδων από την στιγμή που έληξε η βουλευτική τους θητεία, ο αριθμός των μετακλητών υπαλλήλων σε γραφεία πρώην Πρωθυπουργών και πρώην Προέδρων της Βουλής, θα μπορεί να περιορίζεται σε έναν, με απόφαση που θα λαμβάνει ο εκάστοτε Πρόεδρος της Βουλής.
Με άλλη διάταξη που ψηφίσθηκε ήταν για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα των συμβασιούχων που δεν τους έχουν ακόμα ανανεωθεί οι συμβάσεις εργασίες τους και εργάζονται απλήρωτοι, δόθηκε η δυνατότητα στον Πρόεδρο της Βουλής να μπορεί να ανανεώνει συμβάσεις εργασίες με αναδρομική ισχύ ενός έτους με σχετικές βεβαιώσεις από τους προϊσταμένους των μονάδων που απασχολούνται.
Με έτερα διάταξη, που και αυτή «πέρασε» παμψηφεί, ήταν οι ειδικοί Κανονισμοί οργάνωσης και λειτουργίας υπηρεσιών, όπως και οι ειδικού ρυθμιστικού περιεχόμενου, να σταματήσουν να είναι «κρυφοί» και αφού προσαρμοστούν θα ενταχθούν ως Παράρτημα στον Κανονισμό της Βουλής.
Ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, μιλώντας στην Ολομέλεια κατά την διαδικασία ψήφισης της τροποποίησης του ΚτΒ, μεταξύ των αλλαγών και πρωτοβουλιών που θα εισηγηθεί ήταν και η πρόταση για την χρηματοδότηση από την Βουλή με ένα σεβαστό ποσό Θεσμών, Οργανώσεων και Συλλόγων που ασχολούνται με την υποδοχή προσφύγων και όπως αποδείχθηκε η πρόταση αυτή, που μπορεί να μην τέθηκε στην ψηφοφορία, να συγκεντρώνει ευρύτερη αποδοχή από όλες τις κοινοβουλευτικές πτέρυγες.
Πολλές βελτιωτικές προτάσεις, για το μέλλον… έγιναν και από τους εισηγητές της Αντιπολίτευσης, μεταξύ των οποίων του βουλευτή της ΝΔ Γιάννη Τραγάκη σχετικά με τα πόθεν έσχες των βουλευτών ενώ αυτή που, λόγω και της επικαιρότητας, προκάλεσε αίσθηση ήταν η αυτή του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης , Λεωνίδα Γρηγοράκου που αφορά τις επιθέσεις και προπηλακισμούς βουλευτών. Πρότεινε να καταστεί ιδιώνυμο το αδίκημα της βιαιοπραγίας κατά βουλευτή, σημειώνοντας πως « έτσι θα πρέπει να προασπίσουμε τη Δημοκρατία. Καθώς θα υπάρξει αυτοπροστασία του πολιτικού συστήματος από αυτούς που δέρνουν και δυσφημούν τους βουλευτές. Γι’ αυτό και θα πρέπει να θεσπιστεί ιδιώνυμο σε ότι αφορά επίθεση κατά βουλευτών»
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος, εμβόλιμα, αναφέρθηκε και στην υπόθεση Πανούση, ζητώντας να προχωρήσει σε ονομαστικοποίηση των καταγγελιών του .