Πολιτική

Ανόητο είπε ο Άδωνις τον Τσίπρα – VIDEO

Εκτός εαυτού βγήκε σήμερα στην Βουλή ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση στον  Αλέξη Τσίπρα  με αιτία, την τιμή των φαρμάκων.

Είπε ότι η αναφορά του κ. Τσίπρα σε μειώσεις τιμών σε 17 φάρμακα αποτελεί «μνημείο ανοησίας αρχηγού αντιπολιτεύσεως», τη στιγμή που το νέο δελτίο τιμών περιλαμβάνει μειώσεις τιμών σε 7.500 φάρμακα.

Αντιδρώντας, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ειρήνη Αγαθοπούλου επεσήμανε ότι έχει αυξηθεί δυσανάλογα η συμμετοχή του ασφαλισμένου στα φάρμακα. «Η μείωση των τιμών είναι 12% τον τελευταίο χρόνο αλλά έχουμε αύξηση της συμμετοχής του ασφαλισμένου κατά 26%. Αυτό λέγεται ελάφρυνση; Προφανώς όχι», είπε χαρακτηριστικά.

«Έχει σημασία ο καταναλωτής να επιλέγει φαρμακοποιό που θα του λέει τι πρέπει να κάνει», απάντησε ο υπουργός Υγείας, επισημαίνοντας ότι με αίτημα των φαρμακοποιών μεσολαβεί επαρκές χρονικό διάστημα ώστε να προλάβουν οι φαρμακοποιοί να πουλήσουν τα φάρμακα που έχουν αγοράσει με την παλαιά τιμή. Έτσι, το νέο δελτίο τιμών θα ισχύσει από τις 10 Μαρτίου και από τότε θα υπάρξει το όφελος του ασφαλισμένου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τέλος σήμερα οι αιτήσεις για το ΠΕΔΥ! Πόσοι γιατροί δήλωσαν “ναι” στο δημόσιο σύστημα

Ποιοι παίρνουν άριστα στο ΕΣΥ! Οι καλοί και οι κακοί…

 

Πολιτική

Σχολιάστε

Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
ΣΥΡΙΖΑ: Αναμένει τα συλλαλητήρια για τα Τέμπη, περιμένει τα προοδευτικά κόμματα για πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης
Στελέχη της Κουμουνδούρου εκφράζουν την άποψη ότι είναι πολύ πιθανόν να μην έχουν ακόμα αποκαλυφθεί «όλα τα επεισόδια συγκάλυψης της υπόθεσης των Τεμπών»
Ο Σωκράτης Φάμελλος ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ
Τα συλλαλητήρια για τα Τέμπη στο «κάδρο» της κυβέρνησης: «Να μην μείνει αναπάντητη καμία αιχμή» η στρατηγική του Μαξίμου
Το κλίμα πόλωσης του τελευταίου διαστήματος, μαζί με την ιδιότυπη «μάχη» στα social media δημιουργούν ένα πρωτόγνωρο πολιτικό και κοινωνικό περιβάλλον
Η τραγωδία των Τεμπών
«Μια αποφασιστική νίκη για την πολιτική μας οικογένεια, τη Γερμανία και την Ευρώπη», το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για της εκλογές στη Γερμανία
Ο πρωθυπουργός συνεχάρη τον πρόεδρο του CDU Φρίντριχ Μερτς - «Ένα πράγμα είναι ξεκάθαρο: θα είστε ο επόμενος καγκελάριος της Γερμανίας»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Μητσοτάκης: Μείωση ασφαλιστικών εισφορών, ειδική ομάδα για το πετρέλαιο στους αγρότες και αύξηση δαπανών για το «Ανακαινίζω – Νοικιάζω»
Δημιουργείται λιμάνι διαφυγής στη Σαντορίνη, στα 2 δισ. ευρώ το πρωτογενές πλεόνασμα τον Ιανουάριο, αναφέρει μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός στην κυριακάτικη ανασκόπηση
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Thessaloniki Summit
Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη – Ζελένσκι: Τίποτα δεν μπορεί να αποφασιστεί για την Ουκρανία χωρίς την Ουκρανία, είπε ο πρωθυπουργός
«Η Ευρώπη πρέπει να βρίσκεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για την επίτευξη μιας δίκαιης ειρήνης», τόνισε ο Ουκρανός Πρόεδρος
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι