Πολιτική

Αντ.Σαμαράς: “Τι εννοώ μεταβατική κυβέρνηση”

Κανένα κομματικό στέλεχος στην μεταβατική κυβέρνηση ούτε από ΠΑΣΟΚ ούτε από ΝΔ. Μόνο τεχνοκράτες και μοναδικό σκοπό την κύρωση της συμφωνίας και να πάρει την 6η δόση.
Κανένα κομματικό στέλεχος στην μεταβατική κυβέρνηση ούτε από ΠΑΣΟΚ ούτε από ΝΔ. Μόνο τεχνοκράτες και μοναδικό σκοπό την κύρωση της συμφωνίας και να πάρει την 6η δόση.
 
Η μοναδική υπευθυνότητα της Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας είναι να επικυρώσει την συμφωνία της ΕΕ που υπογράφηκε στις 26 Οκτωβρίου και η χώρα να πάρει την 6η δόση.
 
Αυτό εννοεί ο Αντώνης Σαμαράς όταν νωρίτερα είχε δηλώσει πως πρέπει να πάμε σε μεταβατική κυβέρνηση. Σύμφωνα με διευκρινίσεις από το γραφείο του κ.Σαμαρά θα πρέπει άμεσα να συγκληθεί Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας που θα έχει περιορισμένες ευθύνες. Επί της ουσίας θα έχει μόνο μια ευθύνη. Να ολοκληρώσει την κύρωση της συμφωνίας με την ΕΕ και να πάρει η χώρα την 6η δόση. Ακολούθως θα πρέπει να γίνουν εκλογές για ανάδειξη νέας κυβέρνησης.
 
Στην μεταβατική κυβέρνηση θα μετέχουν μόνο τεχνοκράτες και κανένα κομματικό στέλεχος.
 
Σε ότι αφορά τις εκλογές όπως είπαν από τη ΝΔ αυτές λογικά πρέπει να γίνουν πριν τις γιορτές αφού μέχρι τις 4 Δεκεμβρίου θα πρέπει να έχει επικυρωθεί η συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Αν μάλιστα η συμφωνία επικυρωθεί νωρίτερα τότε και οι εκλογές πρέπει να γίνουν πιο νωρίς.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες μέχρι στιγμής δεν υπήρξε καμία επικοινωνία του Αντώνη Σαμαρά με τον πρωθυπουργό.
 
 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
 
Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα