Site icon NewsIT

Αντιδράσεις για την καθυστέρηση στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο

22.08.2014 | 14:36
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ αντέδρασαν στην απόφαση της κυβέρνησης να μεταθέσει για τουλάχιστον μία εβδομάδα την κατάθεση του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου στη Βουλή.

Η κατάθεση του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου θα καθυστερήσει τουλάχιστον κατά μία εβδομάδα και οι πρώτες αντιδράσεις είναι πλέον γεγονός.

Η αναβολή της συζήτησης του αντιρατσιστικού νομοσχεδιου και οι δηλώσεις του Τ.Μπαλτάκου, προκάλεσαν την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ.

“Το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο κινδυνεύει να μείνει στην ιστορία ως το πιο παγωμένο (για να μην πω κατεψυγμένο) και αποσυρμένο νομοσχέδιο όλων των τελευταίων χρόνων” δήλωσε η βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Βασιλική Κατριβάνου, η οποία επανέλαβε τη θέση του Τμήματος Δικαιωμάτων του κόμματος ότι “η θέσπιση αντιρατσιστικής νομοθεσίας ήταν ένα βήμα απαραίτητο (παρά τα σοβαρά προβλήματα, ελλείψεις και αδυναμίες του συγκεκριμένου νομοσχεδίου), καθώς θα έδινε ένα μήνυμα στην κοινωνία: ότι η πολιτεία θεωρεί προτεραιότητα την αντιμετώπιση του ρατσισμού”.

“Μοιάζει όμως ότι η συγκυβένηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ θέλει να στείλει διαφορετικά μηνύματα στην κοινωνία: ότι η πάταξη του ρατσισμού είναι πολυτέλεια, αν όχι ανεπιθύμητη, γι’ αυτήν, και μπορεί να αναβάλλεται διαρκώς. Φαίνεται έτσι ότι, σε αρμονία με την πολιτική της (βλ. «Ξένιος Δίας», παράταση της κράτησης μεταναστών επ’ αόριστον και πέραν του δεκαοχτάμηνου) δυσκολεύεται να εισάγει ακόμα και αυτό το καθυστερημένο και ελλιπές νομοσχέδιο”, τόνισε η κ. Κατριβάνου και πρόσθεσε:

“Ο κ. Μπαλτάκος (ο οποίος δήλωσε χθες ότι «το συγκεκριμένο νομοσχέδιο αποτελεί νομικό έκτρωμα επιστροφής στον σκοταδισμό του μεσαίωνα»), λοιπόν, και το πνεύμα του, ζουν και βασιλεύουν – και αυτά είναι που μας επιστρέφουν στον Μεσαίωνα! Εναπόκειται πλέον στο αντιρατσιστικό κίνημα, στις δυνάμεις της Αριστεράς και της δημοκρατίας, σε κάθε ευαίσθητο πολίτη να παλέψουν ενάντια στον ρατσισμό και για την άμεση θέσπιση ενός αποτελεσματικού αντιρατσιστικού νόμου”.

“Όχι άλλες παλινωδίες και υπαναχωρήσεις στο αντιρατσιστικό” λέει η ΔΗΜΑΡ

Αντίθετη και η ΔΗΜΑΡ στην καθυστέρηση στην κατάθεση του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου από την κυβέρνηση στη Βουλή. “Η νέα μετάθεση της ημερομηνίας κατάθεσης του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου στη Βουλή, προδίδει τις έντονες προσπάθειες που καταβάλλουν συντηρητικοί θύλακες στο εσωτερικό της ΝΔ, να αποτρέψουν την ψήφιση μιας σύγχρονης αντιρατσιστικής νομοθεσίας”, τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΔΗΜΑΡ:

“Η έκρηξη των ρατσιστικών και νεοναζιστικών πρακτικών στη χώρα» επισημαίνει η Δημοκρατική Αριστερά «δεν αφήνει άλλα περιθώρια ταλαντεύσεων, παλινωδιών και υπαναχωρήσεων. Καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του. Το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο πρέπει να συζητηθεί και να ψηφιστεί”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πάει… περίπατο το αντιρατσιστικό

Αντιρατσιστικό: Το σύμφωνο συμβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια, μια από τις τροπολογίες ΔΗΜΑΡ

Οργή μητροπολίτη Γόρτυνος κατά Σαμαρά για το αντιρατσιστικό Νομοσχέδιο

Υπ. Δικαιοσύνης: Τροπολογία για αύξηση των προέδρων εφετών και νέα διαδικασία ελέγχου των υποψηφίων ασκούμενων δικηγόρων

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version