Πολιτική

Αντιπαράθεση Οικονόμου – Γιαννούλη για τα πρόσφατα περιστατικά αστυνομικής βίας

Αντιπαράθεση μεταξύ του υφυπουργού Αντεγκληματικής Πολιτικής Ελ. Οικονόμου και του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χρ. Γιαννούλη είχαμε σήμερα στη Βουλή.

Ο λόγος της διαμάχης ανάμεσα στους κ.κ. Γιαννουλη και Οικονόμου ήταν ένα επεισόδιο την ημέρα της πορείας προς τιμή του 15χρονου δολοφονηθέντος Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Η αντιπαράθεση ξέσπασε στο πλαίσιο της επεξεργασίας του νομοσχεδίου με τίτλο “Κατεπείγουσες ρυθμίσεις αρμοδιότητας των Υπουργείων Υγείας, Εσωτερικών, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και άλλες διατάξεις” από την αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή.

Υποστηρίζετε συγκεκριμένες ομάδες που δρουν στο φάσμα της παρανομίας είπε ο υφυπουργός απευθυνόμενος στον κ. Γιαννούλη, απαντώντας στις επικρίσεις του για αστυνομική βία την περασμένη Παρασκευή. Ο κ. Γιαννούλης, λίγη ώρα μετά την κατάθεση επίκαιρης επερώτησης 68 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη για “συνεχή φαινόμενα αστυνομικής βίας και αύξηση της εγκληματικότητας», αναφέρθηκε σε αναρτήσεις συνδικαλιστή-αστυνομικού της ΕΛΑΣ, ο οποίος “ονειρεύεται σιδερένια γκλομπ”, εκθέτοντας την αστυνομία και το υπουργείο.

Σύμφωνα με τον κ. Γιαννούλη, ο συνδικαλιστής της ΠΟΑΞΙΑ μιλά στην ανάρτηση του για σύλληψη “μπαχαλάκη που του βγήκε ο μπλούζα”, ότι πέρασε η εποχή που τα ΜΑΤ ήταν “σάκος του μποξ” επί ΣΥΡΙΖΑ και ότι, η κανονικότητα θα επανέλθει. Επίσης, τον φέρει να σχολιάζει βίντεο ξένης αστυνομίας με αστυνομικούς που φορούν πολιτικά και προβαίνουν σε συλλήψεις έχοντας πιστόλι και σιδερένιο γκλομπ.

Ο κ. Οικονόμου εξέφρασε την λύπη του για τη “γενίκευση” στην οποία προέβη ο κ. Γιαννούλης λέγοντας ότι, το ένα αυτό περιστατικό, τελεί υπό διερεύνηση. Σημείωσε ότι η ΕΛΑΣ, και στην επέτειο του Πολυτεχνείου, και στην πορεία για τον Γρ. Γρηγορόπουλο, διευκόλυνε στο να πραγματοποιηθούν σε κλίμα τάξης, χωρίς κανένα επεισόδιο.

Το αναφερόμενο περιστατικό έγινε 2-3 ώρες μετά την πορεία, σε επεισόδια μικρής ομάδας ταραχοποιών στα Εξάρχεια, όπου επιβλήθηκε άμεσα η τάξη είπε ο κ. Οικονόμου, τονίζοντας ότι οι παραπάνω επέτειοι τιμήθηκαν, μετά από πολλά χρόνια, χωρίς τα σοβαρά επεισόδια του παρελθόντος. Λυπάμαι που γενικεύετε. Υποστηρίζετε συγκεκριμένες ομάδες που δρουν στο φάσμα της παρανομίας, και που δεν έχουν σχέση με τους νέους και τα κινήματα που τίμησαν το Πολυτεχνείο και τον Γρηγορόπουλο είπε ο κ. Οικονόμου: “Καμία σχέση με τη νεολαία δεν έχουν αυτές οι παραβατικές ομάδες” είπε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Χαμός με Μαρινάκη και Κωνσταντοπούλου στη Βουλή για τον μηχανοδηγό στα Τέμπη: «Ήταν εθελοντής στο γραφείο Μητσοτάκη» – «Προσβάλετε τη μνήμη ενός νεκρού»
«Είστε αυτή που πάνω σε ένα τραγικό δυστύχημα θέλετε να επιβιώσετε πολιτικά και να ανεβάσετε πολιτικά το κόμμα σας εκμεταλλευόμενη τον ανθρώπινο πόνο» δήλωσε μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης
Μάκης Βορίδης για Μαρία Καρυστιανού: «Κάνει πολιτικές τοποθετήσεις, δεν γίνεται να μην απαντάμε» – «Αδίστακτος, σπιλώνει τον αγώνα μας» η απάντησή της
«Δεν γίνεται να μην απαντάμε στις πολιτικές τοποθετήσεις που κάνει» είπε ο Μάκης Βορίδης για τη Μαρία Καρυστιανού που του απάντησε χαρακτηρίζοντάς τον «μικρόψυχο, κακό και λίγο»
Ο Μάκης Βορίδης στη Βουλή
Άδωνις Γεωργιάδης: Η Ζωή Κωνσταντοπούλου είναι κακιά γυναίκα, αυτή την κυρία πάνε να υποστηρίξουν στο συλλαλητήριο για τα Τέμπη
«Θα της κάνω μήνυση και αγωγή για να αποδείξει στα δικαστήρια την προσωπική μου εμπλοκή. Όποιος πάει στο συλλαλητήριο στηρίζει Κωνσταντοπούλου»
Ο Άδωνις Γεωργιάδης στη Βουλή