Site icon NewsIT

Αντίστροφη μέτρηση για την κρίσιμη συνάντηση Τσακαλώτου – Μοσκοβισί

14.02.2017 | 15:29
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Το πρωί της Τετάρτης, στις 8.45 π.μ., ο Πιερ Μοσκοβισί θα βρεθεί στο υπουργείο Οικονομικών, όπου θα έχει συνάντηση με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Ο επίτροπος Οικονομικών και Δημοσιονομικών Υποθέσεων και ο υπουργός Οικονομικών αναμένεται να εστιάσουν σε όλα τα θέματα της διαπραγμάτευσης και στα μεγάλα “αγκάθια” που καθυστερούν το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης.

Όπως έχει γίνει ήδη γνωστό, μετά τη συνάντηση δεν θα υπάρξουν δηλώσεις.

Αναφερόμενη στην επίσκεψη του Μοσκοβισί στην Αθήνα, η εκπρόσωπος Τύπου του, Ανίκα Μπράιτχαρτ, τόνισε πως “η επίσκεψη “πολιτικού χαρακτήρα” από τον κ. Μοσκοβισί αύριο στην Αθήνα δεν συνδέεται με την αποστολή των θεσμών στην Αθήνα”.

Όπως ανέφερε η κ. Μπράιτχαρτ κατά τη σημερινή ενημέρωση του Τύπου στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα του Γάλλου επιτρόπου, θα συναντηθεί αύριο με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και με τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, ενώ θα έχει επίσης συνάντηση και με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Επιπλέον, ο επίτροπος Π. Μοσκοβισί θα παρασημοφορηθεί από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και θα αναγορευτεί σε επίτιμο διδάκτορα από Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα “Les Echos”, ο Πιερ Μοσκοβισί δήλωσε πως “οι επιδόσεις της Ελλάδας είναι πολύ υψηλότερες από τις προβλέψεις μας, περισσότερο αισιόδοξες από ό,τι προέβλεπε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Οι αριθμοί μας δεν είναι ούτε εσφαλμένοι, ούτε προϊόντα φαντασίας. Ελπίζω ότι αυτή η έκκληση για υπευθυνότητα και οξυδέρκεια θα εισακουσθεί εντός της εβδομάδας, ώστε να μπορέσουμε να έχουμε ένα θετικό Eurogroup στις 20 Φεβρουαρίου”.

“Επί της αρχής είναι απαραίτητο όλοι οι συμμετέχοντες θεσμοί να προχωρήσουν από κοινού. Εάν δεν συμφωνούμε μεταξύ μας, δεν θα υπάρξει συμφωνία. Είμαι πεπεισμένος ότι θα καταλήξουμε σε μία τέτοια συμφωνία, διότι είναι κρίσιμο σε μία στιγμή που οι στρατηγικές προκλήσεις για την Ευρωπαϊκή Ενωση είναι πολλές”.

“…τα νούμερα που θέτουμε στο τραπέζι πρέπει να κάνουν όλους να σκεφτούν. Οσο για την Ελλάδα, έχει υποφέρει πολύ, έχει εφαρμόσει πληθώρα μεταρρυθμίσεων, αν και της μένει ακόμη δρόμος να κάνει. Αυτό που ζητάμε από την Ελλάδα πρέπει να είναι αναλογικό και αποδεκτό από τον ελληνικό λαό, άρα να γίνει αντιληπτό ως νόμιμο”, καταλήγει ο Μοσκοβισί.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version