Site icon NewsIT

Αντώνης Σαμαράς: Οργή και πυρά κατά Τσίπρα για το σκάνδαλο Novartis!

05.02.2018 | 21:32
Σαμαράς Novartis

- Οργισμένη αντίδραση από τον πρώην πρωθυπουργό για την εμπλοκή του ονόματός του στο σκάνδαλο Novartis -"Πληροφορήθηκα τη νέα συκοφαντία του κ. Τσίπρα κατά του προσώπου μου" αναφέρει ο Αντώνης Σαμαράς - "Οι συκοφάντες και όσοι είναι από πίσω θα λογοδοτήσουν οι ίδιοι στη δικαιοσύνη" συμπληρώνει στην δήλωσή του - Τα ονόματα δύο πρώην πρωθυπουργών και οκτώ υπουργών αναφέρονται στην δικογραφία του Αρείου Πάγου που θα διαβιβαστεί στην Βουλή - Ήδη οι κ.κ. Στουρνάρας, Πικραμμένος και Αβραμόπουλος έχουν διαψεύσει κατηγορηματικά, με τον πρώτο να κάνει λόγο για bullying! - Όλα τα ονόματα και οι τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση

Το σκάνδαλο Novartis βρίσκεται ξανά στην κορυφή της επικαιρότητας. Κάτι λογικό, αφού στην δικογραφία που παρέδωσαν αργά το μεσημέρι της Δευτέρας, 05.02.2018, στον ‘Αρειο Πάγο, οι Εισαγγελείς Διαφθοράς, υπάρχουν τα ονόματα δύο πρώην πρωθυπουργών και οκτώ υπουργών, μεταξύ των οποίων και αυτό του πρώην πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά. Ο Αντώνης Σαμαράς αντέδρασε έντονα και εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση εναντίον του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, προσωπικά, με την υπόθεση να παίρνει διαστάσεις.

Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί πως και μόνο το γεγονός ότι τα ονόματα δύο πρώην πρωθυπουργών και οκτώ υπουργών αναφέρονται στην δικογραφία, συνιστά μείζον πολιτικό θέμα. Ωστόσο, επειδή η έρευνα βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη, δεν έχουν δοθεί ακόμη οι απαραίτητες διευκρινίσεις και τα απαραίτητα στοιχεία από τις αρμόδιες αρχές, τα οποία να αποδεικνύουν την εμπλοκή των προσώπων των οποίων τα ονόματα εμπλέκονται στην υπόθεση.

Διαβάστε στην συνέχεια του κειμένου τα ονόματα των πολιτικών

Οργισμένος ο Σαμαράς

Με δήλωσή του στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, ο Αντώνης Σαμαράς αντιδρά έντονα και συγκεκριμένα αναφέρει: «Πληροφορήθηκα τη νέα συκοφαντία του κ. Τσίπρα κατά του προσώπου μου. Και μάλιστα από κατασκευασμένες μαρτυρίες ανωνύμων. Επειδή η συκοφαντία είναι το όπλο των δειλών, τους λέω πως εμένα δεν με αγγίζουν! Να είναι βέβαιοι ότι οι συκοφάντες και όσοι είναι από πίσω θα λογοδοτήσουν οι ίδιοι στη δικαιοσύνη».

Υπόθεση Novartis – Τα ονόματα που είδαν το “φως” της δημοσιότητας

Δύο πρώην πρωθυπουργοί και οκτώ πρώην υπουργοί φέρονται να εμπλέκονται στην δικογραφία για την υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας Novartis που ερευνάται από τους Εισαγγελείς Διαφθοράς. Οι οποίοι παρέδωσαν αργά το μεσημέρι στον ‘Αρειο Πάγο σήμερα, το μέρος της δικογραφίας που πλέον θα διαβιβαστεί στην Βουλή, βάση του νόμου περί ευθύνης υπουργών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εισαγγελική έρευνα για τις πρακτικές της φαρμακοβιομηχανίας προκειμένου να επικρατήσει στην αγορά φαρμάκων φαίνεται να αποκάλυψε εμπλοκή δέκα πολιτικών προσώπων της περιόδου από το 2006 έως τις αρχές του 2015, για τους οποίους οι Εισαγγελείς Διαφθοράς απέστειλαν την δικογραφία στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου προκειμένου η υπόθεση να εξεταστεί στην Βουλή. Πρόκειται για υπουργούς που υπηρέτησαν στα Υπουργεία Υγείας, Οικονομίας και Ανάπτυξης, την επίμαχη περίοδο, και από τα στοιχεία που φαίνεται να έχουν συλλέξει οι Εισαγγελείς προκύπτει η εμπλοκή τους στην διάπραξη των αδικημάτων της απιστίας και της δωροδοκίας.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, οι πρώην πρωθυπουργοί που φέρονται να εμπλέκονται, είναι ο Αντώνης Σαμαράς και ο Πάνος Πικραμένος. Σύμφωνα πάντα με τς ίδιες πληροφορίες οι υπουργοί που φέρονται να εμπλέκονται είναι οι Γιάννης Στουρνάρας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, Άδωνις Γεωργιάδης, Ευάγγελος Βενιζέλος, Ανδρέας Λυκουρέντζος, Ανδρέας Λοβέρδος, Μάριος Σαλμάς και Γιώργος Κουτρουμάνης.

Πάντως, σύμφωνα με την Καθημερινή και σε ό, τι αφορά συγκεκριμένα τον κ. Πικραμένο, από την Εισαγγελία Διαφθοράς, έγινε γνωστό, ότι το όνομά του περιελήφθη στη δικογραφία, χωρίς ειδικότερα στοιχεία για αυτόν, απλά στη λογική της «αμελητί» διαβίβασης.

Υπόθεση Novartis – Οι εξελίξεις που ταράζουν τα νερά

Παράλληλα οι Εισαγγελείς Διαφθοράς απήγγειλαν κατηγορία για δωροδοκία σε βάρος υψηλόβαθμου στελέχους της NOVARTIS για τον οποίο αμέσως εκδόθηκε και διάταξη απαγόρευσης εξόδου του από τη χώρα.

Click4more: Η αντίδραση του Δημήτρη Αβραμόπουλου! «Δεν έχω ουδεμία σχέση»

Να σημειωθεί ότι η έρευνα Εισαγγελέων Διαφθοράς ξεκίνησε στα μέσα του Δεκεμβρίου 2016 με αρχικό υλικό τα στοιχεία για δωροδοκίες κρατικών λειτουργών και γιατρών που είδαν το φως της δημοσιότητας με αφορμή διετή έρευνα που διεξάγεται από τις αμερικανικές αρχές για τον κολοσσό και τις μεθόδους που φέρεται να χρησιμοποιούσε για να επικρατήσει στην αγορά.

Η έρευνα είχε διαταχθεί από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου μετά από φάκελο με καταγγελίες και δημοσιεύματα που είχε προσκομίσει ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Κοντονής.

Η εμπλοκή του FBI

Το περασμένο φθινόπωρο, κλιμάκιο εισαγγελικών λειτουργών πήγε στις ΗΠΑ όπου σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές συγκέντρωσε συγκεκριμένα στοιχεία που αφορούν το “ελληνικό σκέλος” της υπόθεσης, καθώς η φαρμακοβιομηχανία φέρεται να χρησιμοποιούσε τις καταγγελλόμενες μεθόδους σε πολλές χώρες. Στις ΗΠΑ τα τελευταία χρόνια διενεργούνται για την φαρμακοβιομηχανία, από τις αρμόδιες αρχές στοχευμένες έρευνες, τόσο από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς όσο και ποινικής αξιολόγησης συγκεκριμένων στοιχείων που έχουν συλλέξει για τη Novartis.

Click4more: Η πρώτη αντίδραση του Πάνου Πικραμμένου για τα σενάρια εμπλοκής του στο σκάνδαλο Νοβάρτις

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, στις αρχές των ΗΠΑ κατέφυγαν δύο Έλληνες πολίτες, στελέχη της εταιρίας στα τμήματα Πωλήσεων και Επικοινωνίας – Εταιρικής Ευθύνης, οι οποίοι φέρονται να κατέθεσαν στις αμερικανικές αρχές εκατοντάδες έγγραφα που αποκαλύπτουν καταβολές χρηματικών ποσών τόσο σε ιδιώτες γιατρούς όσο και σε γιατρούς που εργάζονταν στο δημόσιο σύστημα Υγείας (συνολικά πάνω από 4.000), με στόχο τη λήψη ευνοϊκών αποφάσεων για την εταιρία και τη συνταγογράφηση των φαρμάκων της.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας της Εισαγγελίας Διαφθοράς με τις ΗΠΑ, πριν λίγες ημέρες βρέθηκε στην χώρας μας κλιμάκιο από στελέχη του FBI και των Εισαγγελικών αρχών προκειμένου να έχουν συγκεκριμένη συνεργασία.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφίες αρχείου: Eurokinissi

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version