Site icon NewsIT

Ανυποχώρητοι Σαμαράς – Βενιζέλος στις απαιτήσεις της Τρόικας – Οι πλειστηριασμοί κλονίζουν την κυβέρνηση

02.12.2013 | 19:22
Ανυποχώρητοι Σαμαράς – Βενιζέλος στις απαιτήσεις της Τρόικας – Οι πλειστηριασμοί κλονίζουν την κυβέρνηση

Συνεχίζει να αντιστέκεται η κυβέρνηση στις απαιτήσεις της Τρόικας, κυρίως όσον αφορά στους πλειστηριασμούς και τις ομαδικές απολύσεις στο Δημόσιο, θέματα τα οποία τίθενται ξανά στη σημερινή συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Οι πλειστηριασμοί αποτελούν το μεγάλο “αγκάθι” στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές, καθώς η ελληνική κυβέρνηση προσπαθεί να τους πείσει ότι έχουν υπερβολικές απαιτήσεις και σε περίπτωση που κατέθεταν νέο νομοσχέδιο στη Βουλή, δεν θα ψηφιζόταν.

Χάσμα μεταξύ των δυο πλευρών υπάρχει και όσον αφορά στις ομαδικές απολύσεις στο Δημόσιο, καθώς η Τρόικα ζητά να μην υπάρχει όριο στον αριθμό, ενώ αναζητείται λύση και για τις Αμυντικές Βιομηχανίες.  

Το μόνο βέβαιο, είναι ότι η κυβέρνηση δεν υποχωρεί. “Δεν υπάρχει περίπτωση εμείς να κάνουμε πίσω”, μεταδίδουν από τα δυο επιτελεία των κυβερνητικών εταίρων και αυτή είναι η κεντρική γραμμή για τις επόμενες κρίσιμες ημέρες.

Η συνάντηση των κκ. Σαμαρά και Βενιζέλου έχει ιδιαίτερη σημασία, διότι γίνεται δυο ημέρες πριν μεταβεί ο Πρωθυπουργός στο Κολέγιο των Επιτρόπων στις Βρυξέλλες, κατόπιν πρόσκλησης του Προέδρου της Κομισιόν, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

Ο Πρωθυπουργός και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης τις τελευταίες ημέρες έχουν εκφράσει σε ανώτατο επίπεδο, τον κίνδυνο πολιτικής αποσταθεροποίησης και ζήτησαν να μην συνεχιστεί η πίεση. «Δεν περνάνε αυτά που ζητάει η τρόικα από τη Βουλή» φέρεται να έχουν πει…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΑΡ: Απαράδεκτες οι απαιτήσεις της τρόικας – Χρειάζεται ισχυρή επαναδιαπραγμάτευση

Κομισιόν γα πλειστηριασμούς: Στην Ελλάδα κάνετε κατάχρηση της προστασίας της Α’ κατοικίας!

ΣΥΡΙΖΑ: Εχετε θράσος να μιλάτε για κόκκινες γραμμές

Μιχελάκης: όχι σε απελευθέρωση απολύσεων και πλειστηριασμών

Σκορδάς: δεν κινδυνεύει η πρώτη κατοικία από τους πλειστηριασμούς

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version