Πολιτική

Απανωτά ταξίδια του Τσίπρα τον Δεκέμβριο – Το πρόγραμμα του

Σειρά επισκέψεων και επαφών στο εξωτερικό θα πραγματοποιήσει το επόμενο διάστημα ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στο πλαίσιο της ενίσχυσης του ρόλου της χώρας διεθνώς.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού:

– Από τις 2 έως τις 4 Δεκεμβρίου, ο πρωθυπουργός θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στο Άμπου Ντάμπι, επ’ αφορμή της διάσκεψης της UNESCΟ για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς, την οποία συνδιοργανώνουν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και η Γαλλία.

Στο περιθώριο των εργασιών της διάσκεψης, ο Αλέξης Τσίπρας θα πραγματοποιήσει διμερείς συναντήσεις με τον Γάλλο Πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ, καθώς και με τον διάδοχο του θρόνου του Άμπου Ντάμπι, τον Σεΐχη Μοχάμεντ Μπιν Ζάγεντ αλ Νάχιαν.

-Στις 8 Δεκεμβρίου, ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στα Ιεροσόλυμα ώστε να συμμετάσχει στην τριμερή διάσκεψη Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ, η οποία ως αντικείμενο της θα έχει την ενίσχυση της στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ των τριών χωρών.

Στο περιθώριο της διάσκεψης, θα πραγματοποιηθεί επίσης, διμερής συνάντηση μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ.

-Στις 14 και 15 Δεκεμβρίου ο πρωθυπουργός μεταβαίνει στις Βρυξέλλες για να συμμετάσχει στη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Δημοσκόπηση Opinion Poll: Ανέβηκε στο 30,7% η Νέα Δημοκρατία – «Όχι» στην ενεργοποίηση Τσίπρα
Η πλειονότητα των ψηφοφόρων (με εξαίρεση εκείνους του ΣΥΡΙΖΑ) δεν πιστεύουν ότι η επιστροφή του Αλέξη Τσίπρα θα αλλάξει κάτι και επιθυμούν ένα νέο πρόσωπο να ηγηθεί αυτής της προσπάθειας
Κάλπη 5
Κυριάκος Μητσοτάκης: Η ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ είναι ζωτικής σημασίας για την Ευρώπη
Ο Έλληνας Πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι η ελευθερία της συνδεσιμότητας ηλεκτρικής ενέργειας και δεδομένων μέσω υποθαλάσσιων καλωδίων είναι αδιαπραγμάτευτη
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Εμανουέλ Μακρόν, έχοντας ανάμεσα στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες στη Διεθνή Διάσκεψη της Νίκαιας της Γαλλίας για τους Ωκεανούς