Πολιτική

Απάντηση Μαξίμου για τις δηλώσεις Χαν: Η ΝΔ καταρρίπτει κάθε ρεκόρ γκάφας με καταιγιστικούς ρυθμούς

«Η ΝΔ καταρρίπτει κάθε ρεκόρ γκάφας με καταιγιστικούς ρυθμούς» σχολιάζουν κυβερνητικές πηγές τα όσα προσάπτει η ΝΔ στο Μαξίμου, με αφορμή τις δηλώσεις του Γιοχάνες Χαν για "αλλαγή των συνόρων" μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας.

«Η ΝΔ καταρρίπτει κάθε ρεκόρ γκάφας με καταιγιστικούς ρυθμούς. Έσπευσε να υιοθετήσει την άστοχη δήλωση του Επιτρόπου Χαν, για να βγάλει μία πύρινη ανακοίνωση κατά της κυβέρνησης. Ωστόσο, δυστυχώς για τη ΝΔ απάντησε η ίδια η Κομισιόν με τη διευκρίνισή της, εκθέτοντας ανεπανόρθωτα τον κ. Μητσοτάκη» σχολιάζουν χαρακτηριστικά.

«Έμελλε να το ζήσει και αυτό η πατρίδα μας, να έχει αξιωματική αντιπολίτευση τους κ.κ. Μητσοτάκη και Γεωργιάδη…» ττονίζουν οι ίδιες πηγές.

Η ανακοίνωση της ΝΔ

Νωρίτερα η ΝΔ ανέφερε πως «έμελλε να το ζήσει και αυτό η πατρίδα μας με τους κ. Τσίπρα και Καμμένο. Να πληροφορούμαστε από τον επίτροπο κ. Χαν ότι η Κυβέρνηση συζητά να αλλάξει τα σύνορά μας με την Αλβανία!». Παράλληλα καλεί «τους κ. Τσίπρα, Καμμένο και Κοτζιά να σταματήσουν εδώ και τώρα τη μυστική διαπραγμάτευση που, ως φαίνεται, κάνουν και με την Αλβανία».

Η Πειραιώς προσθέτει: «Αρκετά ζημιώθηκε η Ελλάδα με τα τετελεσμένα που ήδη προκαλούν στο Σκοπιανό. Όσο για τον επίτροπο Χαν, ας συνειδητοποιήσει ποιος είναι ο ρόλος του και να περιοριστεί στις αρμοδιότητές του».

Οργή και από την υπόλοιπη αντιπολίτευση

Σε δήλωσή του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ανδρέας Λοβέρδος, αναφέρει: “Και στα θέματα αιχμής της εξωτερικής πολιτικής των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ η κατάσταση είναι τραγελαφική. Η μία αντίφαση διαδέχεται την άλλη κι έτσι η μία κρίση διαδέχεται την άλλη.

Τώρα στο θέμα της απέλασης των Ρώσων πολιτών, τρέχουν να διαχειριστούν γεγονότα και καταστάσεις που έπρεπε να είχαν προλάβει.

Κι ακόμη: τί ακριβώς εννοεί ο αρμόδιος για τη διεύρυνση της ΕΕ Επίτροπος Γιοχάνες Χαν όταν δηλώνει πως η επικείμενη συμφωνία Ελλάδας-Αλβανίας «θα οδηγήσει σε αλλαγή των συνόρων»;

Η Κυβέρνηση πρέπει αμέσως να παράσχει στον ελληνικό λαό τις απαραίτητες διευκρινήσεις”.

Το ΚΚΕ “έχει εκφράσει τις ανησυχίες του για τη συμφωνία Ελλάδας – Αλβανίας που κι αυτή – όπως και η συμφωνία με την ΠΓΔΜ – έχει βάση την ένταξη της Αλβανίας στην ΕΕ.

Στη βάση αυτή η κυβέρνηση καλείται να απαντήσει τι εννοεί ο επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής και Διεύρυνσης της ΕΕ, Γιοχάνες Χαν, με τη θέση περί αναδιάρθρωσης συνόρων”.

Φραστικό λάθος ελπίζει ο  εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού, Δημήτρης Τσιόδρας να αποτελεί η πρωτοφανής δήλωσης του επιτρόπου Περιφερειακής Πολιτικής και Διεύρυνσης της ΕΕ, Γιοχάνες Χαν, ο οποίος έκανε λόγο για «αναδιάρθρωση των συνόρων» της Ελλάδας με την Αλβανία, εφόσον υπάρξει συμφωνία στις μεταξύ τους διαπραγματεύσεις.

«Ο κ.Χαν θέλουμε να πιστεύουμε ότι υπέπεσε σε ένα φραστικό λάθος, από αυτά που συνηθίζει, μιλώντας για αναδιάρθρωση συνόρων με την Αλβανία. Διαφορετικά τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά. Αλλά μάλλον είναι αστεία…», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Δ. Τσιόδρας σε ανάρτηση του στο Twitter.

Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Αποφασίζει το απόγευμα η επιτροπή δεοντολογίας του ΠΑΣΟΚ για την Κατερίνα Μπατζελή – Τρεις μήνες διαγραφή η πιθανότερη εκδοχή
Από την απόφαση που θα λάβει η επιτροπή δεοντολογίας θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό και η κατάσταση που θα επικρατήσει στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης
Η Κατερίνα Μπατζελή
Στα ευρωπαϊκά δικαστήρια ο Χρήστος Σπίρτζης για να ερευνηθεί η εμπλοκή του στην τραγωδία των Τεμπών
Ο Νικήτας Κακλαμάνης ανέφερε ωστόσο ότι δεν θα κάνει δεκτό το αίτημα του Χρήστου Σπίρτζη, λέγοντας ότι το αίτημα τον τιμά «αλλά δεν μπορεί να ικανοποιηθεί λόγω του κανονισμού της Βουλής»
Ο Χρήστος Σπίρτζης
Δημήτρης Παπαστεργίου: «Έρχεται παραγωγή τεχνητής νοημοσύνης στην Ελλάδα, ξεκίνησαν οι εξ’ αποστάσεως μαρτυρίες και ανακρίσεις»
«Αποκτάμε με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης και από ευρωπαϊκούς πόρους προκειμένου να μπορούμε να παράγουμε Τεχνητή Νοημοσύνη εδώ. Σ’ ένα χρόνο θα είναι έτοιμο» λέει ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης
Ο Δημήτρης Παπαστεργίου