Πολιτική

Απάντηση ΣΥΡΙΖΑ σε Πελώνη: Πιαστήκατε με τη γίδα στην πλάτη και τρέξατε να το «μαζέψετε»

Ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται ότι επιμένει στις καταγγελίες του σχετικά με την προκήρυξη του διαγωνισμού για τα self test κορονοϊού. Και ξαναθέτει τα ίδια ερωτήματα σε ανακοίνωση – απάντηση στην Αριστοτελία Πελώνη.

«Εάν όλα είναι τόσο διαφανή στην άρον-άρον προκήρυξη για τα self test, γιατί επιμένει να αρνείται την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία για διακομματική επιτροπή για όλες τις προμήθειες και δαπάνες για την πανδημία;», ρωτάει ο ΣΥΡΙΖΑ, σε απάντηση στην κυβερνητική εκπρόσωπο, Αριστοτελία Πελώνη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση «αφού πιάστηκε με τη γίδα στην πλάτη με την αδιαφανή προκήρυξη για απευθείας ανάθεση, έτρεξε να τα μαζέψει», ενώ σχολιάζει πως «η κυβέρνηση του Σκόιλ Ελικικού, των μασκών αλεξίπτωτα, που αρνείται να ελεγχθεί από το Ελεγκτικό Συνέδριο το όργιο απευθείας αναθέσεων εκατομμυρίων μέσα στην πανδημία, έχει το θράσος και κουνάει το δάχτυλο».

Click4more Πελώνη κατά ΣΥΡΙΖΑ για self test και Siemens: Σιωπή μετά τα fake news

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θέτει εκ νέου τα «μείζονα ερωτήματα» που, όπως αναφέρει, εδώ και πέντε μέρες αναμένει από κάποιον από την κυβέρνηση να τα απαντήσει.

Συγκεκριμένα ρωτά:

«Γιατί εδώ και έναν χρόνο η κυβέρνηση αρνείται τη συνταγογράφηση και αποζημίωση των μοριακών τεστ, που ζητούν οι επιστήμονες, και στοχευμένους ελέγχους στις εστίες υπερμετάδοσης (ΜΜΜ, χώροι εργασίας, σχολεία, δομές υψηλού κινδύνου) και τώρα ξαφνικά δίνει δεκάδες εκατομμύρια για ατομική ευθύνη των πολιτών ακόμα και στη διάγνωση;

Γιατί αγνοεί τις οδηγίες του ίδιου του ECDC, γιατρών και επιστημονικών ενώσεων βιοπαθολόγων και φαρμακοποιών που τονίζουν πως τα self test δεν είναι η λύση για τη σωστή επιδημιολογική εικόνα της διασποράς, μπορούν να λειτουργήσουν μόνο συμπληρωματικά και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να υποκαταστήσουν τα μοριακά τεστ;

Γιατί αγνοεί ότι η αξιοπιστία των self-test, είναι πολύ μικρότερη ακόμα και από την ευαισθησία των rapid-test που κυμαίνεται στο 70%, και άρα ο κίνδυνος των ψευδώς αρνητικών αποτελεσμάτων και του αντίστοιχου εφησυχασμού είναι πολύ μεγάλος;».

Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Μια αποφασιστική νίκη για την πολιτική μας οικογένεια, τη Γερμανία και την Ευρώπη», το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για της εκλογές στη Γερμανία
Ο πρωθυπουργός συνεχάρη τον πρόεδρο του CDU Φρίντριχ Μερτς - «Ένα πράγμα είναι ξεκάθαρο: θα είστε ο επόμενος καγκελάριος της Γερμανίας»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Μητσοτάκης: Μείωση ασφαλιστικών εισφορών, ειδική ομάδα για το πετρέλαιο στους αγρότες και αύξηση δαπανών για το «Ανακαινίζω – Νοικιάζω»
Δημιουργείται λιμάνι διαφυγής στη Σαντορίνη, στα 2 δισ. ευρώ το πρωτογενές πλεόνασμα τον Ιανουάριο, αναφέρει μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός στην κυριακάτικη ανασκόπηση
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Thessaloniki Summit
Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη – Ζελένσκι: Τίποτα δεν μπορεί να αποφασιστεί για την Ουκρανία χωρίς την Ουκρανία, είπε ο πρωθυπουργός
«Η Ευρώπη πρέπει να βρίσκεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για την επίτευξη μιας δίκαιης ειρήνης», τόνισε ο Ουκρανός Πρόεδρος
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Κυριάκος Μητσοτάκης: «130 αστυνομικοί στον προαστιακό και στα λεωφορεία» – Ξεκίνησε το πιλοτικό πρόγραμμα αστυνόμευσης
«Με την ολοκλήρωση του πιλοτικού προγράμματος, η πολιτική αυτή θα εφαρμοστεί σε όλο το δίκτυο της Αττικής με ειδικό σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο αμαξοστάσιο της ΟΣΥ