Site icon NewsIT

Απάντηση Βενιζέλου στο Newsit από τη ΔΕΘ για Πρόεδρο της Δημοκρατίας

07.09.2014 | 15:18
Απάντηση Βενιζέλου στο Newsit από τη ΔΕΘ για Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Ετοιμαζόμαστε για κάθε ενδεχόμενο απάντησε στην ερώτηση για πρόωρες εκλογές ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος από τη ΔΕΘ, λίγες ώρες μετά τις εξαγγελίες του Α. Σαμαρά, ενώ χωρίς να τον αναφέρει χαρακτήρισε τον Γ. Παπανδρέου ως φωνή του παρελθόντος.

”Η εθνική λεβεντιά μπορεί να μας ταπεινώσει” δήλωσε εμφατικά ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ξεκινώντας την ομιλία του στη ΔΕΘ.

Για απαλλαγή από το Μνημόνιο έκανε λόγο ο Ευ. Βενιζέλος που τόνισε ιδιαίτερα την ανάγκη πολιτικής σταθερότητας, αναφερόμενος στην εκλογή νέου Προέδρου της Δημοκρατίας.
”Δεν υπάρχει βουλευτής του ΠΑΣΟΚ που να μην ψηφίσει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας στη Βουλή” δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος είπε χαρακτηριστικά πως το ΠΑΣΟΚ ακρωτηριάστηκε για χάρη του εθνικού συμφέροντος.

Η πρώτη ερώτηση αφορούσε στα εσωκομματικά όπου ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης απέφυγε να προφέρει το όνομα του Γ. Παπανδρέου αλλά μίλησε για αυτούς που τραυμάτισαν το ΠΑΣΟΚ.

Αμέσως μετά είπε πως κακώς ανέλαβε όλες τις ευθύνες το ΠΑΣΟΚ και όχι και η ΝΔ, και πως με τις πρωτοβουλίες του ΠΑΣΟΚ η χώρα δεν έγινε Αργεντινή, ενώ χαρακτήρισε τον ΣΥΡΙΖΑ ως κακέχτυπο του παλαιού ΠΑΣΟΚ.

”Δεν έγινε επί των ημερών μου συνεργασία με τη ΝΔ και τον Καρατζαφέρη” δήλωσε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στις επίμονες ερωτήσεις των δημοσιογράφων για τα εσωκομματικά και ειδικότερα εαν είναι συμπλήρωμα της Δεξιάς.

Κανείς δεν θέλει πρόωρες εκλογές, ούτε η αντιπολίτευση δήλωσε ο κύριος Βενιζέλος προειδοποιώντας για εθνικές περιπέτειες.

”Όσα ανακοίνωσε ο Σαμαράς για φοροελαφρύνσεις ήταν συμφωνημένα και εφικτά. Ποιός δεν θέλει φοροαπαλλαγές” τόνισε ο κύριος Βενιζελος προσθέτοντας πως θα εφαρμοστούν ότι και εαν λέει η τρόικα.

Η εισφορά αλληλεγγύης θα μειωθεί κατά πολύ δήλωσε ο κύριος Βενιζέλος που υπερασπίστηκε το χαράτσι της ΔΕΗ καθώς χωρίς αυτό δεν θα παίρναμε τις δόσεις από τους δανειστές.
Επίσης υποχθέθηκε νέες φοροελαφρύνσεις, 100 δόσεις για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές και μειώσεις στον ΕΝΦΙΑ.

Επίθεση το Ποτάμι έκανε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κάνοντας λόγο για αναντιστοιχία δηλώσεων σε εξωτερικό και εσωτερικό, κατηγορώντας το ουσιαστικά για μη ύπαρξη θέσεων.
Μάλιστα υπαινισσόμενος τον Σ. Θεοδωράκη τόνισε: Κοιτάχτε με στα μάτια, οι ηγέτες βγαίνουν από το καμίνι της Ιστορίας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να μας βγάλει από το ΝΑΤΟ κάτι που θα πλήξει καίρια τις εθνικές μας θέσεις, ενώ μιλάει για μονομερείς ενέργειες και για το χρέος ήταν οι βολές του Βενιζέλου προς τον ΣΥΡΙΖΑ.
”Θα μας κάνουν ζήτουλα και παρία διεθνώς λέγοντας διάφορα λογάκια. Ας ζητήσουν συγγνώμη μετά τη δήλωση του υπεύθυνου στα οικονομικά πως επιστροφή στη δραχμή θα ήταν καταστροφική”.

Σε ερώτηση για πρόωρες εκλογές με αφορμή την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας δήλωσε:
”Αντι να κάνουμε ντου να βγούμε από την κρίση σκεφτόμαστε σενάρια. Ο ΣΥΡΙΖΑ υποτιμά την Κεντροαριστερά και τους πολίτες θεωρώντας πως θα βγει πρώτος στις εκλογές. Σωτηρία όμως με το ζορι δεν γίνεται και είναι πιθανό από εκλογές να προκύψει καταστροφή”.

Απαντώντας σε ερώτηση για μονομερείς ενέργειες είπε χαρακτηριστικά:”Θα κινηθούμε ανεξαρτήτως της τρόικας κυρίως σε θεσμικά θέματα”.
Όμως ο Ευάγγελος Βενιζέλος θύμισε με νόημα τις αναπάντεχα υψηλές επιδόσεις στον τουρισμό για να δείξει τα περιθωρια ελιγμών έναντι της τρόικας. Δήλωσε επίσης όμως πως βοήθεια όπως στην Ελλάδα, που φτάνει τα 600 δις ευρώ, δεν έχει προηγούμενο και η βοήθεια αυτή δεν δίνεται δίχως όρους και πως θέλουμε τις τράπεζες και όχι τους τραπεζίτες, μία φράση που σίγουρα θα συζητηθεί.

Ο απεσταλμένος του Newsit στη ΔΕΘ Σπύρος Μουρελάτος ρώτησε για την πολιτική σταθερότητα όπως συνδέεται με την εκλογή νέου Προέδρου της Δημοκρατίας και εαν θα αποδεχόταν πρόσωπο που θα πρότεινε τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και αν τον καλύπτουν οι σκληροί χαρακτηρισμοί του Πρωθυπουργού κατά του ΣΥΡΙΖΑ για κάλυψη τρομοκρατών.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απάντησε στο Newsit:
”Καλέσαμε τον ΣΥΡΙΖΑ να συμπράξει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Μακάρι να το κάνει. Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να σταματήσει το διπλό λόγο για τρομοκρατία και πολιτική βία. Να διασφαλίσειθ την εθνική ενότητα απέναντι στη βία και στη Χρυσή Αυγή”.

”Το όνειρο μου δεν είναι να είμαι Αντιπρόεδρος Κυβερνήσεων. Υπάρχει καμία απόλαυση ή κύρος; Αγωνιζόμαστε γιατί είμαστε σε περιδίνηση” δήλωσε ο Ευ. Βενιζέλος.

Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν λέει τίποτα για τον Καραμανλή και τις κυβερνήσεις του αλλά μόνο για εμένα αναρωτήθηκε δηκτκά ο κύριος Βενιζέλος που αμέσως μετά κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση πως με τις χυδαίες επιθέσεις του άνοιξε χάσμα από το ΠΑΣΟΚ.

Για το θέμα των συνεργασιών απάντησε γελώντας πως δεν αισθάνομαι καμία απειλή, πως υπάρχει χώρος συνεργασίας με όλους, υπό τον όρο πως πρέπει να ψηφίζεις ΠΑΣΟΚ στο παραβάν.

”Δικό μου παιδί η ΕΡΤ3, θεωρώ τη ΝΕΡΙΤ παράγοντα ανάπτυξης για τη Θεσσαλονίκη και για τη Β. Ελλάδα” ήταν το σχόλιο του μετά τις χθεσινές εξαγγελίες Σαμαρά.

Δεν υπάρχει θέμα απολύσεων και αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης διαβεβαίωσε ο κύριος Βενιζέλος προσθέτοντας πως υπάρχει πρόβλημα ανεργίας και πως πρέπει να το καταλάβει η τρόικα.
Για αυτό και είναι απαραίτητο για το ασφαλιστικό μας σύστημα να αυξηθούν οι δόσεις.

Εντύπωσε προκάλεσε πως χρειάστηκε διπλή ερώτηση για να απαντήσει στο εαν ο κύριος Σαμαράς είναι καλός Πρωθυπουργός.
Μετά την αρχική ντρίμπλα ο κύριος Βενιζέλος ρωτήθηκε ξανά για να ξεφύγει με την ατάκα: Έχουμε έντιμη και αποτελεσματική συνεργασία, αλλά προερχόμαστε από διαφορετικά κόμματα.

”Δεν είμαστε συμπλήρωμα” απάντησε σε ερώτηση συνεργασίας εαν βγει πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που το χαρακτήρισε τραγική εξέλιξη.
Πιστεύω πως θα εκλεγεί νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Θεός της Ελλάδας είναι ισχυρότερος από τυχοδιωκτισμούς και ανοησίες, δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Αιχμηρή ήταν η απάντηση του Αντιπροέδρου της κυβέρνησης στο θέμα της αποζημίωσης των ροδακινοπαραγωγών.
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος αναρωτήθηκε τεχνηέντως γιατί κάποιοι που ανήκουν σε οργανωμένες παίρνουν μεγαλύτερες αποζημιώσεις και τιμές.

Σε νέα ερώτηση για τον Γ. Παπανδρέου και για το εαν θα υπάρχουν 2 ΠΑΣΟΚ στις επόμενες εκλογές απάντησε με νόημα:
Αρκετά με τις φωνές του παρελθόντος. Δεν θα ταλαιπωρούν τον ελληνικό λαό.

Εθνικής σημασίας χαρακτήρισε τα ευρήματα της Αμφίπολης ο Ευάγγελος Βενιζέλος που αφενός έκανε λόγο για ώθηση του πολιτισμικού τουρισμού στις Σέρρες και αφετέρου έριξε τις αιχμές του προς τα Σκόπια.
”Τα ευρήματα στην Αμφίπολη είναι εθνικής σημασίας. Επιβεβαιώνουν τι σημαίνει να πιάνεις την Ιστορία στα χέρια σου. Η Ελλάδα δεν επινοεί ταυτότητες. Χαίρομαι γιατί αναδεικνύονται ευρήματα αντίστοιχα της Πέλλας και της Βεργίνας που θα ενισχύσουν τον πολιτιστικό τουρισμό”.

Διαβάστε επίσης:

Επίθεση Σαμαρά σε Τσίπρα και ΣΥΡΙΖΑ: Είναι στα καλά τους; Δεν τους σώζει ούτε το Ά. Όρος – Τρομοκρατούν τους δ. υπαλλήλους, υπερασπίζονται τρομοκράτες – Πολιτική

WSJ για Σαμαρά και ΔΕΘ: Φοροελαφρύνσεις για να ενισχύσουν τη δημοτικότητα της κυβέρνησης”

Νέα δημοσκόπηση δείχνει πρώτο το ΣΥΡΙΖΑ

Tags:

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version