Πολιτική

Απαράδεκτη η άρνηση του Ολοκαυτώματος των Εβραίων από την Χρυσή Αυγή

"Eίναι απαράδεκτο στην Ελλάδα, σε μία χώρα που έχει θρηνήσει εκατοντάδες χιλιάδες θύματα από τη θηριωδία του ναζισμού, σε μία χώρα όπου οι Έλληνες Εβραίοι υπήρξαν και αυτοί θύματα αυτής της θηριωδίας, να γίνονται δηλώσεις με τις οποίες αμφισβητείται η ιστορική αλήθεια του Ολοκαυτώματος", δήλωσε ο Π. Παναγιωτόπουλος για την άρνηση του Ολοκαυτώματος από την πλευρά της Χρυσής Αυγής.

“Το Ολοκαύτωμα υπήρξε έγκλημα κατά του εβραϊσμού αλλά και έγκλημα κατά της ανθρωπότητας. Και με αυτή την έννοια πρέπει να είναι καταγεγραμμένο στις συνειδήσεις όλων. Ιδιαίτερα στη συνείδηση του ελληνικού λαού, ο οποίος έχει υποστεί στη μακρά ιστορική του πορεία πολλές γενοκτονίες και πολλούς διωγμούς, με πιο πρόσφατους τους διωγμούς των Ελλήνων της Μικράς Ασίας κατά τη Μικρασιατική Καταστροφή και βεβαίως τους διωγμούς εναντίον των Ελλήνων του Πόντου. Καλό είναι λοιπόν, να λάβουμε ως Ελλάδα, αλλά και ως διεθνής έννομη τάξη, όλα εκείνα τα μέτρα που χρειάζονται ώστε η ιστορική μνήμη να αποκαθίσταται στις πραγματικές της διαστάσεις», επισήμανε ο υπουργός.

Διαβάστε επίσης:

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην πρώτη Ανάσταση στην Τήνο – Το μήνυμα του Μητροπολίτη Σύρου
«Εσείς στις πλάτες σας φέρετε τις ευθύνες του έθνους ολοκλήρου. Και χρειάζεστε την προσευχή για αυτή την δύναμη της Παναγίας μας», το μήνυμα του Μητροπολίτη Δωρόθεου στον πρωθυπουργόι
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην πρώτη Ανάσταση στην Τήνο 6