Σάββατο, 17 Αυγ.
31oC Αθήνα

Απίστευτη δικαιολογία από τον αναπληρωτή υπουργό Παιδείας: “Η κοπέλα φταίει”

Απίστευτη δικαιολογία από τον αναπληρωτή υπουργό Παιδείας: “Η κοπέλα φταίει”

« Η κοπέλα (!) φταίει, έστειλε λάθος κείμενο…» Τάδε έφη ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας αρμόδιος για θέματα Έρευνας Κώστας Φωτάκης σχετικά με το αλαλούμ που επικράτησε και το λάθος νομοσχέδιο που εστάλη και υπογράφηκε από τους υπουργούς, κατατέθηκε από την γραμματεία της Κυβέρνησης στη Βουλή, αναρτήθηκε και διανεμήθηκε στους βουλευτές, και την επόμενη ημέρα αποσύρθηκε από το υπουργείο Παιδείας για να επανακαταθέσει αργότερα το «σωστό».

Ένα «ανανεωμένο» νομοσχέδιο από το οποίο μπορεί να απουσιάζει η «φωτογραφική» αμνηστίας του υπουργού Οικονομίας Γιώργου Σταθάκη σχετικά με τα κονδύλιο του Πανεπιστημίου Κρήτης, όχι όμως και η άλλη με την οποία καθηγητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που κατέχουν τους απαραίτητους μεταπτυχιακούς τίτλους να μπορούν να πάρουν μετάταξη «εξπρές» σε διδακτικό προσωπικό των Πανεπιστημίων.

Ένα ακόμα άρθρο, που ο βουλευτής του Ποταμιού Γιώργος Μαυρωτάς με ανάρτηση στο Twitter το είχε «φωτογραφίσει» σε τακτοποίηση της συντρόφου του Πρωθυπουργού. Δύο σημεία που αποτελούν αιχμή στις τοποθετήσεις των βουλευτών της αντιπολίτευσης στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής όπου ξεκίνησε η επεξεργασία του σχετικού νομοσχεδίου.

Ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Κώστας Φωτάκης θέλοντας να αποσείσει τις εντυπώσεις σχετικά με την απόσυρση της διάταξης που αφορούσε κακοδιαχείρηση με τα κονδύλια του Πανεπιστημίου Κρήτης επικαλέσθηκε την ανακοίνωση που έχει εκδώσει το Πανεπίστημιο Κρήτης και αναφέρει πως η διάταξη αυτή που αποσύρθηκε δεν αφορούσε κανένα πολιτικό πρόσωπο ή μέλος της Κυβέρνησης και σημείωσε πως η επίμαχη διάταξη αποτελούσε αίτημα της ακαδημαϊκής κοινότητας, περίπου 100 άτομα και όχι τον κ. Σταθάκη, γι αυτό αρχικά και μπήκε στο νομοσχέδιο αλλά δεν υπήρχε στο τελικό κείμενο…

Όμως η κοπέλα… η υπάλληλος που είναι στη γενική γραμματεία της κυβέρνησης έκανε λάθος και έστειλε την λάθος έκδοση στη Βουλή…» Ο κ. Κώστας Φωτάκης, μάλιστα, εξήγησε και γιατί είχε απαλοιφή η διάταξη από το τελικό νομοσχέδιο λέγοντας πως «εμείς την θέσαμε στο αρχικό κείμενο για να τεθεί το θέμα στη διαβούλευση και να έρθει από τα κάτω… και η διάταξη αυτή μπορεί να συζητηθεί και εδώ καθώς υπάρχουν μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας που μπορεί να το θέσουν…».

Απαντήσεις που προκάλεσαν όχι μόνο την αντίδραση της εισηγήτριας της ΝΔ Μαρία Αντωνίου που είχε και έναν έντονο διάλογο με τον αναπληρωτή υπουργό «περί ρουσφετολογικών διατάξεων» αλλά ούτε και τους υπόλοιπους εισηγητές και βουλευτές της αντιπολίτευσης που ανάδειξαν πολλές φορές το θέμα στις τοποθετήσεις τους.

«Η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει να είναι αλλά και να φαίνεται τίμια…» ήταν το σχόλιο του εισηγητή του Ποταμιού Γιώργου Μαυρωτά σχετικά με την άλλη διάταξη που αφορά την διάταξη για εξπρές μετακινήσεις καθηγητών της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε πανεπιστημιακές σχολές.

Ο βουλευτής, χωρίς να αναφέρει το όνομα της συζύγου του Πρωθυπουργού, αναρωτήθηκε γιατί ενώ «ο νόμος ορίζει ότι ένας υπάλληλος που έχει πάρει μετάταξη από μια υπηρεσία σε άλλη δεν μπορεί να λάβει νέα εάν δεν έχει περάσει πενταετία, αυτός ο κανόνας εδώ δεν υπάρχει;»

Σημείωσε ότι στην ανακοίνωση του Υπουργείου αναφέρεται ότι η διάταξη αυτή δεν είναι «φωτογραφική» καθώς μπορούν να κάνουν χρήση όσοι έχουν τα απαιτούμενα προσόντα, παρουσιάζοντας στοιχεία ότι τα δύο τελευταία χρόνια αυτή η διάταξη αφορά όλους και όλους 9 άτομα. Αναρωτήθηκε γιατί δεν επεκτείνεται αυτό το μέτρο σε όλους τους διδακτορικούς υπαλλήλους του Δημοσίου που πληρούν και αυτοί τους όρους; Και πρόσθεσε «με την λογική που ο υπουργός πριν λίγο μας ανέπτυξε ότι η διάταξη για το Πανεπιστήμιο Κρήτης δεν είναι «φωτογραφική» για τον κ. Σταθάκη γιατί αφορά άλλους 100, θα έλεγα πως πράγματι έχει δίκιο δεν είναι «φωτογραφική» αλλά «κινηματογραφική»…».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε