Site icon NewsIT

Από Δευτέρα αναμένονται εξελίξεις στο ασφαλιστικό των αγροτών

10.02.2016 | 18:09
Από Δευτέρα αναμένονται εξελίξεις στο ασφαλιστικό των αγροτών

Από Δευτέρα τα νεώτερα. Με τη φράση αυτή απάντησε κυβερνητικό στέλεχος στην ερώτηση τί γίνεται με τους αγρότες, το ασφαλιστικό τους και το διάλογο.  

Το ίδιο στέλεχος πρόσθεσε ότι ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος έχει επεξεργαστεί μία νέα πρόταση με λιγότερες εισφορές και διαφορετική φιλοσοφία και αρχιτεκτονική, την οποία η κυβέρνηση θα την παρουσιάσει μόνο στο τραπέζι του διαλόγου με τους αγρότες.

Ομως, στην κυβέρνηση δεν περιμένουν να υπάρξει κάτι νεώτερο, μία νέα προσέγγιση ή παράθυρο διαλόγου πριν από τη Δευτέρα.

Και η εξήγηση που δίνουν είναι πως κανείς αγρότης, ούτε και εκείνοι που διαφωνούν με την κάθοδο στην Αθήνα, δεν πρόκειται να διαφοροποιηθούν πριν από την Παρασκευή και το Σάββατο.

Μετά, όμως την κάθοδο των αγροτών στο Σύνταγμα είναι εφικτή, εκτιμούν κυβερνητικά στελέχη, μία προσέγγιση και ένας διάλογος με ένα τουλάχιστον μέρος των αγροτών, οπότε εκεί θα παρουσιαστεί και η νέα πρόταση.

Αν η πρώτη συνάντηση γίνει με τον πρωθυπουργό ή τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης όπως ακούστηκε ή ακόμα και με κλιμάκιο υπουργών, θα εξαρτηθεί από τις συνθήκες που θα έχουν δημιουργηθεί ως τότε, καθώς και από την αντιπροσωπευτικότητα της αντιπροσωπείας των αγροτών.

Ομως, αυτό δεν έχει και τόση σημασία εξηγούσαν, αφού την τελική βούλα θα τη βάλει ο πρωθυπουργός, εφόσον οι αγρότες ανταποκριθούν στο κάλεσμα που τους απηύθυνε.
 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version