Τετάρτη, 3 Ιουλ.
28oC Αθήνα

Από τα γεμιστά και τις μαρμελάδες, στο «άι στο διάολο»: Οι viral ατάκες της Θεανώς Φωτίου

Από τα γεμιστά και τις μαρμελάδες, στο «άι στο διάολο»: Οι viral ατάκες της Θεανώς Φωτίου
EUROKINISSI

Η Θεανώ Φωτίου μάς είχε συνηθίσει – σχεδόν μυήσει – στις μαγειρικές παρομοιώσεις για τις πολιτικές της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ που μας έκαναν να απορούμε και ενίοτε να γελάμε. 

Από τα χείλη της κ. Φωτίου θα περιμέναμε να ακούσαμε ίσως κάποια συνταγή αλλά σίγουρα όχι ένα «άι στο διάολο» μέσα στο ελληνικό κοινοβούλιο.

Το θερμό επεισόδιο σημειώθηκε μεταξύ της υπουργού Τουρισμού Όλγας Κεφαλογιάννη και της βουλευτή, πλέον, της Νέας Αριστεράς, Θ. Φωτίου, κατά την διάρκεια της συνεδρίασης της διαρκής επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου το μεσημέρι της Τρίτης (01.07.2024).

Την ώρα που οι δύο γυναίκες είχαν μια σφοδρή αντιπαράθεση για την διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και τον λόγο είχε η Όλγα Κεφαλογιάννη, ακούστηκε η Θεανώ Φωτίου να της λέει «άι στο διάολο».

Αυτό προκάλεσε την έκρηξη της κυρίας Κεφαλογιάννη, η οποία απάντησε σε έντονο ύφος λέγοντας:

«Τι είπατε; Θα το επαναλάβετε; Έτσι έχετε μάθει να μιλάτε στο κοινοβούλιο; Και το πρόβλημα σας είναι ο Κανονισμός; Εδώ δεν ξέρετε την βασική κοινωνική συμπεριφορά. Τέτοιες αγοραίες εκφράσεις μόνο από τέτοια πρόσωπα ακούγονται εδώ μέσα. Ντροπή σας!».

Από την πλευρά της, η κυρία Φωτίου είπε ότι δεν είπε τίποτα.

Μέχρι χθες γνωρίζαμε ότι το φόρτε της κυρίας Φωτίου ήταν τα γεμιστά, οι μαρμελάδες, οι πίτες, γενικά η μαγειρική.

«Τα γεμιστά είναι επινόηση του ελληνικού λαού. Με το τίποτα, όπως είναι τα γεμιστά, χορταίνει ολόκληρη οικογένεια. Έτσι θα τα καταφέρουμε», έλεγε τον Σεπτέμβριο του 2015 έξω από το Μέγαρο Μαξίμου η τότε υπουργός Κοινωνικής Αλληελεγγύης Θεανώ Φωτίου, σχετικά με τα σχέδια της κυβέρνησης για να βγούμε από την κρίση.

Λίγο πριν την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης, η κα Φωτίου, προσπαθώντας να εξηγήσει τον τρόπο με τον οποίο ο ελληνικός λαός θα τα καταφέρει έστω και με τη λιτότητα, έδωσε το παράδειγμα των γεμιστών και του πώς μια οικογένεια χορταίνει με το «τίποτα».

Η ατάκα της έγινε viral κι εκείνη την επόμενη μέρα επανήλθε μιλώντας περί… αυθεντικότητας.

«Αποδεικνύεται ότι δεν μπορεί να είσαι ποτέ αυθεντικός με τα media, ποτέ», υποστήριξε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, σχολιάζοντας την δήλωσή περί… γεμιστών.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, η κ. Φωτίου επισήμανε πως «εγώ χθες είπα αυτό που είναι όλη η φιλοσοφία μου. Δηλαδή, όχι βεβαίως τους φτωχούς ανθρώπους να τους βάζουμε να τρώνε ρύζι, εξ ού και άλλαξα όλο το ΤΕΒΑ (Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους)».

«Το αλλάξαμε στο υπουργείο και βάλαμε νωπά τρόφιμα», σημείωσε.

«Ποια είναι η φιλοσοφία του ελληνικού λαού; Από πάντα του ήταν να οικονομεί, να φροντίζει, να νοικοκυρεύει», πρόσθεσε η αναπληρώτρια υπουργός και συμπλήρωσε: «Θα έπρεπε να ήμουν πολιτικά αφελής για να κάνω τέτοια αστειάκια».

«Αν είχα δηλαδή στο μυαλό μου, ότι θα πεινάσει ο ελληνικός λαός και να κάνω αστειάκια με τα γεμιστά, είμαι τουλάχιστον εγκληματικά αφελής. Δεν είναι αυτό», κατέληξε η κα. Φωτίου.

Σε επόμενη ευκαιρία, η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας έφερε στο τραπέζι τις μαρμελάδες «που δεν θα διστάσει να φτιάξει η κυβέρνηση» για να ξεπεράσει την κρίση.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, για την ανεργία στην Ελλάδα, τόνισε πως «η κυβέρνηση ψάχνει τρόπους να διαχειριστεί την κρίση και σκοπεύει να μην πάει χαμένο ούτε ευρώ». Όπως είπε, δεν πρέπει να σπαταλιέται τροφή που θάβεται ή πετιέται.

Τα τρόφιμα που θάβονται, σύμφωνα με την κ. Φωτίου, θα δίνονται σε απόρους και σε σχολεία, ενώ δεν δίστασε να υπογραμμίσει πως η κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να «φτιάξει ακόμη και μαρμελάδες».

Και σε μεθεπόμενη ευκαιρία και μιας και ερχόταν και ο χειμώνας πέρασε σε άλλο φαγητό κι αυτό ήταν οι πίτες: «Καλύτερο φαγητό είναι οι πίτες γιατί είναι φθηνότερες και πιο φιλοσοφημένες, καθώς με λίγο αλεύρι κάνεις μια πίτα».

Συγκεκριμένα, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά FM», η Θεανώ Φωτίου είπε:

«Αφού αυτά που είπα για τα γεμιστά είχαν τόση ανταπόκριση στα media, νομίζω ότι τώρα που χειμωνιάζει το πιο φιλοσοφημένο φαγητό είναι οι πίτες. Με λίγο αλεύρι και ελάχιστα υλικά χορταίνει μια οικογένεια».

Τα χρόνια πέρασαν, η ακρίβεια γονάτισε τα νοικοκυριά και φτάσαμε στο 2023 όπου η βουλευτής τότε του ΣΥΡΙΖΑ Θεανώ Φωτίου ούτε πού να ακούσει για τα γεμιστά.

Απεταξάμην πλέον τα γεμιστά λόγω… ακρίβειας καθώς θέλουν πολύ ρεύμα να ψηθούν κι αυτό κοστίζει πολύ.

«Ξεχάστε τα γεμιστά, είναι πολύ ακριβά».

Πηγή φωτογραφιών: Eurokinissi

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις