Site icon NewsIT

Από το Νταχάου της Ειδομένης στο Χίλτον των Διαβατών ο Κουρουμπλής (VIDEO)

20.03.2016 | 18:57
Από το Νταχάου της Ειδομένης στο Χίλτον των Διαβατών ο Κουρουμπλής (VIDEO)

Νέες αντιδράσεις αναμένεται να προκαλέσει η φράση του υπουργού Εσωτερικών, Παναγιώτη Κουρουμπλή ο οποίος χαρακτήρισε... Χίλτον το κέντρο φιλοξενίας στα Διαβατά. Το ίδιο είχε συμβεί και με τη φράση περί Νταχάου όταν επισκέφτηκε την Ειδομένη, με τον υπουργό, πάντως, να εξηγεί τι ακριβώς εννοούσε.

«Με εντυπωσιάζει το γεγονός ότι άκουσα χαρακτηρισμούς πως αυτή η φράση είναι ανιστόρητη και ότι είναι λαϊκισμός μια τέτοια τοποθέτηση. Όταν ένας άνθρωπος, ξεριζώνεται, ρισκάρει να περάσει το Αιγαίο για να φτάσει στην Ευρώπη για να βρεί κλειστά σύνορα, αυτή η ελπίδα για κάτι καλύτερο σκοτώνεται στα σύνορα. Αυτή την έννοια είχε», είπε μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ με τον Γιώργο Αυγιά ο Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Και πρόσθεσε: «Αν δεν μπορούν να καταλάβουν το περιεχόμενο μιας μεταφοράς, μιας παρομοίωσης να μην τοποθετούνται τόσο αβασάνιστα, γιατί από τους περισσότερους ξέρω πολύ καλύτερα ελληνικά. Αυτό που κάνουν είναι παραπληροφόρηση και μαύρη προπαγάνδα».

Ο υπουργός Εσωτερικών χαρακτήρισε την Ειδομένη άτυπο κέντρο, σημειώνοντας πως «τις επικρίσεις να τις λέμε στην Ευρώπη. Η Ειδομένη είναι η ντροπή των ευρωλιγούριδων που καταγγέλλουν την Ελλάδα». Σύμφωνα με τον κ. Κουρουμπλή, στην Ειδομένη βρίσκονται 300 αστυνομικοί σε κάθε βάρδια, το ΚΕΕΛΠΝΟ σε 24ωρη βάση και ανακοίνωσε ότι από τη Δευτέρα (21.03.2016) το Ιπποκράτειο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης θα κάνει εμβόλια μαντού. «Η Ελλάδα τους ταΐζει, τους περιθάλπει, απλώς το περιβάλλον δεν είναι κατάλληλο», σημείωσε επίσης.

Συνεχάρη δε τον στρατό που «σε 12 μέρες ο Στρατός έδωσε στα Διαβατά ένα Χίλτον! Αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης», αναφερόμενος στο κέντρο φιλοξενίας που έχει δημιουργηθεί στην περιοχή.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version