Site icon NewsIT

Αποφασισμένος να μην ενδώσει ο Τσίπρας στις απαιτήσεις του ΔΝΤ

13.04.2016 | 15:58
Αποφασισμένος να μην ενδώσει ο Τσίπρας στις απαιτήσεις του ΔΝΤ

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στις 7 το απόγευμα τοπική ώρα θα συναντηθεί στα Ηλύσια Πεδία με τον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο των διαπραγματεύσεων και την σπουδή του ΔΝΤ να βάζει διαρκώς προσκόμματα ζητώντας σκληρότερα και περισσότερα μέτρα σε σχέση με την συμφωνία του περασμένου καλοκαιριού.

Το Μέγαρο Μαξίμου παρά την εντολή που έδωσε στους βασικούς υπουργούς της διαπραγμάτευσης να καταθέσουν υπό μια έννοια μονομερώς, όχι όμως με την διαδικασία του επείγοντος ή του κατεπείγοντος τα νομοσχέδια για το φορολογικό και το ασφαλιστικό, σε καμία περίπτωση δεν επιθυμεί, όπως και η ευρωπαϊκή πλευρά των δανειστών, επανάληψη του περσινού εφιαλτικού πολιτικά και οικονομικά σκηνικού.

Πρόκειται ουσιαστικά για μια κίνηση πίεσης, υψηλού πολιτικού ρίσκου προς την πλευρά του ΔΝΤ, του οποίου η στάση με αφορμή και την διαρροή του διαλόγου Τόμσεν-Βελκουλέσκου έχει σκληρύνει ακόμη περισσότερο όχι μόνο απέναντι στην Αθήνα αλλά και απέναντι στους ευρωπαϊκούς θεσμούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός φέρεται αποφασισμένος να μην ενδώσει στις απαιτήσεις του Ταμείου, γεγονός το οποίο μπορεί να τον φέρει αναλόγως της στάσης που θα κρατήσουν οι ευρωπαίοι εταίροι, και πάλι ενώπιον μεγάλων πολιτικών αποφάσεων για το μέλλον της χώρας χρησιμοποιώντας ακόμη και το χαρτί της….κάλπης ως “ηρωική” δι-έξοδο.

Οι προσεχείς ημέρες και όσο πλησιάζει το Άγιο Πάσχα θα είναι καθοριστικές και θα οριστικοποιήσουν τις αποφάσεις του κ. Τσίπρα ο οποίος ποντάρει τα ρέστα του στην ευρωπαϊκή αλληλεγγύη και γι αυτό το λόγο δεν αποκλείεται άμεσα να συναντηθεί εκ νέου και με την Γερμανίδα καγκελάριο Α. Μέρκελ και τον Πρόεδρο της Κομισιόν Ζ.Κ. Γιουνκέρ.

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version