Site icon NewsIT

Αποφασίζουν για το όνομα και το σύμβολο της “Ελιάς”

20.02.2014 | 11:04
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ EUROKINISSI

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ EUROKINISSI

Οι τριμελείς αντιπροσωπείες ΠΑΣΟΚ και “58” συναντώνται σε λίγη ώρα στη Βουλή για τις τελικές διαπραγματεύσεις, που αφορούν στο όνομα και το σύμβολο του συνδυασμού της “Ελιάς” αλλά και για τα κριτήρια εν όψει κατάρτισης του ψηφοδελτίου.

Στην τελική τους ευθεία εισέρχονται οι διαβουλεύσεις μεταξύ των συμμετεχόντων κομμάτων, κινήσεων και προσώπων στην “Ελιά” εν όψει της Συνδιάσκεψης του ΕΣΚ στην Αθήνα στις 8 ή τις 9 Μαρτίου. Στις 12 το μεσημέρι η τριμελής αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ ( Π. Ρήγας, Δ. Καρύδης και Λ. Κατσικαρέλλης ) θα συναντηθούν με την αντίστοιχη των “58” ( Σ. Κουρουζίδης, Χρ. Λάζος και Β. Βαμβακάς ), ώστε να αποσαφηνιστούν κρίσιμες λεπτομέρειες για την κάθοδο του σχήματος στις Ευρωεκλογές της 25ης Μαίου.

Το όνομα και το σύμβολο της “Ελιάς” αποφασίζουν οι 58, το ΠΑΣΟΚ και οι λοιπές κινήσεις, που συμμετέχουν στην “Ελιά” – μεγάλη μάχη για τους υποψηφίους στο Ευρωψηφοδέλτιο

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πλευρά του ΠΑΣΟΚ προκρίνει μία ονομασία, που θα παραπέμπει στο Ευρωπαικό Σοσιαλιστικό Κόμμα, ενώ οι “58” κλίνουν περισσότερο προς τη “Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη”. Σε κάθε περίπτωση το όνομα του ΠΑΣΟΚ καθώς και το ιστορικό έμβλημα του πράσινου ήλιου θα εμπεριέχονται κάτω από την ονομασία – ομπρέλα, που θα αποφασιστεί.

Ακόμη ένα θέμα προς διευθέτηση είναι και αυτό της εκπροσώπησης κάθε φορέα στην επερχόμενη Συνδιάσκεψη του ΕΣΚ. Το ΠΑΣΟΚ διεκδικεί ισχυρή εκπροσώπηση, καθώς οι επιτελείς του υποστηρίζουν ότι σε όλες ανεξαιρέτως τις εκδηλώσεις των “58” καταγράφεται ισχυρή παρουσία οργανωμένων στελεχών του. Στον αντίποδα, οι “58” πρεσβεύουν ότι ακόμη και η συμμετοχή στη Συνδιάσκεψη δεν πρέπει να γίνει με όρους παρελθόντος, που να παραπέμπει στις χρόνιες παθογένειες του πολιτικού συστήματος αλλά με όρους ανοίγματος στην κοινωνία.

Αύριο, η αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ θα συναντηθεί το απόγευμα με τις αντίστοιχες της Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα αλλά και των κινήσεων, που συμμετέχουν στην “Ελιά” ( Νέοι Μεταρρυθμιστές, Πρωτοβουλία Β, Πολιτεία 2012 και Δυναμική Ελλάδα ), ώστε να γίνει ανταλλαγή απόψεων επί των προαναφερθέντων θεμάτων. Τα χρονικά περιθώρια είναι μάλλον ασφυκτικά, καθώς, όλες οι εκκρεμότητες θα πρέπει να έχουν εξαλειφθεί στο πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου.

Διαβάστε επίσης

Του… σταυρού γίνεται σε κυβέρνηση και κόμματα

Μάχη χαρακωμάτων για το ευρωψηφόδελτιο στην “Ελιά

 

Ενώπιος – ενωπίω με τους 58 ο Βενιζέλος

 

Ανέβηκε στην… Ελιά ο Λοβέρδος

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version