Site icon NewsIT

Αποκαλυπτήρια απόψε για τον τρίτο πόλο

10.03.2014 | 11:55
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ EUROKINISSI

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ EUROKINISSI

Μία ημέρα μετά το διήμερο της Ελιάς, ο τρίτος πόλος του Φώτη Κουβέλη εισέρχεται απόψε στη προεκλογική αρένα με την επίσημη εκδήλωση σε γνωστό Αθηναικό ξενοδοχείο – μετά το Φώτη Κουβέλη θα μιλήσουν πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ – δηκτική ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ στο νέο προσκλητήριο Βενιζέλου.

Ο κατακερματισμός του χώρου της ευρύτερης Κεντροαριστεράς προσλαμβάνει “θεσμικότερη” μορφή, καθώς τα διάφορα σχήματα, το ένα μετά το άλλο, σχηματοποιούνται και εξωθούνται σε έναν αδυσώπητο πόλεμο επιβίωσης εν όψει των Ευρωεκλογών. Μετά το διήμερο της Ελιάς στο ΣΕΦ, τη σκυτάλη παίρνει σήμερα η ΔΗΜΑΡ – Προοδευτική Συνεργασία, όπου πραγματοποιεί την επίσημη πρώτη στο Κάραβελ, με έπαθλο τι άλλο, την πρωτοκαθεδρία στον ευρύτερο χώρο.

Το “πολιτικό μενού” περιλαμβάνει αρχικώς ομιλία του Φώτη Κουβέλη, όπου και θα δοθεί το στίγμα του τρίτου πόλου, σύμφωνα και με την ιδρυτική διακήρυξη, που δημοσιοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα. Ακολούθως, το λόγο θα πάρουν πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ, όπως ο Χάρης Καστανίδης, η Μαριλένα Κοππά και ο Στέφανος Μανίκας, ενώ στην εκδήλωση θα τοποθετηθούν, επίσης, ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Γιάννης Τσαμουργκέλης και ο αντιπρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Τάκης Θεοδωρόπουλος.

Την ίδια ώρα, το κλίμα μεταξύ ΔΗΜΑΡ και ΠΑΣΟΚ παραπέμπει…στα τεκταινόμενα της Κριμαίας, καθώς η Αγίου Κωνσταντίνου δεν άφησε αναπάντητες τις βολές του Ευάγγελου Βενιζέλου, ούτε και το νέο προσκλητήριο συνεργασίας προς τον Φώτη Κουβέλη. “ Η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, στην προσπάθεια της να κρατήσει ζωντανό το εγχείρημα της ΕΛΙΑΣ και να κατευνάσει τις εσωκομματικές αντιδράσεις που αυτό προκαλεί, επιχειρεί να ξαναγράψει την ιστορία της τρικομματικής κυβέρνησης”, τονίζεται σε ανακοίνωση της Αγίου Κωνσταντίνου.

Στην ίδια ανακοίνωση εκτοξεύονται ευθείες βολές κατά του Ευάγγελου Βενιζέλου: “Ευτυχώς που ο κόσμος της Κεντροαριστεράς, οι πολίτες που συναισθάνονται την ανάγκη δημιουργίας ενός προοδευτικού πόλου, έχουν μνήμη και κρίση. Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ είναι ο πολιτικός που έσκισε την προγραμματική συμφωνία και επέλεξε τη στρατηγική σύμπλευση με τη ΝΔ. Η στοχοποίηση της ΔΗΜΑΡ δεν μπορεί να κρύψει τη διολίσθηση σε πολιτικές με συντηρητικό πρόσημο”.

Διαβάστε επίσης

Η συνάντηση Κουβέλη – Σουλτς – ΦΩΤΟ

Σουλτς: Είμαι ευγνώμων που δημιουργήθηκε η Ελιά

Με το δάχτυλο στη σκανδάλη

Τσίπρας – Κουβέλης εναντίον Θεοδωράκη

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version