Site icon NewsIT

Απώλεια της δεδηλωμένης… βλέπουν στη Συγγρού

24.06.2015 | 10:35
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Εν αναμονή της ολοκλήρωσης της συμφωνίας βρίσκεται η Συγγρού με πλειάδα "γαλάζιων" στελεχών να τονίζει ότι "η συμφωνία θα αποτελέσει το ξήλωμα του...πουλόβερ για την κυβέρνηση".

Στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κυριαρχεί η άποψη ότι πολύ σύντομα η κυβέρνηση θα χάσει τη δεδηλωμένη και μοιραία θα έρθει η κατάρρευσή της είτε στην ψηφοφορία επί μίας συμφωνίας είτε στην εφαρμογή της.

Στενοί συνεργάτες του προέδρου της ΝΔ σημειώνουν για τη στάση που θα κρατήσει η ΝΔ ότι “ακόμη δεν έχουμε δει μια επίσημη συμφωνία, όταν έρθει θα αποφασίσουμε”. Στη Συγγρού αφότου ολοκληρωθεί η συμφωνία, σύμφωνα με πληροφορίες, θα συνεδριάσουν τα όργανα ωστόσο ο Αντώνης Σαμαράς φέρεται να διατηρεί το δικαίωμα της τελικής απόφασης.

Αν και υπάρχουν αρκετοί “γαλάζιοι” βουλευτές που υπερθεματίζουν υπέρ της καταψήφισης της συμφωνίας, παρόλα αυτά η ηγετική ομάδα της Συγγρού δείχνει να κλείνει προς στη ψήφιση επί της αρχής, δηλώνοντας έτσι τη αναγκαιότητα της συμφωνίας για τη διασφάλιση του ευρωπαϊκού κεκτημένου αλλά ταυτόχρονα η ΝΔ θα κάνει λόγο για νέα φοροκαταιγίδα που περιέχει υφεσιακά μέτρα.

Ενώ υπάρχουν και “γαλάζιοι” βουλευτές όπως η Ντόρα Μπακογιάννη, ο Νίκος Δένδιας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Κωστής Χατζηδάκης και ο Ευριπίδης Στυλιανίδης που υπογραμμίζουν ότι “μία κακή συμφωνία είναι καλύτερη από μη συμφωνία”.

Στη Συγγρού βλέπουν ότι πολύ δύσκολα η κυβέρνηση θα καταφέρει να περάσει τη συμφωνία. ” Αν ψηφιστεί η συμφωνία το επόμενο στάδιο της εφαρμογής της θα είναι ακόμη πιο δύσκολο. Η πλειονότητα των μέτρων είναι από φόρους και εισφορές δεν μπορεί να λειτουργήσει αυτό” έλεγε στενός συνεργάτης του προέδρου της ΝΔ. Αν μια συμφωνία ψηφιστεί με ψήφους της αντιπολίτευσης η ΝΔ θα θέσει αυτόματα θέμα απώλειας της δεδηλωμένης.

Σήμερα το βράδυ ο κ. Σαμαράς αναχωρεί για Βρυξέλλες, όπου αύριο θα συμμετάσχει στη Σύνοδο του ΕΛΚ ενώ στο περιθώριο αυτής θα έχει συναντήσεις με άλλους ηγέτες της ευρωπαϊκής κεντροδεξιάς.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version