Site icon NewsIT

Τα… “απόνερα” της παραίτησης Αβραμόπουλου – Η κίνηση με το βλέμμα “στην επόμενη μέρα” και η εκρηκτική ατμόσφαιρα στο εσωτερικό της ΝΔ

09.03.2015 | 06:25
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

- Πως ερμηνεύεται η απόφαση "βόμβα" του Δημήτρη Αβραμόπουλου να παραιτηθεί από αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας - Ποιος ο ρόλος της Κομισιόν και τι δείχνει η πρότασή του για τον διάδοχό του - Στα "μαχαίρια" τα πρωτοκλασσάτα στελέχη του κόμματος - Αρχηγική εμφάνιση Σαμαρά που έστειλε σαφές μήνυμα: "Είμαι εδώ" - Ανοιχτή αμφισβήτηση από Ντόρα Μπακογιάννη: "Φοβάσαι να πάμε σε Συνέδριο"

Εκείνο που έμεινε από τη σημερινή μαραθώνια συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, η οποία διήρκησε περίπου οκτώ ώρες, είναι η αιφνίδια παραίτηση του αντιπροέδρου της ΝΔ, Δημήτρη Αβραμόπουλου.

Ο Έλληνας Επίτροπος, μετά από καιρό, έκανε αισθητή την παρουσία του στα εσωτερικά δρώμενα της κεντροδεξιάς παράταξης από την οποία είχε κρατήσει αποστάσεις μετά την ανάληψη του χαρτοφυλακείου του Επιτρόπου Μετανάστευσης.

Χαρακτηριστικό της αιφνίδιας αυτής απόφασης είναι και το “μίνι μπάχαλο” που δημιουργήθηκε απο τη διαρροή του περιβάλλοντος του προέδρου της ΝΔ, ότι είχε ενημερωθεί από μέρες για την απόφαση του κ. Αβραμόπουλου.

Διαρροές και διαψεύσεις

Λίγα λεπτά αργότερα, το περιβάλλον του κ. Αβραμόπουλου διέψευσε την επικοινωνία μεταξύ των δυο ανδρών, λέγοντας ότι η απόφαση πάρθηκε σήμερα το πρωί (σ.σ. Κυριακή) χωρίς να ενημερώσει ούτε καν τους στενούς του συνεργάτες.

Αν και πριν από δυο 24ωρα, με δήλωσή του στο Προεδρικό Μέγαρο, είχε πει ότι «έχω και λόγο και φωνή και άποψη σε ό, τι αφορά την πατρίδα μας. Και μην έχετε καμία αμφιβολία ότι μπορεί γεωγραφικά να είμαι στις Βρυξέλλες, αλλά η καρδιά μου είναι εδώ», μετά τη συνάντησή του με τον Κάρολο Παπούλια και ο Δημήτρης Αβραμόπουλος έριξε μια βόμβα που συνταράσσει… συθέμελα τη Νέα Δημοκρατία.

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος άφησε, ωστόσο, τη θεσμική θέση που κατείχε στη ΝΔ προκειμένου να στείλει τα δικά του μηνύματα.

Κομισιόν και υποχρεώσεις

Ο Επίτροπος Μετανάστευσης επικαλέστηκε τα καθήκοντά του στην Κομισιόν ως λόγο παραίτησης, ενώ έκανε αρχηγική παρέμβαση κατά την ομιλία του, ζητώντας να «τελειώσουμε σήμερα με τη φοβική ΝΔ» και σημειώνοντας πως πρέπει να αναγνωριστεί πως μεγάλος μέρος του λαού γύρισε την πλάτη στο κόμμα και πρέπει η Συγγρού να σταματήσει να αποδίδει την ήττα στην παροχολογία του ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτή ή η κίνηση μόνο τυχαία δεν μπορεί να χαρακτηριστεί αν κανείς αναλογιστεί ότι είναι η πρώτη παραίτηση στελέχους της ΝΔ μετά την εκλογική συντριβή της 25ης Ιανουαρίου.

Πάντως, αρκετά ήταν τα στελέχη της ΝΔ που σχολίαζαν ότι η κίνηση αυτή αποτελεί ένα βήμα για το διακριτό ρόλο που θα θελήσει να παίξει ο Επίτροπος στο μέλλον, μην αποκλείοντας ακόμη και την… ηγεσία.

Ενώ απαρατήρητο δεν πέρασε και το “άνοιγμα” που έκανε στη νέα γενιά της παράταξης, προτείνοντας ένα πρόσωπο από τη γενιά των 40αρηδων για τη θέση του δεύτερου αντιπροέδρου που κατείχε μέχρι τον Μάϊο του 2012 ο Σταύρος Δήμας.

“Μαχαίρια” στη Νέα Δημοκρατία!

Κλείνοντας την συνεδρίαση, σύμφωνα με πληροφορίες ο Αντώνης Σαμαράς ανέφερε: “Δούλευα 24 ώρες το 24ωρο, δεν με έβλεπε ούτε το σπίτι μου, δεν υπολόγισα ούτε το πρόβλημα υγείας, έβλεπα μπροστά μου μόνο την Ελλάδα. Και βέβαια μπορούσα να κάνω και τούτο και εκείνο και το άλλο, αλλα η χωρα κινδύνευε και βλέπουμε τώρα, οτι πράγματι οι κίνδυνοι που επισημαίναμε ήταν πραγματικοί. Χρειαζόμασταν αυτόν τον ενάμιση χρόνο για να βγούμε απο το τούνελ, και τώρα μας ξαναβάζουν στο τούνελ. Όποιος για μια στιγμή μπει στη θέση μου, θα καταλάβει”.

Διαβάστε εδώ όλο το χρονικό της πολύωρης συνεδρίασης της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΟΔΩΡΗΣ ΔΑΦΕΡΜΟΣ
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: newsroom newsit.gr

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version