Site icon NewsIT

Αποτελέσματα εκλογων ΝΔ: Ανακοινώθηκαν επιτέλους τα τελικά αποτελέσματα – Κάτω από 40% ο Μεϊμαράκης

23.12.2015 | 06:23
Αποτελέσματα εκλογων ΝΔ: Ανακοινώθηκαν επιτέλους τα τελικά αποτελέσματα  – Κάτω από 40% ο Μεϊμαράκης

Μέσα στα μαύρα μεσάνυχτα αποφάσισε η Νέα Δημοκρατία να ανακοινώσει τα τελικά αποτελέσματα, τα οποία είχαν καταντήσει σαν το γεφύρι της Άρτας.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΚΕΦΕ Γιάννη Τραγάκη ο Ευ. Μεϊμαράκης συγκεντρώνει το 39,8% έναντι 28,5% του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ακολουθεί ο Απ. Τζιτζικώστας με 20,3% και ο Άδωνις Γεωργιάδης με 11,4%.

Με βάση αυτά τα αποτελέσματα φαίνεται πως ο δεύτερος γύρος πραγματικά θα είναι ένα ντέρμπι για γερά νεύρα, καθώς η διαφορά των δύο μονομάχων, Μεϊμαράκη και Μητσοτάκη φτάνει στο 11,3%.

Όπως ανακοίνωσε ο προεδρεύων της Εφορευτικής Επιτροπής, κ. Τραγάκης ψήφισαν συνολικά 404.078 ψηφοφόροι.

Το γεγονός επίσης πως ο κ. Μεϊμαράκης πέφτει κάτω από το 40% προκαλεί προβληματισμό στο επιτελείο, αλλά και στο στρατόπεδο των Καραμανλικών, που έχουν ήδη εκφράσει τη δυσφορία τους για το μικρό ποσοστό του κ. Μεϊμαράκη μιας και περίμεναν πως θα κινηθεί κοντά στο 45%.

Διαφορετική δυναμική υπάρχει και για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, καθώς έχει ήδη τη στήριξη του Άδωνι Γεωργιάδη κάτι που σημαίνει πως η δεξιά πτέρυγα των ψηφοφόρων ενδεχομένως να τον στηρίξουν.

Ερώτημα παραμένει ακόμα η στάση του κ. Τζιτζικώστα, ο οποίος ακόμα δεν έχει αποφασίσει εάν θα δηλώσει ευθέως τη στήριξή του σε κάποιον απο τους δύο ψηφοφόρους. Ωστόσο, ήδη πολλά στελέχη και βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που στήριζαν τον κ. Τζιτζικώστα δείχνουν έτοιμα τις επόμενες ημέρες να δηλώσουν την υποστήριξή τους στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Παντως, ο δεύτερος γύρος είναι ακόμα σχετικά μακριά στις 10 Ιανουαρίου και οι γιορτές προσφέρονται για τους δύο υποψηφίους να καταστρώσουν στρατηγικές και συμμαχίες.
 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version