Κυριακή, 21 Ιουλ.
30oC Αθήνα

Αργεντινή – Ελλάδα: Οι ομοιότητες από την αρχή της κρίσης μέχρι το τελευταίο τανγκό!

Αργεντινή – Ελλάδα: Οι ομοιότητες από την αρχή της κρίσης μέχρι το τελευταίο τανγκό!

Θα το ΄χετε παρατηρήσει ότι όποιος “τολμήσει” να αναφερθεί στην οικονομική περιπέτεια της Αργεντινής αλλά και στον τρόπο με τον οποίο η χώρα αυτή άφησε πίσω της την τρόϊκα για να αντιμετωπίσει τα μεγάλα προβλήματά της με άλλη “συνταγή” προκαλεί μεγάλες εντάσεις.

Δεν ισχυριζόμαστε ότι η Αργεντινή έχει κατορθώσει πετύχει την “οικονομική της απελευθέρωση” . Τα γεγονότα των τελευταίων εβομάδων με τους “κερδοσκόπους” να την πιέζουν το αποδεικνύουν. Όμως από το 2005 επέλεξε άλλη πορεία και όποιος δεν παραδέχεται ότι η χώρα πάει καλύτερα από την περίοδο που οι “σωτήρες” του ΔΝΤ είχαν αναλάβει …να την σώσουν είναι προφανώς πολιτικά “τυφλός”.

Όσο κι αν προσπαθούν να “ξορκίσουν” την Αργεντινή από την κυβέρνηση τα γεγονότα αποδεικνύουν ότι υπάρχουν κοινά στοιχεία μεταξύ Αργεντινής και Ελλάδας. Το “η Αργεντινή είχε δικό της νόμισμα” είναι ψέμμα, γιατί η Αργεντινή μπήκε στη μεγάλη περιπέτεια όταν το νόμισμά της ήταν άμεσα συνδεδεμένο με το δολάριο.

Γιατί τα θυμήθηκαμε όλα αυτά; Γιατί κι αυτό το ραντεβού στο Παρίσι ,μαζί με τις πληροφορίες για “διάλυση της τρόϊκας” και αντκατάστασής της από μια task force,θυμίζει πολύ έντονα το τέλος της πρώτης πράξης της αργεντίνικης τραγωδίας. Το τελευταίο ραντεβού των εκπροσώπων του ΔΝΤ με τον τότε πρόεδρο Κίχνερ -σύζυγο της σημερινής προέδρου- είχε γίνει στο μακρυνό Ντουμπάϊ. Εκεί είχαν συμφωνήσει για το χρέος, αφού βέβαια οι “δανειστές-σωτήρες” είχαν αρπάξει ότι μπορούσαν να αρπάξουν από την Αργεντινή.

Διαβάστε περισσότερα στο Onalert.gr

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε