Τετάρτη, 24 Ιουλ.
28oC Αθήνα

Αργύρης Ντινόπουλος: Από πολεμικός ανταποκριτής, υπουργός Εσωτερικών

Αργύρης Ντινόπουλος: Από πολεμικός ανταποκριτής, υπουργός Εσωτερικών

Είναι μια από τις εκπλήξεις του ανασχηματισμού αφού στους… τόνους μελάνης που χύθηκαν όλες τις προηγούμενες μέρες, κανένα σενάριο δεν είχε τον Αργύρη Ντινόπουλο στα υπό υπουργοποίηση ονόματα. Κι όμως, είναι ο νέος υπουργός Εσωτερικών.

Αλλά τελικά, το απόγευμα της Δευτέρας, δια στόματος της νέας εκπροσώπου της κυβέρνησης (και επίσης πρώην δημοσιογράφου), Σοφίας Βούλτεψη, ακούστηκε αυτό που κανείς δεν περίμενε: υπουργός Εσωτερικών στη θέση του Γιάννη Μιχελάκη, ο Αργύρης Ντινόπουλος.

Ανώτατη κυβερνητική πηγή δήλωσε ότι ο Αργύρης Ντινόπουλος είναι ιδανικός για τη θέση του υπουργού Εσωτερικών λόγω της πετυχημένης θητείας του στην τοπική αυτοδιοίκηση.


Ο νέος υπουργός Εσωτερικών διατέλεσε δήμαρχος Βριλισσίων από το 2002 έως το 2006, ενώ στη συνέχεια διεκδίκησε την υπερνομαρχία Αθηνών – Πειραιά αλλά για λίγες ψήφους δεν πήγε σε δεύτερο γύρο κι έχασε από τη Φώφη Γεννηματά.

Ο Αργύρης Ντινόπουλος γεννήθηκε στις 17 Μαρτίου 1956 κι έχει καταγωγή από τα Τρίκαλα. Ο πατέρας του ήταν ταξίαρχος και γι’ αυτό ο νέος υπουργός Εσωτερικών πέρασε τα παιδικά χρόνια του σε διάφορες πόλεις λόγω μεταθέσεων.



Αποφοίτησε από το Λεόντειο Λύκειο Νέας Σμύρνης το καλοκαίρι της μεταπολίτευσης. Ακολούθησε η Νομική σχολή του πανεπιστημίου Αθηνών, απ’ όπου πήρε πτυχίο το 1978.
Ακολούθησαν μεταπτυχιακές σπουδές στο πανεπιστήμιο Paris 2 του Παρισιού στο Εμπορικό Δίκαιο, στο πανεπιστήμιο University College του Λονδίνο όπου το 1981 πήρε μάστερ (LL.M) στο δίκαιο των σοσιαλιστικών χωρών και στις σχέσεις δικαίου και μαρξισμού.

Η δημοσιογραφία

Η σχέση του με την δημοσιογραφία ξεκίνησε τυχαία. το 1984 άρχισε να κάνει τα πρώτα ρεπορτάζ στην ΕΡΤ. Με την έναρξη λειτουργίας της ιδιωτικής ραδιοφωνίας άρχισε να εργάζεται στο ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΙ αλλά και στην εφημερίδα Απογευματινή. Απολύθηκε από την ΕΡΤ το 1992 γιατί παράλληλα εργαζόταν στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ και τότε το ραδιόφωνο θεωρούνταν ανταγωνιστικό μέσο με την τηλεόραση.
Αμέσως μετά εργάστηκε στις εφημερίδες Καθημερινή, Βήμα και στον ΑΝΤ1.

Πολεμικός ανταποκριτής

Ο Αργύρης Ντινόπουλος υπήρξε πολεμικός ανταποκριτής και ταξίδεψε πολλές φορές στην Γιουγκοσλαβία για να καλύψει εμφυλίους πολέμους και επεμβάσεις που οδήγησαν στην διάλυση της χώρας. Βρέθηκε επίσης στη Ρουμανία, στην πτώση του Τσαουσέσκου, στον πόλεμο του Κόλπου, στην Σοβιετική Ένωση όταν έγινε το πραξικόπημα κατά του Γκορμπατσόφ, στο Μεξικό, στην εξέγερση των Τσιάπας, στην γενοκτονία της Ρουάντα, στις ένοπλες εξεγέρσεις της Αλβανίας, στις αμερικανικές επεμβάσεις στο Αφγανιστάν και στο Ιράκ.


Η πολιτική

Το 2002 έθεσε υποψηφιότητα για δήμαρχος στα Βριλήσσια και κέρδισε, στον δεύτερο γύρο, με 137 ψήφους διαφορά. Το 2006 ο τότε πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Καραμανλής τον κάλεσε και του πρότεινε την υποψηφιότητα της Υπερνομαρχίας Αθηνών – Πειραιώς. Έχασε, με λίγες ψήφους, από την Φώφη Γεννηματά στον πρώτο γύρο.

Εκλέγεται βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία από το 2007 στη Β’ Αθηνών.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: EUROKINISSI

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αυτή είναι η νέα κυβέρνηση – Γκίκας Χαρδούβελης στο υπουργείο Οικονομικών – Βούλτεψη εκπρόσωπος της κυβέρνησης, Ντινόπουλος στο Εσωτερικών

Μαξίμου: Γιατί επιλέξαμε Χαρδούβελη, Ντινόπουλο, Καρασμάνη, Δένδια και Μπέζα

Ο νέος τσάρος της Οικονομίας Γκίκας Χαρδούβελης – Όλο το βιογραφικό του

Τα νέα πρόσωπα στο κυβερνητικό σχήμα

Τα ονόματα – έκπληξη στη νεα κυβέρνηση!

Νέος υπουργός Δημόσιας Τάξης ο Βασίλης Κικίλιας

Με ποιους τα ΄χε βάλει στην πρώτη του θητεία στο ΥΕΘΑ

Νέος υπουργός Υγείας ο φίλος του Άδωνι, Μάκης Βορίδης

Σοφία Βούλτεψη: Η πρώτη γυναίκα εκπρόσωπος της κυβέρνησης

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε