Site icon NewsIT

ΣΥΡΙΖΑ – Ο λόγος στους “53”: “Αριστερός δρόμος στον καιρό της κρίσης”…

13.12.2015 | 23:23
ΣΥΡΙΖΑ –  Ο λόγος στους “53”: “Αριστερός δρόμος στον καιρό της κρίσης”…

 ...Πρόκειται για το θέμα της ανοιχτής συζήτησης που μετά από αρκετό καιρό εσωστρέφειας και περισυλλογής λόγω και της παραίτησης του Γαβριήλ Σακελλαρίδη από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ διοργανώνει η ομάδα των "53".

Από τη στιγμή που η “Αριστερή Πλατφόρμα” ακολούθησε τον δικό της… αριστερό δρόμο κόβοντας το ομφάλιο λώρο με τον ΣΥΡΙΖΑ εξαιτίας του 3ου Μνημονίου, οι “53” είναι η μοναδική ουσιαστικά συνιστώσα που παραμένει στο κόμμα προσδοκώντας τον απεγκλωβισμό από το μνημόνιο και τις πολιτικές που το συνοδεύουν.

Λίγο πριν την ολοκλήρωση των εργασιών της συνεδρίασης της ΚΕ η “ομάδα” διένειμε προσκλήσεις για την εκδήλωση που οργανώνουν την ερχόμενη Τετάρτη στην αίθουσα της ΕΣΗΕΑ, στις 7 το απόγευμα και στην οποία θα μιλήσουν το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Λάμπρου, η βουλευτής και τέως υπουργός Τασία Χριστοδουλοπούλου και ο πανεπιστημιακός -μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Μάκης Σπαθής.

Μάλιστα ο βουλευτής Χριστόφορος Παπαδόπουλος μιλώντας σήμερα στην Κεντρική Επιτροπή, τόνισε ότι “δεν μπορεί να πάει μακριά μια κυβέρνηση της αριστεράς με 1,5 εκατ. ανέργους” και σχολιάζοντας το πλαίσιο λειτουργίας της κυβέρνησης ανέφερε πως “το βασικό υστέρημα που έχουμε είναι η απουσία ενός συνεκτικού πολιτικού λόγου που να εξηγεί τι κάνουμε,ποιοι είναι οι αντίπαλοι, οι παγίδες και η πολιτική μας γραμμή”.

“Στις σημερινές συνθήκες λειτουργούμε κάτω από μια αφόρητη πολιτική πίεση. Από ένα σύστημα υποβολής και επιτήρησης. Το ένα έχει να κάνει με τους παγκόσμιους συσχετισμούς (εχθρός δεν είναι μόνο το κουαρτέτο) αλλά, την ίδια στιγμή παλεύει σε συνθήκες παγκοσμιοποιημένου καπιταλισμού που σε υποχρεώνει να κάνεις πολιτικές που δεν θα ήθελες” ανέφερε χαρακτηριστικά.

Με αφορμή τέλος, τη συζήτηση για τις σχέσεις κυβέρνησης και κόμματος επισήμανε πως “το κόμμα είναι βασανισμένο, περνάει μια εσωτερική κρίση αλλά υπάρχει με τις δομές του και προσπαθεί να είναι μπροστά και στο κυβερνητικό έργο“, ενώ άφησε αιχμές για την καταπολέμηση της διαφθοράς λέγοντας με νόημα: “Δεν έχουμε βρει το φάρμακο. Αυτός που μας προστατεύει ή μας ελέγχει είναι η κοινωνία”.

Μ.Α.  

Tags:

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version