Site icon NewsIT
16:13 | 11.12.13

Άρση ασυλίας για Καμμένο, Κακλαμάνη, Ηλιόπουλο – Σκοτώθηκε με τον Μηταράκη ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ

Άρση ασυλίας για Καμμένο, Κακλαμάνη, Ηλιόπουλο – Σκοτώθηκε με τον Μηταράκη ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ
Newsit Newsroom

Υπέρ των άρσεων βουλευτικής ασυλίας για τους Πάνο Καμμένο, Νικήτα Κακλαμάνη και Παναγιώτη Ηλιόπουλου αποφάσισε η ολομέλεια της Βουλής, ενώ πριν από την ψηφοφορία υπήρξε άγριος καβγάς του προέδρου των ΑΝΕΛ με τον Νότη Μηταράκη, για την υπόθεση εξόρυξης Χρυσού στη Χαλκιδική.

Η Ολομέλεια κλήθηκε σήμερα να αποφασίσει για τέσσερις αιτήσεις άρσης βουλευτικής ασυλίας. Η πρώτη, για τον κ. Καμμένο και για τις αναφορές του στον κ. Πάχτα. Η δεύτερη, για τον βουλευτή της ΝΔ, Νικήτα Κακλαμάνη, για υπόθεση ηθικής αυτουργίας σε διακεκριμένη περίπτωση φθοράς- υποβάθμισης του περιβάλλοντος. Η τρίτη, για τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργο Σταθάκη, για εξακολουθητική απιστία με ζημία άνω των 150.000 ευρώ και η τέταρτη υπόθεση, για τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Παναγιώτη Ηλιόπουλο, για οπλοφορία.

Σύμφωνα με το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, δεκτή έγινε η αίτηση άρσης της ασυλίας του Νικήτα Κακλαμάνη, με 177 ψήφους «υπέρ», 66 «κατά», 4 «παρών» και 1 «λευκό». Δεκτή έγινε και η αίτηση άρσης της βουλευτικής ασυλίας του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνου Καμμένου, με 148 ψήφους «υπέρ», 100 «κατά», 4 «παρών» και 1 «λευκό». Απορρίφθηκε η αίτηση άρσης ασυλίας του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργου Σταθάκη, με 59 «υπέρ», 171 «κατά», 21 «παρών» και 2 «λευκά». Δεκτή, τέλος, έγινε η αίτηση άρσης ασυλίας του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Παναγιώτη Ηλιόπουλου, με 223 «υπέρ», 14 «κατά», 14 «παρών» και 2 «λευκά».

Σκληρή κόντρα Καμμένου – Μηταράκη

Πριν από την ψηφοφορία, ο Πάνος Καμμένος ζήτησε την άρση ασυλίας του, λέγοντας ότι αυτή αποτελεί πρωτοτυπία και παραβίαση της ελευθερίας του λόγου κατ΄εφαρμογή των εντολών της τρόικας. “Έχει επιβληθεί φίμωση του πολίτη και πολιτικού που αντιδρά στα σχέδια της κυβέρνησης”, κατήγγειλε.

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων επιτέθηκε σε όλους, όσοι ζητούν την ποινική του δίωξη για την υπόθεση του Χρήστου Πάχτα και πέρασε στην αντεπίθεση καταθέτοντας έγγραφα για την εξόρυξη χρυσού στη Χαλκιδική.

“Το 1989 ο αείμνηστος Κουτσόγιωργας από αυτό το βήμα είπε, “δεν δικαιούστε δια να ομιλείτε “. Τώρα αυτό παίρνει τη μορφή ποινικής διαδικασίας δια της Βουλής των Ελλήνων”, είπε παίρνοντας τον λόγο επί του αιτήματος άρσης ασυλίας του.

“Πρώτη φορά στη μεταπολίτευση ζητείται η άρση ασυλίας προέδρου κόμματος για έκφραση λόγου», είπα και «για πρώτη φορά ζητείται άρση ασυλίας για αδίκημα ενώ βουλευτής ζήτησε εγγράφως να έχει το δικαίωμα που του δίνει το άρθρο 20 της προηγούμενης ακροάσεως, και το αίτημα δεν έγινε δεκτό”.

Ο κ. Καμμένος ζήτησε την άρση ασυλίας του για να φέρει στη συνέχεια αυτή την ‘πρωτοτυπία’ -όπως είπε- στον ΟΑΣΕ και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Τα πνεύματα οξύνθηκαν, ύστερα από αιχμές που άφησε για τις σχέσεις του υφυπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Νότη Μηταράκη, με εταιρεία. Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ κατέθεσε δημοσίευμα το οποίο εμπλέκει τον υφυπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας στην υπόθεση της εξόρυξης χρυσού στην Χαλκιδική καταγγέλλοντας την προϋπηρεσία του κ. Μηταράκη.

Στις κατηγορίες απάντησε άμεσα ο Νότης Μηταράκης, σημειώνοντας με νόημα ότι “ίσως κάνει φοβερή εντύπωση σε κάποιους εδώ μέσα ότι κάποιοι έχουμε δουλέψει πριν έρθουμε στη Βουλή και κάποιοι στο εξωτερικό όπου τα πράγματα είναι αξιοκρατικά”. Συνεχίζοντας υποστήριξε ότι “εγώ δούλευα στο επενδυτικό κεφάλαιο της Fidelity Investment στη Βρετανία, ως ένας από τους 3000 υπαλλήλους της εταιρίας στο Λονδίνο. Το αμοιβαίο κεφάλαιο όπου εγώ εργάστηκα δεν αποτέλεσε ποτέ μέτοχο της εταιρείας που είπατε”. Αποδομώντας άλλο ένα επιχείρημα, υποστήριξε ότι δεν έχει καμία αρμοδιότητα ως υπουργός για την επένδυση της “Ελληνικός Χρυσός” στην Χαλκιδική, αφού δεν είναι στρατηγική επένδυση, καλώντας να σταματήσουν οι βουλευτές να σκέφτονται με όρους συνομωσίας. “Αν έχετε κάτι έκνομο να καταλογίσετε σε εμένα, κύριε πρόεδρε, να κινήσετε τη διαδικασία και εγώ θα υποβάλλω την παραίτησή μου”, είπε, καλώντας τον όμως και εκείνον να παραιτηθεί αν δεν έχει κάτι να πει…

“Λέτε ότι δεν έχετε σχέση με τις επενδύσεις”, ειπε απαντώντας ο Πάνος Καμμένος, “τότε τι κάνατε στο Πέραμα του Έβρου; Πήγατε για άλλες επενδύσεις ή για την “el dorado gold””, ρώτησε, σημειώνοντας πως αν ήταν ψευδές αυτό που ανέφερε και εχει γραφτεί στο περιοδικό Unfollow και σε εφημερίδες, θα έπρεπε να το έχει διαψεύσει. “Αντ’αυτού αφαιρέσατε από το βιογραφικό σας την προϋπηρεσία σας στην Fidelity”, είπε, σημειώνοντας πάντως ότι δεν υποστήριξε πως έχει προσωπικό όφελος ο υπουργός.

“Εγώ καλύπτομαι από αυτό που είπατε, ότι δεν έχω προσωπικό λόγο”, είπε, κλείνοντας το θέμα ο υπουργός, για να προχωρήσει η διαδικασία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Βουλευτής ΑΝΕΛ: Ψήφισα υπέρ της άρσης ασυλίας Καμμένου – Διέψευσε επιστροφή στη ΝΔ

 

Η επιτροπή της Βουλής είπε ναι στην άρση της ασυλίας του Καμμένου

 

 

Η Βουλή θα αποφασίσει την άρση της ασυλίας του Π. Καμμένου για το λιντζάρισμα στον Πάχτα

Μήνυσε τον Πάχτα ο Καμμένος

Για “φορολεηλασία” κατηγορούν την κυβέρνηση οι Ανεξάρτητοι Έλληνες

Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version