Πολιτική

Αρβανιτόπουλος: Όποιος παρεμποδίσει την είσοδο στα πανεπιστήμια θα συλλαμβάνεται!

Αποφασισμένος για όλα, ακόμα και για συλλήψεις εμφανίστηκε ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, με αφορμή την συνεχιζόμενη απεργία των διοικητικών υπαλλήλων στα ΑΕΙ.

Όπως είπε, μιλώντας στον Real Fm, ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, είπε ότι τα πανεπιστήμια θα ανοίξουν αφού οι διοικητικοί υπάλληλοι κάνουν μια απεργία που έχει κριθεί παράνομη. “Δεν έχουν το δικαίωμα να καταπατούν τα δικαιώματα μιας μεγάλης μερίδας φοιτητών και των οικογενειών τους”, είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Αρβανιτόπουλος είπε επίσης ότι “Πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι υπάρχουν τρόποι να διεκδικήσουν τα δικαιώματα τους αλλά όχι καταπατώντας των άλλων. Θα εφαρμοστεί ο νόμος. Όποιος παρεμποδίσει την είσοδο στα Πανεπιστήμια, θα συλλαμβάνεται”.

Ο υπουργός Παιδείας υποστήριξε ότι το εξάμηνο δεν έχει χαθεί και ότι σήμερα βγαίνουν οι πίνακες των υπό διαθεσιμότητα από το ΑΣΕΠ και η κατάσταση έχει εξομαλυνθεί.

Απέκλεισε το ενδεχόμενο επίταξης των διοικητικών υπαλλήλων όπως έγινε και με τους εκπαιδευτικούς λέγοντας: “ο νόμος μας δίνει τη δυνατότητα να αντιμετωπίσουμε αυτό το πρόβλημα χωρίς να χρησιμοποιήσουμε επίταξη ή επιστράτευση. Καθηγητές και μαθητές εξέφρασαν τη θέληση να ανοίξουν τα Πανεπιστήμια από την Τρίτη”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ο Αρβανιτόπουλος κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι στήνει σκηνικό έντασης στην Παιδεία

Παράνομη η απεργία των διοικητικών υπαλλήλων στο ΕΜΠ και το Καποδιστριακό

Τι απαντά το υπουργείο Παιδείας για την αποσπασμένη υπάλληλο

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Τα Εξάρχεια δεν είναι άβατο ανομίας ούτε δυστοπία βίας» απαντά ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στα «πυρά» της αντιπολίτευσης
«Διαλύσαμε πιάτσες εμπορίας ναρκωτικών, εξαρθρώσαμε σπείρες και τελικά παραδώσαμε τα Εξάρχεια στους κατοίκους, στους επαγγελματίες και στους επισκέπτες τους»
Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης